$('#s1').cycle('fade');
  جستجو

 صفحه نخست  |  راهنمای فروشگاه  |  تماس با ما  |نحوه خرید  |  سبد خرید   |        ثبت شده در سايت ساماندهي كشور

مقالات رایگان دانشجویی > روانشناسی و علوم تربیتی

Bank Sepah:5892-1010-5735-6012

Email: dociran.pdfiran@gmail.com

09153255543  عالم زاده

 تحقیق و مقالات رایگان روانشناسی و علوم تربیتی
چه ابزارها وعواملی باعث انگیزش خبرنگاران خبرگزاری ها برای فعالیت بهتر و در نتیجه ارائه اخبار صحیح تر و دقیق تر و به یک معنا ارتقاء کیفی اخبار می شود

تاریخ ایجاد 1388/12/15  تعدادمشاهده  1236

 

1) مقدمه
خبرگزاري ها مبنع تغذيه مطبوعات و در سال هاي اخير، خود در حال فراگيرشدن به مثابه يك رسانه جمعي هستند.
در كشور ما علي رغم اين كه اينترنت همپاي كشورهاي غربي در ميان مردم نفوذ پيدا نكرده، اما به هر روي روز به روز شاهد گسترش اين وسيلة ارتباطي در ميان اقشار مختلف مردم هستيم كه با توجه به سرعت اين نفوذ مي توان تصور كرد كه در آينده اي نزديك – كه بيش از چند سال نخواهد بود – اينترنت، گسترشي در حدود يك رسانه همگاني پيدا كند و به تبع اين مساله، خبرگزاري ها نيز به رسانه اي تبديل شوند كه مردم، براي دسترسي به اخبار روز، مستقيماً به آنها مراجعه كنند.
علاوه بر اين در سال هاي اخير و پس از تأسيس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به عنوان دومين خبرگزاري ايران پس از حدود 60 سال، شاهد تأسيس آژانس هاي خبري متعددي بوده ايم كه هركدام شامل مجموعة بزرگي از عوامل انساني، ازجمله خبرنگاران هستند.
مجموعة اين عوامل، به علاوة اهميت و رسالت رسانه ها در يك جامعه متمدن، لزوم توجه به خبرنگاران خبرگزاري ها به عنوان اركان اصلي جمع آوري و ارسال اخبار را خاطرنشان مي كند. اين توجه را مي توان شناخت و فراهم كردن ابزارهاي انگيزش خبرنگاران براي انجام كار بهتر دانست. به طور كلي، انگيزش را مي توان به عنوان نيروي محرك فعاليت هاي انساني و عامل جهت دهندة آن تعريف كرد. عوامل انگيزشي عموماً به دو دسته دروني و بيروني تقسيم مي شوند كه در مورد موضوع اين تحقيق، مهم ترين اين ابزارها و عوامل در اختيار مديران خبرگزاري هاست، چه در مواردي كه به ابزارهاي انگيزشي مادي مربوط مي شود و چه ابزارهاي انگيزشي معنوي.
در واقع توجه به اين كه چه عوامل و ابزارهايي مي تواند باعث ترغيب و انگيزش خبرنگاران براي صرف وقت، انرژي و دقت بيشتر و درنتيجه، ارائه اخبار با كيفيت بالاتر شود بيش از همه مي تواند مورد توجه مديران خبرگزاري ها واقع شود تا با شناخت نيازهاي خبرنگاران خود، زمينة پيشرفت خبرگزاري متبوعشان را فراهم كنند و از سوي ديگر تا حدي امنيت مادي و رواني قشري را فراهم كنند كه از كمترين امنيت شغلي در جامعة ما بهره مند است.
 
2) طرح مسأله و تعريف موضوع
پاسخ به اين سوال كه «چه ابزارها و عواملي باعث انگيزش خبرنگاران خبرگزاري ها براي فعاليت بهتر و درنتيجه، ارائه اخبار صحيح تر و دقيق تر و به يك معنا، ارتقاء كيفي اخبار مي شود» مسأله اصلي اين تحقيق است.
براي پاسخ به اين سؤال، چهار خبرگزاري كشور بر اساس اولويت تاريخ تأسيس انتخاب شده اند. خبرگزاري، يك سازمان خبري است كه وظيفه و مأموريت آن، جستجو، تحقيق، جمع آوري و تنظيم اطلاعات و پيام هايي است كه ضرورتاً بايد آنها را در مركزي انباشت نمايد و سپس اين اخبار را به مشتريان خود (روزنامه ها، راديوها، تلويزيون ها، مراكز اقتصادي و سياسي
و ...) ارسال كند. (ژان لويي، سروان شرايبر، «نيروي پيام»، (تهران، سروش1371)
اين تعريف را مي توان اين گونه تكميل كرد كه امروزه آحاد مردم نيز به مشتريان خبرگزاري ها افزوده شده اند و در واقع اين، تنها رسانه ها نيستند كه به عنوان واسطه، اخبار خبرگزاري‌ها را به مردم مي رسانند بلكه بسياري از مردم از طريق شبكة اينترنت به طور مستقيم از اخبار خبرگزاري ها استفاده مي كنند و بنابراين حيطة مشتريان خبرگزاري ها بسيار گسترده تر شده و روز به روز نيز در حال گسترش است.
با توجه به اين موارد، اخبار ارسالي برروي خروجي خبرگزاري ها از اهميت بسياري برخوردار است و از آنجا كه عوامل اصلي تامين كننده اين اخبار، خبرنگاران هستند، به نظر مي رسد تامين ابزارها و عوامل انگيزشي براي آنها جهت ارائه ي اخباري با كيفيت بالا از مهمترين مواردي است كه بايد مورد توجه مديران خبرزگزاري ها قرار بگيرد، چرا كه تأمين اين ابزارها عمدتاً بر عهده و در حيطة اختيارات آنهاست. اين تحقيق قصد دارد علاوه بر شناسايي ابزارهاي انگيزشي خبرنگاران از ديدگاه خود آنها، وجود يا عدم وجود اين ابزارها در خبرگزاري هاي مورد بررسي و ميزان رضايت خبرنگاران اين ابزارها را نيز مورد توجه قرار دهد.
 
3) بيان ضرورت و اهميت موضوع
در دنياي امروز نقش وسايل ارتباط جمعي در همة شؤون زندگي اجتماعي، سياسي، اقتصادي و حتي فردي غيرقابل انكار است.
در تمامي متون علم ارتباطات معمولاً از چهار وسيله ي مطبوعات، راديو، تلويزيون و سينما به عنوان وسايل ارتباط جمعي نام برده مي شود كه در دهه هاي اخير با توجه به كاهش شديد نقش خبري سينما، سه وسيله ي مطبوعات، راديو و تلويزيون را مي توان وسايل ارتباط جمعي اصلي دانست. در اين ميان نامي از خبرگزاري به عنوان يك وسيلة ارتباطي برده نمي شود. در اين تحقيق سعي شده است بر اساس دلايل مستند ثابت شود كه خبرگزاري به عنوان منبع تغذيه ي ديگر رسانه ها، خود يك وسيلة ارتباط جمعي است كه در فصل هاي بعد در اين مورد توضيحات كاملي داده شده است. اما آن چه در اين بحث قابل طرح است اين كه اگر خبرگزاري را يك سازمان خبري بدانيم كه وظيفه اش جمع آوري و ارسال اخبار است و به عنوان يك وسيلة ارتباط جمعي نقش مؤثري در جامعه ايفا مي كند، شايد بتوان مهم ترين ركن اين رسانه را خبرنگاران دانست، كساني كه از ابتدايي ترين مرحله تا نهايي ترين آن – به جز ارسال اخبار روي سايت – در جريان اين روند، تأثير گذارند. خبرنگاري از جمله مشاغل سخت دنيا تعريف شده است و از اين رو شايد بتوان گفت خبرنگار، نسبت به شاغلين حرفه هاي ديگر به عوامل برانگيزاننده ي بيشتري براي فعاليت خود همان تهية اخبار است، احتياج دارد؛ عواملي كه هم از جنبه ي دروني و معنوي و هم از نظر بيروني و مادي قابل بررسي است. از اين رو اين كه خبرنگاران، چه عوامل و ابزارهايي را باعث پيشرفت در كارشان، يعني ارتقاء كيفي اخبار مي دانند و اين كه اين ابزارها تا چه ميزان در خبرگزاري هاي مورد بررسي - به عنوان نمونه اي از خبرگزاريهاي موجود در كشور – وجود دارد دو مقوله اي كه اهميتشان با توجه به مباحث مطرح شده، روشن است، با اين تأكيد كه بيشترين كاربرد شناخت اين مسأله، براي مديران خبرگزاري هاست.
 
