$('#s1').cycle('fade');
  جستجو

 صفحه نخست  |  راهنمای فروشگاه  |  تماس با ما  |نحوه خرید  |  سبد خرید   |        ثبت شده در سايت ساماندهي كشور

مقالات رایگان دانشجویی > برق و الکترونیک و مخابرات

Bank Sepah:5892-1010-5735-6012

Email: dociran.pdfiran@gmail.com

09153255543  عالم زاده

 مقالات رایگان برق ، الکترونیک و مخابرات
انواع خطوط مخابراتي

تاریخ ایجاد 1389/09/29  تعدادمشاهده  3031

 

انواع خطوط مخابراتی
PSTN: منظور از آن شبکه مخابراتي عمومي مي باشد. (Public Switched Telephone Network)
خطوط آنالوگ معمولي: منظور از اين خطوط همان خطوط تلفني معمولي ميباشد. نرخ انتقال Data توسط اين خطوط حداکثر 33.6 Kb/s مي باشد. استفاده از اينخطوط براي اتصال به اينترنت در کشورمان بسيار رايج مي باشد.
T1:
نام خطوطمخابراتي مخصوصي است که در آمريکا و کانادا ارائه مي شود. بر روي هر خط T1 تعداد 24خط تلفن معمولي شبيه سازي مي شود. هر خط T1 مي تواند حامل 1.5 MB/s پهناي باندباشد.
E1:
نام خطوط مخابراتي مخصوصي است که در اروپا و همچنين ايران ارائهمي شود. بر روي هر خط E1 تعداد 30 خط تلفن معمولي شبيه سازي مي شود. هر خط E1 ميتواند حامل 2 MB/s پهناي باند باشد. خطوط E1 نمي توانند همزمان هم Dialin باشند وهم Dialout.
در حال حاضر برخي از شرکتها و سازمانهاي خصوصي در ايران از E1 برايارتباط تلفني خود استفاده مي کنند که مشخصه اين سيستم 8 رقمي بودن شماره هاي اينسازمانهاست. متأسفانه در دزفول هنوز خطوط E1 ارائه نمی شوند.
ISDN:
اساسطراحي تکنولوژي ISDN به اواسط دهه 80 ميلادي باز ميگردد که بر اساس يک شبکه کاملاديجيتال پي ريزي شده است .در حقيقت تلاشي براي جايگزيني سيستم تلفني آنالوگ باديجيتال بود که علاوه بر داده هاي صوتي ، داده هاي ديجيتال را به خوبي پشتيبانيکند. به اين معني که انتقال صوت در اين نوع شبکه ها به صورت ديجيتال مي باشد . دراين سيستم صوت ابتدا به داده ها ي ديجيتال تبديل شده و سپس انتقال مي يابد .
ISDN
به دو شاخه اصلي تقسيم مي شود . N-ISDN و B-ISDN . B-Isdn بر تکنولوژي ATM استوار است که شبکه اي با پهناي باند بالا براي انتقال داده مي باشد که اکثر BACKBONE هاي جهان از اين نوع شبکه براي انتقال داده استفاده مي کنند ( از جملهشبکه ديتا ايران ) .
نوع ديگر B-ISDN يا ISDN با پهناي باند پايين است که براياستفاده هاي شخصي طراحي شده است . در  N-ISDN دو استاندارد مهم وجود دارد. BRI و PRI . نوع PRI براي ارتباط مراکز تلفن خصوصي (PBX ) ها با مراکز تلفن محلي طراحيشده است . E1 يکي از زير مجموعه هاي PRI است که امروزه استفاده زيادي دارد . E1 شامل سي کانال حامل (B-Channel ) و يک کانال براي سيگنالينگ ( D-Channel) ميباشد کههر کدام 64Kbps پهناي باند دارند .
بعد از سال 94 ميلادي و با توجه به گسترشايتنرنت ، از PRI ISDN ها براي ارتباط ISP ها با شبکه PSTN استفاده شد که باعث بالارفتن تقاضا براي اين سرويس شد. همچنانکه در ايران نيز ISP هايي که خدمات خود را باخطوط E1 ارايه مي کنند روز به روز در حال گسترش است .
نوع ديگر ISDN، BRIاست( نوعي که در کيش از آن استفاده شده ) که براي کاربران نهايي طراحي شده است. ايناستاندارد دو کانال حامل 64Kbps و يک کانال براي سيگنالينگ با پهناي باند 16kbps رادر اختيار مشترک قرار مي دهد .اين پهناي باند در اواسط دهه 80 میلادی که اينترنتکاربران مخصوصي داشت و سرويسهاي امروزي همچون HTTP ، MultiMedia ، Voip و .... بهوجود نيامده بود ، مورد نياز نبود همچنين براي مشترکين عادي تلفن نيز وجود يکارتباط کاملا ديجيتال چندان تفاوتي با سيستمهاي آنالوگ فعلي نداشت و به همين جهتصرف هزينه هاي اضافي براي اين سرويس از سوي کاربران بي دليل بود و به همين جهت اينتکنولوژي استقبال چنداني نشد . تنها در اوايل دهه 90 بود که براي مدت کوتاهيمشترکين ISDN افزايش يافتند . پس از سال 95 نيز با وجود تکنولوژيهايي با سرعتهايبسيار بالاتر مانند ADSL که سرعتي حدود8Mb/s براي دريافت و 640Kb/s را براي دريافتبا هزينه کمتر از ISDN در اختيار مشترکين قرار ميدهد ، انتخاب ISDN از سوي کاربرانعاقلانه نبود.
در حقيقت مي توان گفت کهISDN BRI تکنولوژي بود که در زماني بهوجود آمد که نيازي به آن نبود و زماني که به آن نياز احساس مي شد ، با تکنولوژيهايجديد تري که سرعت بالاتر و قيمت بيشتر داشتند جايگزين شده بود .
Leased Line
يا Digital Subscriber Line يا DSL : خطي است که بصورت نقطه به نقطه دو محل را بهيکديگر متصل مي کند که از آن براي تبادل Data استفاده مي شود. اين خط داراي سرعتبالايي براي انتقال Data است. نکته قابل توجه اين که در دو سر خط Leased بايدمودمهاي مخصوصي قرار داد.
خط Asynchronous Digital Subscriber Line يا ADSL : همانند خطوط DSL بوده با اين تفاوت که سرعت انتقال اطلاعات آن بيشتر است.
Wireless:
يک روش بي سيم براي تبادل اطلاعات است. در اين روش از آنتنهايفرستنده و گيرنده در مبدأ و مقصد استفاده مي شود. اين آنتنها بايد رو در روي همباشند. برد مفيد اين آنتنها بين 2 تا 5 کيلومتر بوده و در صورت استفاده از تقويتکننده تا 20 کيلومتر هم قابل افزايش است. از نظر سرعت انتقال Data اين روش مطلوببوده اما بدليل ارتباط مستقيم با اوضاع جوي و آب و هوايي از ضريب اطمينان بالاييبرخوردار نيست.
Leased Modem :
به مودم هايي گفته مي شود که در دو طرف خط Leased قرار مي گيرند. از جمله اين مودم ها مي توان به Patton , Paradyne , WAF , PairGain , Watson اشاره کرد.
از ميان انواع مودم هاي Leased مدل Patton درکشورمان رايج تر بوده و داراي مدلهاي زير است:
1092A (Upto 128Kb/s) , 1088C ( Upto 2Mb/s)
و 1088i (Upto 2Mb/s)
مدل 1088i مودم/ روتر بوده و براي کار Bridge بيشتر استفاده مي شود.
ChannelBank:
دستگاهي است که از آن براي تبديل خطوط E1 به خطوط تلفن معمولي و بالعکس استفاده مي شود.

