$('#s1').cycle('fade');
  جستجو

 صفحه نخست  |  راهنمای فروشگاه  |  تماس با ما  |نحوه خرید  |  سبد خرید   |        ثبت شده در سايت ساماندهي كشور

معماری > مقالات

Bank Sepah:5892-1010-5735-6012

Email: dociran.pdfiran@gmail.com

09153255543  عالم زاده

 
 معماري - مقالات
فهرست مطالب: بررسی سیر تحولات شهرنشینی و شهرسازی در دوره پهلوی

تاریخ ایجاد 1388/07/03    تعدادبرگ: 17   قیمت: 1700 تومان   حجم فایل:81 kb  تعدادمشاهده  2652

 

 

خلاصه كلام آن كه نظام شهرسازي در نيم قرن اخير، بويژه درعصر پهلوي، همراه با نوعي تحول همراه بوده است. در سه بعد مختلف :‌ تحول در ماده ساختماني، خاك و مصالح ساختماني و آزمايش آن. ديگر تحول در نقشه كشي و ارتباط اجزاي مختلف ساختمان با يكديگر، و سرانجام تحول در مقاوم‌سازي وساختن طبقات و استفاده از راهروها و ساختن سرويسهاي بهداشتي در ساختمان.

 

و اما نكته اي كه بايد بدان اشاره كرد اين است كه :‌ امر شهرسازي و معماري در شهرها و ساختمانهاي مربوط بدان، بايد همراه يك نظرية شهري باشد و اين نظريه حاكي از ديدگاهي تازه باشد كه نوعي ارزش علمي و فرهنگي در آن مطرح باشد. شايد بهتر باشد كه در پناه هر طرح و نقشه اي، نوعي جهان بيني اعمال گردد. با توجه به چنين ديدگاهي است كه شهرهاي مختلف با مجتمعهاي ‌هندسي، دايره اي،  چهارگوشه‌اي، كوبيسمي، فضاها ي سبز، بزرگ راهها، جاده هاي كمربندي و باغ شهرها و شهركهاي اقماري به وجود مي آيد .

 

 باتوجه به چنين اهميتي ضرورت برگزاري مجالس علمي و سمينارها در باب شهر و شهرسازي به شيوه جديد ضرورت دارد. شايد اول بار، نخستين كنگره رسمي در باب شهرسازي، تحت عنوان كنگره سيام ( C. i.A.M ) به سال 1933 صورت گرفت و جلسات آن در يك كشتي مسافرتي تشكيل شد. در اين كنگره چنين تصميم گرفته شد كه : شهرسازي، يعني متشكل نمودن تمام فعاليتهاي زندگي در محدودة يك شهر در بيانيه هاي مختلف اين كنگره و منشورهاي وابسته بدان به اين نكته ها اشاره شده است كه وجود هر شهري بايد مبتني باشد بر يك خواسته جديدي كه در عين حال تغيير و تحول خاصي در پي داشته باشد. در هر شهري، بايد وضع مسكن، كار، ارتباطات، تفريح و سرگرمي و زمينه هاي علم و فن به روشني تعبير و تفسير شود.

بديهي است بنيان هر شهري بايد با ضوابط ادب، ‌علم، فن و تكنولوژي ارتباطي مستقيم داشته باشدتا سرمايه ملي و منابع توليد در راستاي درستي قرار گيرد تا بتوان در نهايت آرامش زيست واگرنه « اي برادر در اگر نتوان نشست».
  • منبع


 



Label
مقالات مرتبط


ورود به سايت | ثبت نام كاربر


صفحه نخست | تماس با ما
تمامی حقوق این سایت سایت متعلق به سایت DocIran.COM می باشد
طراحی شده توسط فراتک