4) تشريح فرايند تاريخي موضوع
آن چه تا به حال در مورد مبحث انگيزش در زمينه ارتباطات مطرح شده بيشتر مربوط به مخاطبان وسايل ارتباط جمعي بوده است؛ و بررسي ابزارهايي كه مي تواند باعث انگيزش خبرنگاران براي ارائه اخبار با كيفيت هرچه بيشتر شود، تا به حال مورد توجه قرار نگرفته است.
با توجه به آن چه در قسمت ضرورت و اهميت موضوع بيان شد، به نظر مي رسد بررسي و تأمين نيازهاي انگيزشي خبرنگاران، براي ارتقاء كيفي اخبار و درنتيجه، بالا رفتن كيفيت اخبار به طور كلي از اهميت بسياري برخوردار است.
در مورد موضوع اين تحقيق، در بررسي هايي كه نگارنده انجام داده است، با وجود تعدادي تحقيق در مورد خبرگزاري ها، به عنواني كه ارتباطي با موضوع اين تحقيق داشته باشد برخورد نكرده است.
 
5) اهداف تحقيق
خبرنگاران، اصلي ترين اركان تهيه خبر هستند كه شناختن و تأمين ابزارهايي كه انگيزش آنها را در جهت ارتقاء كيفيت اخبار بيشتر كند، مي تواند بر روند اطلاع رساني كه يكي از پايه هاي توسعة هر كشوري است، تأثير بسزايي داشته باشد.
هدف از اين تحقيق، از سويي شناختن ابزارهايي است كه از نظر خود خبرنگاران برايشان انگيزه ايجاد مي كند كه كيفيت كار و در واقع ميفيت اخبارشان بالا رود، و از سوي ديگر آشنا كردن دست اندركاران، بخصوص مديران خبرگزاري ها با عوامل و موانع پيشرفت خبرگزاري متبوعشان در امر اطلاع رساني است.
از ديگر اهداف اين تحقيق مي توان به موارد زير اشاره كرد:
-شناخت ميزان رضايت خبرنگاران از حرفة خود.
-شناخت ميزان رضايت خبرنگاران از محيط كاري، روش هاي مديريتي، درآمد و امكانات رفاهي خود.
-ميزان وجود ابزارهاي انگيزشي در هركدام از خبرگزاري‌هاي مورد بررسي.
-مقايسه خبرگزاري ها از لحاظ دارا بودن بيشترين و كمترين ابزارهاي انگيزشي براي خبرنگاران.
 


خبرگزاری
خبرگزاری، یک سازمان خبری- مطبوعاتی است که وظیفه و مأموریت آن، حستجو، تحقیق، جمع آوری و تنظیم اطّلاعات و پیامهایی است که ضرورتاً باید آنها را در مرکزی انباشت نماید و سپس این اخبار را به مشتریان خود (روزنامه ها، رادیوها و تلویزیونها، مراکز اقتصادی، سیاسی، سفارتخانه ها و ...) ارسال کند.
 
امتیازات یا ویژگیهای خبرگزاری
1- سرعت عمل: یک خبرگزاری باید در وضع و شرایطی باشد که بلافاصله از وقوع هر رویدادی، در هر جا و هر وقت، اطلاع حاصل کند و خبر آن را بدون تأخیر به کلیه مشترکان خود برساند. همه کارهای کلیه کارکنان خبرگزاری بر اصل سرعت استوار است، چون فقط با رعایت این اصل می توان از هدر رفتن فرصتها جلوگیری کرد.
بنابراین خرگزاری ماهیتاً سازمانی است که باید اخبار و گزارشهای خبری را در اسرع وقت و سریعترین زمان ممکن به دیگر رسانه های خبری برساند و به همین دلیل سرعت انتقال اخبار و گزارشها در یک خبرگزاری از اهمیتی ویژه برخوردار است. یک خبرگزاری باید در رقابت با دیگر خبرگزاریها بتواند با سرعت بیشتری اخبار را روی تلکس خود ارسال کند، چرا که روزنامه ها که از مهمترین مشترکان خبرگزاریها محسوب می شوند، معمولاً اخبار را از خبرگزاری ای دریافت می کنند که اخبار را سریعتر ارسال می کند. گاه حتی یک دقیقه پیشی گرفتن بر رقیبان، در جهت فرستادن یک خبر مهم، می تواند برای یک خبرگزاری پیروزی مهم و سرنوشت سازی شمرده شود.
از سوی دیگر یک خبرگزاری باید محدودیتهای زمانی روزنامه ها را در نظر بگیرد که با توجه به این محدودیتها، نقش سرعت در نحوه عمل یک خبرگزاری از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد شد. این امر خصوصاً در کشورهایی که در آن بیش از یک خبرگزاری (که معمولاً دولتی است)، فعالیت می کنند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
برای مثال در ایران روزنامه ها که یکی از مهمترین وسیله های اشاعه اخبار خبرگزاری محسوب می شوند، معمولاً صفحات اصلی خود را به ترتیب اولویت و نسبت این که روزنامه صبح چاپ شود یا بعدازظهر می بندند، به این ترتیب اگر روزنامه ای صفحه اول و دوم خود را ساعت هفت بعدازظهر ببندد، اخباری که پس از این ساعت روی تلکس خبرگزاریها قرار می گیرد چندان مورد توجه روزنامه ها قرار نخواهد گرفت، مگر این که خبر از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد که در این صورت روزنامه ها با قبول مشکل صفحه بندی مجدد و جایگزینی یک خبر به جای خبر دیگر برحسب ارزش خبری بیشتر، این خبر را مورد استفاده قرار می دهند. به این ترتیب یک خبرگزاری باید بتواند اخبار مهم روز را در سریعترین زمان ممکن و قبل از این که کار انتخاب اخبار و صفحه بندی در روزنامه به پایان برسد بر روی تلکس مطبوعاتی خود ارسال کنند.
البته همانطور که در تعریف خبرگزاری عنوان شد، خبرگزاریها غیر از روزنامه ها و رادیو و تلویزیون، مشترکان دیگری هم دارند، امّا حتی همان مشترکان نیز، رسانه ای را ترجیح می دهند که آنها با سرعت بیشتری از اخبار مطلّع سازد.
2- وابستگی رادیو، تلویزیون و مطبوعات به خبرگزاری‌ها: غیر از خبرگزاری، هیچ یک از وسایل ارتباط جمعی قادر نیستند به تنهایی شبکه اطّلاعاتی وسیعی را در سطح جهان برای انجام کارهای خود تأسیس کنند. مهمترین مانع این کار نیز هزینه سرسام آور تأمین چنین شبکه هایی است. خبرگزاریها معمولاً از لحاظ سازمانی بزرگتر و گسترده تر از روزنامه ها و گاه حتی رادیوها و تلویزیونها هستند. خبرگزاری باید بتواند با اتکا به نیروی انسانی و امکانات زیادی که فراهم می کند، دیگر وسایل ارتباط جمعی را تحت پوشش خبری قرار دهد. لحاظ کردن این نکته که خبرگزاری مهمترین تغذیه کننده خبری رسانه های ارتباط جمعی است و این که روزنامه ها و رادیو و تلویزیونها معمولاً برای بسیاری از اخبار از تهیه گزارش ویژه، خودداری می کنند و به اخبار خبرگزاریها در آن مورد اعتماد بسنده می کنند، بر اهمیت فعالیت خبرگزاریها می افزاید.
3- عینیت کامل و دقیق اخبار: عینیت از اصول اولیه خبری است، البته رعایت این اصول از جانب کلیه مطبوعات و رسانه های دیگر نیز ضروری است، امّا در کار خبرگزاریها از اولویت بیشتری برخوردار است. به این ترتیب که هرگونه عملکرد ضعیف یا منفی در کار خبرگزاری به طور مستقیم بر روی عملکرد دیگر رسانه های ارتباط جمعی تأثیر می گذارد و در پی آن تأثیر منفی بیشتری نیز بر جامعه خواهد گذارد. برای مثال، اگر یک خبر اشتباه و مغرضانه در یک روزنامه چاپ شود، تنها مخاطبان آن روزنامه در معرض آن قرار می گیرند، ضمن این که مخاطبان آن روزنامه می توانند با رجوع به دیگر روزنامه ها و منابع خبری اطلاعات خود را در مورد خبر نادرست روزنامه های مورد نظر اصلاح کنند. علاوه بر این مخاطبان یک روزنامه، خصوصاً در کشورهایی چون کشور ما، در بهترین شرایط بسیار کمتر از مخاطبان از مخاطبان مجموع دیگر وسایل ارتباط جمعی است.
امّا اگر یک خبر نادرست بر روی تلکس خبرگزاری قرار بگیرد، درج این خبر در روزنامه ها و نشریات مختلف و پخش از طریق رادیو و تلویزیون، تمام کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد. جبران این اشتباه بسیار مشکلتر از جبران چاپ یک خبر نادرست در روزنامه است و حتی ممکن است عواقب بسیار وخیمی به ویژه در حوزه مسایل سیاسی دربر داشته باشد. به این ترتیب عمل یک خبرگزاری در حوزه اطّلاع رسانی از حساسیت بیشتری نسبت به دیگر رسانه ها برخوردار است که این حساسیت به ویژه بر روی کار خبرنگاران شاغل در خبرگزاری تأثیر بیشتری می گذارد. به عبارت دیگر توقع و انتظاری که مردم جهان از یک خبرنگار معمولی روزنامه دارند، در مورد خبرنگاران و دبیران و سردبیران خبرگزاریها به اوج می رسد.
4- کامل بودن سرویسهای خبرگزاری: سرویسهای خبرگزاری باید از هر جهت کامل باشد. بدیهی است برای هیچ روزنامه ای این امکان وجود ندارد که کلیه خبرهای یک خبرگزاری را که معمولاً بدون عنوان و عکس است و روزانه به چند صد صفحه بزرگ بالغ می شود، در صفحات خود درج کند، امّا در عین حال نادیده گرفتن این اخبار را نیز، نوعی نادیده انگاشتن خواسته های عده ای از خوانندگان است، چون در هر صورت در میان هزاران و میلیونها خواننده هر روزنامه، اشخاصی هم هستند که به تعدادی از همان خبرها علاقه مندند. در هر روزنامه ای، هر روز تعداد زیادی از اخبار خبرگزاریها را دور می ریزند، مختصر می کنند یا از خبر یک صفحه ای فقط یکی دو سطر را به کار می برند. امّا کار دور ریختن یا خلاصه کردن در همه روزنامه ها یکسان نیست چه بسا خبری که از طرف دبیران یک روزنامه به سبد کاغذهای باطله فرستاده می شود، نیم ستون روزنامه دیگری را اشغال کند اما در هر حال وظیفه خبرگزاری است که در هر یک از سرویسهای خود کلیه خبرهایی را که ممکن است فقط برای اقلیت بسیار ناچیزی از مشترکانش جالب باشد، مخابره کند.
 