انواع Modem
مودمهاداراي انواع مختلفي هستند که مهمترين آنها عبارتند از:
1- Analog Modems:
ازاين مودمها براي برقراري ارتباط بين دو کامپيوتر (User و ISP) از طريق يک خط تلفنمعمولي استفاده مي شود. انواع گوناگوني از اين نوع مودم در بازار يافت مي شود کهبرخي از آنها عبارتند از: Acorp , Rockwell , Dlink و ... .
2- Leased Modems:
استفاده از اين مودمها در دوسر خط Leased الزامي است. مدلهاي معروف اين نوع مودمهاعبارتند از: Patton , Paradyne , WAF , PairGain , Watson
Satellite:
بهمعناي ماهواره مي باشد. امروزه بسياري از ماهواره ها خدمات اينترنت ارائه مي کنند. برخي از آنها عبارتند از: Taicom , Sesat , Telestar 12 , EuroAsia Sat
IntelSat 902 , France Telecom , ArabSat
Bandwidth:
به اندازه حجمارسال و دريافت اطلاعات در واحد زمان Bandwidth گفته مي شود. واحد اصلي آن بيت برثانيه مي باشد. هنگامي يک ISP مي خواهد پهناي باند خود را چه از طريق ديش و چه ازطريق ساير روشها تهيه کند بايد ميزان پهناي باند درخواستي خود را در قراردادش ذکرکند. معمولا" پهناي باند براي ISPهاي خيلي کوچک64KB/s است و براي ISPهاي بزرگتر اينمقدار افزايش مي يابد و براي ISPهاي خيلي بزرگ تا 2MB/s و حتي بيشتر هم مي رسد.
پهناي باند بر دو نوع است:
1- Shared Bandwidth:
اين نوع پهناي باند ارزانتر بوده و در آن تضميني براي تأمين پهناي باند طبق قرارداد براي مشترک وجود ندارد. چراکه اين پهناي باند بين تعداد زيادي ISP مشترک بوده و همگي از آن استفاده ميکنند. بنابراين طبيعي است که ممکن است در ساعات پر ترافيک ISP نتواند از پهناي بانددرخواستي خود بهره ببرد.
2- Dedicated Bandwidth:
اين نوع پهناي باند گران تربوده اما در آن استفاده از سقف پهناي باند در تمام ساعات شبانه روز تضمين شده است. زيرا پهناي باند بصورت اختصاصي به مشترک اختصاص يافته است.
Bandwidth Quality:
به معناي کيفيت پهناي باند مي باشد.کيفيت پهناي باند به دو عامل زير بستگي دارد:
1- Ping Time:
به مدت زماني گفته مي شود که يک Packet از ISP به مقصد يک Host قوي (مثلا"
www.yahoo.com) در اينترنت ارسال شده و پس از دريافت پاسخ مناسب دوباره به ISP باز مي گردد. هرچهاين زمان کمتر باشد پهناي باند از کيفيت بهتري برخوردار است.
2- Packet Loss:
هنگامي که يکPacket به اينترنت ارسال مي شود ممکن است که بدلايل مختلف مفقود شده ويا از دست برود. Packet Loss عبارت است از نسبت Packetهاي از دست رفته و مفقود شدهبه کل Packetها. هر چه اين نسبت کمتر باشد پهناي باند از کيفيت بهتري برخوردار است


Label
نظرات در مورد:انواع خطوط مخابراتي

نام شما:
نظر شما:
افزودن نظر



ورود به سايت | ثبت نام كاربر


صفحه نخست | تماس با ما
تمامی حقوق این سایت سایت متعلق به سایت DocIran.COM می باشد
طراحی شده توسط فراتک