جایگاه خبرگزاری در میان وسایل ارتباط جمعی
در متون و کتابهای علمی علم ارتباطات معمولاً از چهار وسیله مطبوعات، رادیو، تلویزیون و سینما به عنوان وسایل ارتباط جمعی نام برده می شوند که با توجه به تحولات دهه های اخیر و کاهش شدید نقش خبری سینما، سه وسیله مطبوعات، رادیو و تلویزیون به عنوان وسایل ارتباط جمعی و خبری اصلی معرفی می شوند و معمولاً نامی از خبرگزاری و جایگاه آن در میان وسایل ارتباط جمعی دیده نمی شود.
خبرگزاری، مادر و تغذیه کننده اصلی رسانه های دیگر محسوب می شود و بنابراین نمی توان آن را زیر مجموعه دیگر رسانه ها دانست. به این ترتیب باید برای خبرگزاری ماهیتی مستقل از دیگر رسانه ها قائل شد و با توجه به این ماهیت مستقل در مورد این که آیا خبرگزاری یک وسیله ارتباط جمعی هست یا نه، به نتیجه ای مشخص رسید. وسایل ارتباط جمعی دارای همگونی ها و ویژگیهای مشترک مشخصی هستند که با مقایسه و تطبیق این ویژگیها با نحوه عملکرد یک خبرگزاری می توان به سؤال فوق پاسخ داد. این همگونیها یا ویژگیهای مشترک عبارتند از:
الف- سرعت انتشار ب- مداومت انتشار پ- وسعت حوزه انتشار ت- فراوانی و گوناگونی محتوا
الف- سرعت انتشار: سریع و آنی بودن ارتباطات جمعی از مهمترین خصلتهای آن به شمار    می رود. هم اکنون رویدادها و وقایع گوناگون در سراسر نقاط جهان تنها ظرف چند دقیقه به وسیله وسایل ارتباط جمعی در اختیار مردم گذاشته می شود. در این میان روزنامه با توجه به زمان انتشار دوره ای خود و محدودیتهای فنی، هنوز نمی تواند وقایع را به طور آنی پخش کند. امّا رادیو و تلویزیون هم اکنون قادرند بلافاصله آخرین خبرها را متشر کنند. سینما از لحاظ سرعت انتشار با دیگر وسایل ارتباطی وجه اشتراک ندارد و اصولاً جنبه خبری این رسانه بسیار محدود است.
امّا در مورد خبرگزاری همانطور که قبلاً گفته شد، سرعت در کار این رسانه نقش بسیار مهمی دارد. وقتی در نظر داشته باشیم که رادیوها و تلویزیونها که سریعترین وسایل ارتباطب جمعی شناخته شده اند، بسیاری از اخبار خود را از خبرگزاریها تأمین می کنند، قطعاً به این نکته پی می بریم که خبرگزاریها باید بتوانند در اسرع وقت به تهیه اخبار و گزارشها بپردازند تا در کار دیگر رسانه ها خللی پیش نیاید. بنابراین خبرگزاریها از لحاظ سرعت انتشار با دیگر رسانه های ارتباط جمعی همگونی دارند.
ب- مداومت انتشار: اکنون وسایل ارتباط جمعی بدون انقطاع در تمام ساعات شبانه روز فعالیت می کنند و به طور منظم و مداوم پیامهای فراوان خود را در اختیار استفاده کنندگان می گذارند. «مداومت انتشار از مهمترین خصوصیات وسایل ارتباط جمعی به شمار می رود.»
خبرگزاری نیز به عنوان تغذیه کننده دیگر وسایل ارتباطی مجبور به حفظ مداومت انتشار خبرها و پیامهای خود هستند و اغلب به طور 24 ساعته به فعالیت می پردازند. بنابراین مداومت انتشار نیز از دیگر ویژگیهای اصلی یک خبرگزاری محسوب می شوند.
پ- وسعت حوزه انتشار: قدرت پخش و حوزه انتشار وسایل ارتباط جمعی در دوره معاصر افزایش و گسترش فوق العاده ای یافته است. در حال حاضر برخلاف عصر ارتباطات مستقیم که چهره به چهره بودن تماسهای فردی از توسعه و نفوذ آنها جلوگیری می کرد، وسایل ارتباط جمعی به افراد بی شماری اجازه داده اند که در همه جا با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
«اکنون خبرگزاریهای ملّی و بین المللی به کمک خبرنگاران خود و با استفاده از تکنیکهای جدید مخابراتی، اطّلاعات فراوانی از سراسر جهان به دست می آورند و به مطبوعات و رادیوها و تلویزیونها عرضه می کنند تا در اختیار خوانندگان شنوندگان و بینندگان بگذارند.»
به این ترتیب، وسعت حوزه انتشار، که در مورد خبرگزاریهای بزرگ دنیا، تمام جهان را دربر   می گیرد، از دیگر همگونیهای خبرگزاری با دیگر وسایل ارتباط جمعی است.
 
ت-فراوانی و گوناگونی محتوا: «وسایل ارتباط جمعی برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون استفاده کنندگان و جلب توجه هرچه بیشتر آنها، پیامهای بسیار فراوان و گوناگون منتشر می کنند.»
«البته نباید فراموش کرد که فراوانی و گوناگونی برنامه های ارتباطی نیز مانند سرعت، مداومت و وسعت انتشار آنها جنبه مطلق ندارد و همان مشکلات و موانعی که درباره سایر ویژگیهای مشترک وسایل ارتباط جمعی وجود دارند، در این مورد نیز وجود دارند.»
در خبرگزاریها انواع مختلف و گوناگونی از اخبار، گزارشها و تحلیلهای خبری در موارد مختلف ارائه می شود. همچنین در برخی خبرگزاریها آمار و گزارشهای تازه از موارد مختلف به مخاطبان ارائه می شود.
با جمع بندی مطالب فوق مشاهده می کنیم که خبرگزاری در هر چهار ویژگی و همگونی اصلی وسایل ارتباط جمعی با این وسایل مشترک است و از این لحاظ می توان آن را یک وسیله ارتباط جمعی محسوب کرد و البته جای تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد.
ممکن است در این جا این سؤال مطرح شود که می توان وسائل ارتباط جمعی را مخاطبان اصلی خبرگزاریها دانست که به این ترتیب، شاید دیگر نتوان خبرگزاری را به عنوان یک وسیله ارتباط جمعی که با توده مردم ارتباط برقرار می کند به حساب آورد.
آقای عباس خشندیش در پایان نامه خود تحت عنوان «بررسی نقش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اطّلاع رسانی سیاسی»، این نظر را به دلیل زیر رد کرده است:
«در تعیین الگوهای مختلف ارتباط، همواره پیام و محتوای آن به عنوان مهمترین و تعیین کننده ترین عامل مطرح بوده است، به این ترتیب که تعقیب روند رسیدن پیام از سوی فرستنده به گیرنده، تعیین کننده الگوی ارتباط است. اگر بخواهیم همین اصل را برای خبر گزاری هم اعمال کنیم متوجه می شویم که در تعقیب ارسال شده از سوی خبرگزاری به سوی مخاطبان، دیگر وسایل ارتباطی به عنوان مجری ارتباط عمل می کنند. در واقع این وسایل تنها با تأثیرات احتمالی خود بر سر راه رسیدن پیام از سوی خبرگزاری به سوی مخاطبان قرار دارند و نمی توانند به عنوان مقصد نهایی پیامهای یک خبرگزاری فرض شوند.
تفاوت مهم دیگر خبرگزاری با دیگر وسایل ارتباط جمعی در نحوه بازخورد پیام است. در شرایط عادی و در مورد سایر وسایل ارتباط جمعی اعم از رادیو، تلویزیون و مطبوعات بازخورد از سوی مخاطبان به سوی رسانه صورت می گیرد. امّا در خبرگزاری همواره سه نوع بازخورد مشاهده شده است که شامل بازخورد مستقیم مخاطب به سوی خبرگزاری، بازخورد پیام از مخاطبان به رسانه واسط و سپس از سوی رسانه مذکور به سوی خبرگزاری و بازخورد پیام از سوی رسانه واسط به سوی خبرگزاری است.»
این نکته نیز قابل ذکر است که امروزه، خبرگزاری، تنها تأمین کننده نیازهای خبری وسائل ارتباط جمعی نیست، چرا که با گسترش روز افزون کاربرد اینترنت، بسیاری از مخاطبان خبرگزاریها افرادی هستند که یکی از منابع خبری آنها سایتهای خبری و از جمله خبرگزاریهاست. از این رو به نظر می رسد به این دلیل نیز می توان خبرگزاری را یکی از وسایل نوین ارتباط جمعی به حساب آورد.


 
تاریخچه خبرگزاری در جهان و ایران
از اوایل قرن نوزدهم با پیشرفت نظام سرمایه داری و نیز بالا رفتن تیراژ نشریات و سپس با رونق گرفتن کار رادیو و تلویزیون، مراکز خبری کشورهای سرمایه داری غربی برای پاسخگویی به نیازهای مخاطبان خود بیش از پیش به کسب سریع و گسترده تر اخبار نیاز پیدا کردند، امّا از آنجا که از یک طرف، آموزش خبرنگاران حرفه ای و اعزام تعداد زیادی از آنها به نقاط مختلف داخل و خارج کشور و نیز مجهّز کردن آنها به وسایل فنی مستلزم مخارج سنگینی بود و از طرف دیگر به علت این که همه مراکز خبری قادر به تأمین هزینه های سنگین آن نبودند، فکر ایجاد خبرگزاریهای ملی و بین المللی تقویت شد، این ضرورتها، مقدمه ای برای ایجاد آژانسهای مخصوص خبری گردید که خبرها را از نقاط مختلف جهان دریافت و به مراکز خبری دیگر اقدام می کردند. با ایجاد این خبرگزاریها، مطبوعات و مراکز رادیو و تلویزیون و ماهواره ای با پرداختن حق اشتراک اندک، بدون اعزام خبرنگار اختصاصی و از طریق غیر مستقیم به اطّلاعات و اخبار مورد نیاز خویش دست یافتند. اکنون چهار خبرگزاری فرانس پرس، رویتر، آسوشیتدپرس و یونایتدپرس بر بخش مهمّی از اطلاعات و اخبار جهان تسلط دارند که با بررسی چگونگی و تاریخچه تشکیل آنها می توان به مرور تاریخ ایجاد خبرگزاری در جهان پرداخت و «بنابراین می توان مبنای مطبوعات مدرن را در سال 1832 یعنی تاریخ تأسیس آژانس هاواس دانست».
 
خبرگزاری فرانسه (AFP)
خبرگزاری فرانسه قدیمی ترین خبرگزاری جهان است که در سال 1835 توسط چالز لوییس هاواس تأسیس شد. هاواس پیش از آن در سال 1832 یک آژانس تهیه اخبار خارجی برای روزنامه ها ایجاد کرده بود که همین دفتر سه سال بعد یعنی در سال 1835 به خبرگزاری هاواس تبدیل شد. در این دفتر، عمدتاً روزنامه های خارجی ترجمه می شد و مطالب ترجمه شده به شکل اطّلاعات جدید مورد استفاده قرار می گرفت. منابع خبری کماکان در روزنامه های اروپایی و خبرنامه هایی بود که از سوی شعبات این دفتر و مراکز عمده تجاری اروپا انتشار می یافت.
«در دهه بعد با استفاده از تلگراف، مشتریان آژانس هاواس در خارج از فرانسه از خدمات اطّلاعاتی هاواس و دو تن از کارکنان آن به نامهای پل جولیوس رویتر و برنهارد ولف برخوردار شدند، رویتر و ولف بعدها در انگلستان و آلمان به نوبه خود به ایجاد خبرگزاری مبادرت ورزیدند.»
آژانس هاواس در سال 1879 گسترده تر شد و علاوه بر اخبار، تبلیغات و آگهیها را نیز به مشتریان خود عرضه می کرد.
خبرگزاری هاواس در جریان جنگ جهانی دوم از کار بازماند و فردی به نام پل لوییس برت در لندن با ایجاد آژانس اطلاعات فرانسه (AFI) تلاش کرد فعالیتهای خبرگزاری هاواس را ادامه دهد. پل لوییس همچنین در سال 1942 یکی از شعبات این آژانس را در الجزائر دایر کرد. سرانجام پس از جنگ، آژانس هاواس کلاً منحل و خبرگزاری دیگری در فرانسه به نام آژانس فرانس پرس (AFP) تأسیس شد. این خبرگزاری تمام ویژگی هاواس را به ارث برده بود.
تحولات این خبرگزاری از سال 1946 به بعد به شرح زیر است:
1953. خبرگزاری فرانسه به دلیل پخش فوری خبر مرگ استالین شهرت جهانی خود را افزایش داد.
1954. در این سال ژان مارین به سمت مدیر کلی این خبرگزاری انتخاب شد.
1957. در این سال پارلمان فراسنه نحوه مدیریت این خبرگزاری را از تصویب گذراند. به طبق این مصوبه قرار شد خبرگزاری فرانسه از سوی یک مدیرکل که از سوی هیأت مدیره تعیین می شود، اداره گردد. در این سال خبرگزاری فرانسه دارای 25 دفتر داخلی و 53 دفتر خارجی بود و اخبار 116 کشور جهان را پوشش می داد و در 73 کشور جهان مشترک داشت. در این سال همچنین ژان مارین به سمت مدیر کلی این خبرگزاری انتخاب شد وی تا سال 1975 هر سه سال یک بار به این سمت انتخاب می شد.
1958. دفتر خبرگزاری فرانسه در پکن افتتاح شد.
1962. شبکه معروف خبری CBS  به مشتریان این خبرگزاری پیوست.
1969. بخش عربی این خبرگزاری افتتاح شد.
1971. در این سال برای اولین بار این خبرگزاری از ماهواره برای انتقال اخبار خود استفاده کرد.
1973. هیأت مدیره تصمیم به کامپیوتری کردن سیستم های این خبرگزاری گرفت.
1984. بخش صوتی خبرگزاری فرانسه راه اندازی شد.
1985. بخش سرویس عکس این خبرگزاری راه اندازی شد.
1988. خبر استفاده بن جانسون (دونده کانادایی) از مواد نیروزا توسط این خبرگزاری انتشار یافت و جهان ورزش را تحت تأثیر قرار داد. در این سال همچنین بخش گرافیکی این خبرگزاری افتتاح شد.
1991. در این سال درآمد خبرگزاری به یک میلیارد فرانک رسید، در حالی که سهم دولت در آن به زیر 50 درصد کاهش یافته بود.
1995. خط اینترنتی و مستقیم AFP  افتتاح شد که هرکس را قادر به ارتباط با آن می کرد.
1999. اریک گیوی به عنوان مدیرکل این خبرگزاری انتخاب شد.
خبرگزاری فرانسه هم اکنون با 1200 خبرنگار، 200 عکاس و بیش از دو هزار رابط خبری در 165 کشور جهان به پوشش اخبار می پردازد. این خبرگزاری در 110 کشور جهان دفتر مستقیم دارد و باقی کشورها را توسط رابطهای محلی خود پوشش می دهد.
این خبرگزاری در حال حاضر حدود 2 میلیون کلمه، 250 عکس و 80 تصویر و نمودار گرافیکی را در روز به سراسر جهان مخابره می کند. اخبار این خبرگزاری به زبانهای فرانسوی، انگلیسی، عربی، آلمانی و پرتغالی ارسال می شود.
در سایت اینترنتی خبرگزاری فرانسه، در رابطه با وضعیت فعلی آن آمده است:
خبرگزاری فرانسه در خلال سالها فعالیت، خود را به عنوان ریشه و تجارت خبر به اثبات رسانده است. ما اولین رسانه ای بودیم که مرگ افرادی همچون پاپ ژان پل اول و یا ایندیرا گاندی منتشر کردیم، همچنین ما اولین رسانه ای بودیم که بعد از فروپاشی شوروی با میخائیل گورباچف مصاحبه کردیم.
خبرگزاری فرانسه همواره به دلیل پوشش کامل و بی وقفه مهمترین وقایع جهان معاصر، همچون قیام انتفاضه فلسطین، نبرد چچن و یا وقوع تراژدی قتل عام در الجزایر، مورد تحسین قرار گرفته است.
 
خبرگزاری رویترز
پل جولیوس رویتر در سال 1851 با تأسیس دفتری در شهر لندن به تبادل اطلاعات بازار سهام لندن و پاریس از طریق کابل می پرداخت. این مهاجر آلمانی تبار انگلیسی دو سال پیش از آن نیز با استفاده از کبوتران نامه بر به انتقال قیمت های سهام از شهر آخن به شهر بروکسل می پرداخت.
آژانسی که رویتر تأسیس کرد، خیلی زود جایگاه خود را در میان مطبوعات انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی بازیافت. این آژانس همچنین خیلی زود فعالیت خود را تا حد پوشش کلیه اخبار مختلف، به ویژه اخبار اقتصادی، از سراسر جهان گسترش داد و با ارایه اخبار سریع و دست اول به شهرت خود افزود. برای مثال در سال 1865 خبرگزاری رویتر اولین رسانه ای بود که خبر ترور آبراهام لینکلن در امریکا را منتشر کرد.
با گسترش شبکه های تلگرافی و کابلهای زیر دریایی در جهان، رویتر حوزه فعالیت خود را از سطح قاره ی اروپا فراتر برد و تا شرق دور در سال 1872 و امریکای جنوبی در سال 1874 گسترش داد. این خبرگزاری همچنین در سال 1883 برای اولین بار از پرینتر برای ارسال اخبار الکترونیکی خود به روزنامه های انگلیسی استفاده کرد. این خبرگزاری همچنین اولین خبرگزاری بود که در سال 1923 از امواج رادیویی برای انتقال پیام خود سود برد. در سال 1925 انجمن مطبوعات و خبرگزاری بریتانیای کبیر بیشتر سهام رویتر را در اختیار گرفتند و در سال 1939 دفتر این خبرگزاری به محل فعلی اش در لندن منتقل شد.
در سال 1941 اتحادیه (تراست) رویتر با هدف حفظ و پاسداری از بی طرفی و استقلال رویتر در تهیه و ارسال خبر تشکیل شد.
 
تحولات مدرن
رویتر در نیمه دوم قرن بیستم با سرعت به سمت مدرنیزه شدن پیش رفت و با کامپیوتری شدن سیستم ها تحولی عمده یافت.
از تحولات دیگر، ایجاد سرویس «رویتر مانیتور» بود که به پوشش اخبار مربوط به ارزهای خارجی و قیمت سهام در دنیا می پرداخت.
در پی افزایش میزان سوددهی رویتر، سهام این خبرگزاری در سال 1984 در بازار بورس لندن عرضه شد، در پی آن اخبار تلویزیونی رویتر نیز در سال 1985 کار خود را آغاز کرد.


خبرگزاری رویتر در حال حاضر
رویتر هم اکنون به عنوان یکی از بزرگترین خبرگزاریهای دنیا با 2157 خبرنگار و عکاس در 190 دفتر، اخبار 151 کشور جهان را پوشش می دهد. اخبار این خبرگزاری که به زبانهای مختلف ارائه می شود تا 25 هزار خبر و بیش از شش میلیون کلمه در روز می رسد. خبرگزاری رویتر همچنین با ایجاد سرویس اینترنتی خود به صورت مولتی مدیا به بیش از 73 میلیون نفر در سراسر جهان سرویس می دهد و در 1400 سایت اینترنتی قابل دسترسی است. همچنین تعداد استفاده کنندگان حرفه ای رویتر به بیش از 558 هزار نفر در روز می رسد.
 
مسئله استقلال رویترز
«اشتهار خبرگزاری رویتر در بین دیگر خبرگزاریها به خاطر استقلال نسبی این خبرگزاری از دولت انگلستان و توانایی آن در اعتبار بخشیدن به گروههای متنوع و متعددی بود که امپراطوری انگلستان راتشکیل می دادند.» در همین در نحوه اداره خبرگزاری رویتر به اصل حفاظت از استقلال و جلوگیری از تأثیر و نفوذ اشخاص و یا گروههای مختلف به این خبرگزاری تأکید شده است. بر همین اساس، اصولی در اداره ساختار رویتر در نظر گرفته شده که یکی از آن اصول این است که هیچ سهام داری نمی تواند بیش از 15 درصد سهام رویتر را در اختیار داشته باشد.
مدیر کل رویتر که از سوی هیأت مدیره این خبرگزاری انتخاب می شود، هم اکنون «سر کریستوفر هاگ» است. وی از سال 1985 تا کنون این سمت را بر عهده داشته است.
 


خبرگزاری آسوشیتدپرس
در صبح یکی از روزهای ماه می سال 1848 ده نفر از اعضای شش روزنامه بزرگ نیویورک در جلسه ای یک ساعته به بحث درباره تشکیل یک آژانس جمع آوری و ارائه اخبار از طریق تلگراف پرداختند. هدف آنها جلوگیری از دخالت کمپانیهای تلگراف جهان در رابطه با ارائه اخبار و دریافت اخبار از خارج از کشور بود.
به این ترتیب شش روزنامه بزرگ نیویورکی خبرهای بیش از 1500 روزنامه و پنج هزار رادیو و تلویزیون را در ایالات متحده تأمین می کند و علاوه بر آن اخبار این خبرگزاری در 112 کشور دیگر جهان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بخش جهانی آسوشیتدپرس هم اکنون در سطح جهان به 15 هزار سازمان خبری سرویس می دهد. در بین سالهای 1933 تا 1941 آسوشیتدپرس تنها برای چند ایستگاه رادیویی که مالکان آنها همان مالکان روزنامه های بزرگ نیویورک بودند اخبار مهم را به صورت نوشته ارسال می کرد؛ امّا از سال 1941 به بعد رادیو جایگاه ویژه ای در نظام اطّلاع رسانی امریکا پیدا کرد.
در آن سال بیش از هزار ایستگاه رادیویی در آمریکا فعال بودند که بسیاری از آنها خود قادر به جمع آوری و کسب اخبار نبودند. آسوشیتدپرس در این شرایط یک خط ارسال خبر از طریق کابل موسوم به «خط 7760» را راه اندازی کرد و به این ترتیب به اولین خبرگزاری در امریکا تبدیل شد که 24 ساعته و در هفت روز هفته اقدام به تهیه و ارسال خبر می کرد.
آسوشیتدپرس در دهه 50 و 60 نیز ضمن اقدام به گسترش خطوط ارسال خبر، بنا به در خواست مشترکین، شبکه رادیویی خود را نیز راه اندازی کرد، تا جایی که در سال 1979 خطوط انتقال خبر آسوشیتدپرس بزرگترین در نوع خود در جهان به شمار می رفت. در سال 1980 نیز شبکه رادیویی این خبرگزاری اولین رادیویی بود که پخش برنامه های خود از طریق ماهواره را آغاز کرد.
آسوشیتدپرس در دهه 90 به توسعه روزافزون سرویس های رادیویی و تلویزیونی خود پرداخت و اقدامات بسیاری در این رابطه به انجام رسانید.
مشخصات فعلی آسوشیتدپرس
هم اکنون بیش از 3700 نفر در 242 دفتر این خبرگزاری در سراسر جهان مشغول به کار هستند. این خبرگزاری 147 دفتر نمایندگی در امریکا و 95 دفتر بین المللی در 78 کشور جهان دارد که مجموعاً 242 دفتر را تشکیل می دهند. این خبرگزاری به 1700 روزنامه و هفته نامه امریکایی به زبانهای مختلف خبر ارسال می کند. همچنین پنج هزار ایستگاه رادیو و تلویزیونی از اخبار AP استفاده می کنند. شبکه رادیویی خبری آسوشیتدپرس نیز 24 ساعته برنامه پخش می کند. در سطح جهان نیز بیش از 330 مشترک تلویزیونی از برنامه های اخبار ویدئویی این خبرگزاری بهره می گیرند. همچنین 8500 مشترک در سطح بین المللی اخبار و عکسهای این خبرگزاری را دریافت می کنند. هم اکنون 112 کشور دنیا از اخبار آسوشیتدپرس استفاده می کنند. اخبار آسوشیتدپرس به پنج زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی و هلندی در دسترس مشتریان قرار می گیرد.
اخبار آسوشیتدپرس 24 ساعت در روز و هفت روز در هفته است و در روز 20 میلیون کلمه و هزار عدد عکس از سوی این خبرگزاری در سطح جهان مخابره می شود.
 


خبرگزاری یونایتدپرس
«خبرگزاری یونایتدپرس در سال 1907 توسط ای دبلیو اسکریپس
(E.W.Scripps) به صورت یک شرکت خصوصی و برای درهم شکستن انحصار آسوشیتدپرس تأسیس شد.»
این خبرگزاری هم اکنون یکی از چهار خبرگزاری بزرگ دنیا محسوب می شود و 24 ساعته به مشترکان خود سرویس می دهد.
در حال حاضر بیش از 600 نفر در 90 دفتر این خبرگزاری در سراسر جهان مشغول به فعالیت هستد. این خبرگزاری به طور متوسط روزانه 999 خبر را مخابره می کند.
این خبرگزاری در سال 1958 با خبرگزاری اینترنشنال سرویس که توسط فردی به نام رادولف هرست (Randolph Hearst) تأسیس شده بود، تلفیق شد و از آن پس به عنوان خبرگزاری یونایتدپرس اینترنشنال (UPI) به فعالیت خود ادامه داد. یونایتدپرس هم اکنون حوزه نفوذ بسیار گسترده ای در امریکای جنوبی دارد و بسیاری از مطبوعات این منطقه اخبار خود را از این خبرگزاری دریافت می کنند.
یونایتدپرس در سال 1920 انحصار خبرگزاری هاواس را در امریکای جنوبی شکست و مستقیماً اخبار امریکا را در دسترس روزنامه های لاپرنسا در بوینوس آیرس و دیگر روزنامه های امریکایی قرار داد.
این خبرگزاری علاوه بر رقبای خارجی با رقیبی جدی قدیمی در امریکا به نام خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز مواجه بوده است. سیاست خبرگزاری آسوشیتدپرس تا سال 1943، که مغایر با قانون اساسی شناخته شد، بر این اساس بود که پذیرش عضو جدید تنها با موافقت کلیه اعضای موجود می توانست صورت پذیرد و بدین ترتیب در عمل در هر شهر یا منطقه، تنها یک بنگاه انتشاراتی می توانست واجد شرایط باشد. ولی اسکریپس، بنیانگذار یونایتدپرس، عمداً این موانع را از میان برداشت و با تأسیس یونایتدپرس برای فروش خبر به کلیه روزنامه ها اعلام آمادگی کرد.
این خبرگزاری همچنین در جهت مقابله با انحصار آسوشیتدپرس در امریکای جنوبی و دیگر مناطق، شروع به تأسیس دفاتر متعدد کرد و برای فروش خبر به روزنامه های ژاپنی و امریکای جنوبی از شبکه مخابرات بین المللی که در مالکیت شرکت تلگراف انگلستان بود استفاده کرد.
یونایتدپرس در مقایسه با آسوشیتدپرس از نظر تجاری فعالتر است. این خبرگزاری کماکان در مالکیت کمپانی اسکریپس است و این کمپانی ضمناً گروه روزنامه های اسکریپس- هوارد و شرکتهای انتشاراتی متعددی را نیز در مالکیت خود دارد. از سال 1957 که نام یونایتدپرس به یونایتدپرس اینترنشنال تغییر یافت، بخشی از سهام گروه روزنامه های خانواده هرست نیز در مالکیت یونایتدپرس باقی ماند.
 


تاریخچه خبرگزاری در ایران
الف) خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
در سال 1313 اداره ای به نام «آژانس پارس» در وزارت امورخارجه تشکیل شد تا اخبار کشور را گردآوری و در دسترس مردم و مطبوعات قرار دهد. این آژانس علاوه بر این، دو نشریه صبح و عصر به زبانهای فارسی و فرانسه برای مسؤولان و خبرگزاریهای خارجی و روزنامه ها منتشر می کرد.
شش سال بعد، یعنی در سال 1319 با تشکیل اداره عمومی تبلیغات، آژانس نیز به عنوان بخشی از این اداره به کار خود ادامه داد.
خبرگزاری فرانسه اولین خبرگزاری بین المللی بود که با آژانس خبری پارس قرارداد همکاری خبری منعقد کرد، پس از آن به ترتیب خبرگزاریهای رویتر، آسوشیتدپرس، یونایتدپرس و آناتولی نیز با آژانس پارس قرارداد منعقد کردند.
از سال 1332 اخبار خبرگزاریها و رادیو و تلویزیونها و مطبوعات به زبانهای مختلف در آژانس پارس ترجمه و متشر شد.
در سال 1342 همزمان با تأسیس سازمان اطّلاعات، آژانس پارس با نام خبرگزاری پارس به این وزارتخانه ملحق و به صورت 24 ساعته فعالیت خود را آغاز کرد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شورای انقلاب در سال 1360 نام خبرگزاری پارس را به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران تغییر داد. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هم اکنون زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند و مدیرعامل آن سید محمد طاهری ناصری است.
این خبرگزاری هم اکنون با 1600 تا 1800 نیروی تمام وقت روزانه به طور متوسط بین 450 تا 600 خبر بر روی تلکس خود ارسال می کند.
نحوه قرار گرفتن اخبار بر روی خروجی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
اخبار در تهران از طریق خبرنگاران حوزه ها، روابط عمومی سازمانها و وزارت خانه ها، رابطین خبر، اخبار خبرگزاریهای خارجی و شنود رادیویی و تلویزیونی دریافت و پس از تنظیم بر روی خروجیهای مطبوعات، اقتصادی، ایرنا فارسی، ایرنا انگلیسی و ایرنا عربی ارسال می شود و اخبار شهرستانها نیز توسط خبرنگاران و رابطین به دفاتر و سپس به مناطق هشتگانه خبری ارسال می شود و توسط سردبیران و دبیران بر روی خروجیهای ذکر شده قرار می گیرد. گردآوری اخبار و گزارشها در شهرستانها زیر نظر هشت منطقه خبری صورت می گیرد و هر منطقه، تعدادی از استانهای کشور را تحت پوشش قرار می دهد. اخبار و گزارشها توسط رابطین خبری و خبرنگاران شهرستانها تهیه و پس از ارسال به منطقه، آن را به طور مستقیم بر روی خروجیهای سازمان قرار می دهند که این اقدام به منظور تمرکززدایی و سرعت بخشیدن به ارسال خبرها صورت گرفته است.
فعالیت اداره کل اخبار خارجی به عهده هشت گروه اروپا و امریکا، آفریقا و خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه، شبه قاره هند و آسیای میانه، اخبار عربی، اخبار بین المللی فارسی و اخبار خارجی است.
گروه اخبار خارجی مشتمل بر سه بخش شنود صوتی و تصویری، ترجمه اخبار خارجی و شبکه اطّلاع رسانی جهانی (اینترنت) به صورت 24 ساعته است. 23 فرستنده رادیویی و 13 فرستنده ماهواره ای بر روی نوارهای ویدئویی و صوتی مغناطیسی ضبط می شود. فرستنده های رادیویی روزانه در 85 نوبت شنود می شود و این برنامه ها علاوه بر زبان فارسی به زبانهای انگلیسی، عربی و فرانسه نیز ترجمه می شود. همچنین اخبار خبرگزاریهای مهم جهان و شبکه جهانی اینترنت نیز در این گروه مورد بررسی قرار می گیرد و خبرهای مهم از آنها استخراج می شود.


مناطق خبری خارج ایرنا
مناطق خبری ایرنا در خارج از کشور، شامل منطقه خاورمیانه و آفریقا با مرکزیت بیروت، منطقه اروپا و امریکا به مرکزیت لندن، آسیا و اقیانوسیه به مرکزیت کوالالامپور و دفتر ارشد هند که پوشش خبری آسیای میانه و شبه قاره را بر عهده دارد، می شود. خبرهای تهیه شده در 30 دفتر خارجی ایرنا و اخبار رابطین و خبرنگاران آزاد ایرنا در سراسر جهان را به طور مستقیم بر روی خروجیها ارسال می کنند.
همکاری با خبرگزاریهای خارجی و منطقه ای ایرنا در راستای مبادله خبر و عکس با خبرگزاریهای خارجی و منطقه ای، همکاری به صورت قراردادهای انحصاری پایاپای و فروش خبر و عکس صورت می گیرد که عمر این همکاریها با برخی خبرگزایها به دهها سال می رسد. این قراردادها که قبل از انقلاب فقط با خبرگزاریها غربی بود، بعد از انقلاب، خبرگزاریهای آسیایی و منطقه را نیز شامل می شد.
ایرنا در زمان حاضر در مجامع بین المللی همچون خبرگزاری بین المللی (IINA)، سازمان خبرگزاریهای آسیا و اقیانوس آرام (OANA)، خبرگزاریهای غیرمتعهد (NANAP)، خبرگزاری اوپک (OPECNA)، اتحادیه خبرگزاریهای دریای خزر (ACSNA) و خبرگزاری اکونا (ECONA) عضویت دارد و ریاست دوره ای چندین اجلاس مجامع بین المللی را برعهده داشته و دارد.
ایرنا هم اکنون با بیش از 70 خبرگزاری جهان برای مبادله مستقیم اخبار قراردادهای دو جانبه یا چند جانبه دارد.
 


آرشیو عکس ایرنا
آرشیو عکس ایرنا که بیش از 40 سال از تأسیس آن می گذرد در حال حاضر یکی از غنیترین مجموعه های عکس کشور است و بیش از 3 میلیون عکس با موضوعهای مختلف را در خود جای داده است.
 
خط مشیهای خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
حفظ و حراست از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران مهمترین وظیفه ای است که برای خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران تعریف شده است. در راستای رسیدن به این هدف 10 اصل مشخص به عنوان خط مشیهای اساسی ایرنا تعریف شده است:
1- تولید و توزیع انبوه و گسترده اخبار با هدف دستیابی به منافع و اهداف جمهوری اسلامی ایران
2- گسترش فرهنگ اسلامی تا حد امکان و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان انقلاب اسلامی
3- گسترش فعالیتها به منظور دستیابی و پخش اخبار در خارج و داخل کشور
4- پخش اخبار جهان اسلام به طور کلی
5- تولید اخبار برای روزنامه ها و سایر نشریات دوره ای داخل کشور
6- آماده سازی زمینه و رقابت با خبرگزاریهای بزرگ بین المللی
7- تولید اخبار در بزرگترین شبکه ممکن
8- توسعه شبکه پخش اخبار تا دورترین نقاط ممکن
9- توسعه و تقویت سطح همکاریهای حرفه ای با خبرگزاریهای کشورهای مختلف و ایجاد شبکه های منطقه ای و بین المللی با همکاری آنها
10- تحقیق و پژوهش در رابطه با اخبار به ویژه در مواردی که پای منافع ملی در میان باشد
آدرس اینترنتی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا): www.irna.ir
 
ب- خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به عنوان نخستین خبرگزاری دانشجویی و دومین خبرگزاری فعال در ایران پس از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) فعالیت خود را رسماً از 16 آذر سال 78 آغاز کرد.
این خبرگزاری در واقع بخشی از طرح بزرگ تأسیس مؤسسه فرهنگی خبری جهاد دانشگاهی است که امتیاز آن در تاریخ 2/4/1378 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار این نهاد قرار گرفته و به ثبت رسیده است. فکر اولیه تأسیس این خبرگزاری در اسفند ماه سال 77 از سوی سازمان دانشجویی، به عنوان یکی از سازمانهای زیرمجموعه جهاد دانشگاهی، نه به شکل یک سازمان خبری، که به صورت یک نشریه در جهت انعکاس اخبار دانشگاهی، شکل گرفت. همین فکر اولیه پس از رایزنیهای متعدد به ایده تأسیس یک خبرگزاری، با اولویت پوشش اخبار دانشگاهی تبدیل شد. در واقع فکر انعکاس اخبار دانشگاههای کشور که قرار بود از طریق نشریه ای که مجوز آن در حال حاضر با عنوان «دانشگاه امروز» صادر شده است، صورت گیرد؛ به ایده ای برای تأسیس یک سازمان خبری مادر، یعنی خبرگزاری، تغییر یافت.
ایسنا، پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان مؤسسه فرهنگی خبری (در وزارت ارشاد مؤسسه ای با عنوان خبرگزاری به ثبت نمی رسد) به فاصله بیش از 6 دهه از فعالیت ایرنا در 13 آبان سال 78 فعالیت آزمایشی خود را که عمدتاً بر حول محور محک زدن قدرت مانور فنی مؤسسه می گذشت، آغاز کرد.
این خبرگزاری فعالیت رسمی از روز 16 آذر همان سال همزمان با روز دانشجو آغاز نمود که تاکنون ادامه دارد. مؤسسان ایسنا انگیزه خود را از تأسیس این خبرگزاری، اطلاع رسانی صحیح، سریع و به موقع از تحولات دانشگاههای کشور به عنوان یکی از مهمترین محافل خبری یاد كرده اند.
دکتر ابوالفضل فاتح، مدیرعامل خبرگزاری نیز در همان روزهای آغازین فعالیت این خبرگزاری در مصاحبه با روزنامه همشهری هدف از تأسیس ایسنا را تهیه، جمع آوری، ترجمه خبر، توزیع و انتشار محصولات خبری دانشجویی، برگزاری کنفرانسها و همایشهای خبری، ایجاد پایگاههای خبرگیری و دفاتر خبرگزاری با اولویت دانشگاهها و تأسیس مرکز تحقیقات خبری ذکر کرد.
در اساسنامه این ارگان خبری نیز از تأسیس پایگاههای اطلاع رسانی، تأسیس کانونها، مجامع و انجمنهای دانشجویی چون انجمن و کانون خبرنگاران جوان، برقراری ارتباط با مراکز فرهنگی، علمی و پژوهشی مختلف در سراسر کشور، انعکاس صحیح و واقعی اخبار و نظرات دانشگاهیان، انجام فعالیتهای آماری در راستای فعالیت مؤسسه، تأسیس بانک اطلاعات و واحد انتشارات به عنوان دیگر اهداف تأسیس خبرگزاری دانشجویان ایران نام برده شده است.
ایسنا هم اکنون به طور متوسط 400 تا 450 خبر در روز بر روی سایت خود ارسال می کند که در 17 سرویس توزیع می شوند. این سرویسها عبارتند از: اقتصاد و صنعت، جامعه اطلاعاتی، فناوری استراتژیک، علمی- پژوهشی، اجتماعی، بهداشت و درمان، صنفی- آموزشی، سیاسی، فقه و حقوق، مجلس، سیاسی خارجی، بین الملل، تاریخ، فرهنگ و ادب، فرهنگ هنر، ورزشی و عکس. هر کدام از سرویسها شامل سردبیر، دبیر و خبرنگار است.
چارت سازمانی ایسنا شامل هیأت مدیره، مدیرعامل، معاونت خبر، معاونت اجرایی، معاونت آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، معاونت فنی و معاونت پشتیبانی است و تحریریه ایسنا در حال حاضر در قالب سه اداره کل اخبار سیاسی و بین الملل، اخبار اجتماعی و اخبار اقتصادی، هنری و ورزشی در زیر مجموعه معاونت خبر قرار دارند که قرار است اداره اخبار اقتصادی، هنری و ورزشی تفکیک شده و هر کدام زیر نظر یک اداره کل اداره شوند.
ایسنا در دفتر مرکزی خود در تهران حدود 160 نفر کادر خبری دارد که این تعداد به علت دانشجو بودن غالب افراد، دائماً در حال تغییر است.
خبرگزاری دانشجویان ایران 45 دفتر فعال و نیمه فعال در استانهای مختلف کشور دارد که جز سه استان قزوین، کردستان و بوشهر، اخبار بقیه استان های کشور را تحت پوشش قرار می دهد. این نمایندگیها غالباً در دفاتر جهاددانشگاهی دانشگاهها مستقر هستند که شامل دانشگاههای استان تهران هم می شود.
همچنین دو دفتر منطقه ای ایسنا در استانهای خوزستان و کرمانشاه به طور مستقل اخبار خود را بر روی سایت می فرستند که با احتساب اخبار این مناطق، روزانه حدود 750 خبر بر روی سایت ایسنا قرار می گیرد.
آدرس اینترنتی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):
 
ج- خبرگزاری کار ایران (ایلنا)
خبرگزاری کار ایران از دی ماه 1381 کار آزمایشی خود را آغاز کرد و در 15 اسفند همان سال به طور رسمی افتتاح شد.
به گفته معاون خبر این خبرگزاری، فکر تأسیس ایلنا از شهریور 1381 بوجود آمد؛ که با حمایت اولیه خانه کارگر که علاقه مند بودند غیر از دو روزنامه ای که در اختیار دارند، اهرم رسانه ای دیگری نیز داشته باشند، منجر به تأسیس این خبرگزاری شد.
در ماده 8 اساسنامه ایلنا آمده است: «جهت بسط و گسترش فعالیتهای فرهنگی، آموزشی و هنری برای آحاد جامعه به ویژه قشر شریف و محترم کارگر درخواست تأسیس «مؤسسه اطلاع رسانی و خبرگزاری کار» را می نماییم».
علاوه بر این در بخش دیگری از اساسنامه، «انجام فعالیتهای انتشاراتی به منظور انتشار کتاب»، «اقدام به تأسیس و تجهیز مراکز چاپ و نشر با اخذ مجوز لازم»، «توزیع و نشر کتاب، مطبوعات و راهنمای موضوعی»، «طراحی و برگزاری دوره های کوتاه مدت و بلندمدت فرهنگی هنری»، «طراحی و اجرای نظامهای اطلاع رسانی و تأسیس خبرگزاری» و عناوین دیگر از جمله اهداف این مؤسسه ذکر شده است.
چارت سازمانی ایلنا شامل هیأت مدیره- مدیرعامل- معاونتهای خبر، اداری- فنی و پژوهشها و بررسیهاست.
مدیرعامل ایلنا هم اکنون مسعود حیدری است.
تحریریه که زیرمجموعه معاونت خبر است شامل 14 سرویس اجتماعی، اقتصادی گردشگری، بورس، ICT اقتصاد و صنعت، سیاسی، سیاسی دیپلماتیک، مجلس، بین الملل، فرهگ و اندیشه، هنری، ورزشی و کارگری است که هر سرویس شامل دبیر و خبرنگار است.
خبرگزاری کار ایران با 116 نفر پرسنل که 91 نفر آنها کادر خبری هستند، هم اکنون به طور متوسط 285 تا 320 خبر در روز بر روی سایت خبری خود ارسال می کند.
همچنین، 2 دفتر رسمی در زاهدان و اردبیل و دفاتر آزمایشی در قم، تبریز، رشت و مشهد، اخبار خود را به دفتر مرکزی ایلنا در تهران ارسال می کنند تا از این دفتر بر روی سایت ارسال شود.
آدرس اینترنتی خبرگزاری کار ایران (ایلنا): www.ilna.com
 
خبرگزاری فارس
خبرگزاری فارس در 22 بهمن 1381 به طور رسمی راه اندازی شد که به اعتقاد بیژن مقدم سردبیر آن اولین خبرگزاری غیردولتی در ایران است.
این خبرگزاری در پی تحولاتی که پس از تأسیس ایسنا به عنوان دومین خبرگزاری کشور بعد از حدود 6 دهه، بوقوع پیوست یعنی ایجاد خبرگزاریهای متعدد در فاصله های زمانی کوتاه، توسط عده ای از فعالان مطبوعاتی که در روزنامه های متعلق به جناح موسوم به راست فعالیت می کردند، راه اندازی شد و هم اکنون محمد مهدی فضائلی مدیرعامل آن است.
بیژن مقدم سردبیر فارس هدف این گروه از روزنامه نگاران را برای ایجاد یک خبرگزاری جدید، خارج کردن فضا از انحصار، منتقل کردن ایده های خود به صورت فراگیر، نیاز جدی مطبوعات به تنوع و تکثر در حوزه منابع خبری و عدم تأمین کامل نیاز توسط دیگر خبرگزاریها، اثربخشی بیشتر و تولید کننده بودن عنوان می کند.
کادر خبرگزاری فارس عبارت است از: هیأت مدیره- مدیرعامل- سردبیر (که تحریریه زیر مجموعه آن است)، تحریریه که از گروههای خبری تشکیل شده و هر گروه شامل دبیر، قائم مقام دبیر، تأییدکننده خبر، خبرنگار و کاربر اینترنت است. همچنین دو معاونت اجرایی و پژوهشی تشکیل دهنده معاونتهای فارس است.
فارس هفت گروه خبری دارد که شامل سیاسی- اجتماعی، فرهنگ و ادب، اقتصادی، بین الملل، دیدگاه (اندیشه)، عکس و ویژه است.
همچنین این خبرگزاری در هفت استان دفتر دارد که اخبار خود را به دفتر مرکزی در تهران ارسال می کنند تا پس از بررسی و تأیید در دفتر مرکزی بر روی سایت خبرگزاری قرار می گیرد.
خبرگزاری فارس حدود 100 نفر پرسنل دارد که 42 نفر آنها جزو تحریریه هستند. ین خبرگزاری روزانه به طور متوسط 220 خبر بر روی سایت خود ارسال می کند.
آدرس اینترنتی خبرگزاری فارس: www.farsnews.com
 
انگیزش و اهمیت آن
موضوع انگیزش کارکنان، بدون شک یکی از مهمترین موضوعات برای مدیران است. یکی از استدلالهای قوی برای بررسی انگیزش به وسیله کتزوکان (1978) ارائه شده است. این محققان می گویند که سازمانها سه الزام رفتاری را از افرادی که در سازمانها کار می کنند انتظار دارند. اول اینکه افراد باید برای پیوستن به سازمانها جلب شوند و در آن باقی بمانند. دوم، افراد باید وظایفی را که برای آن استخدام شده اند به نحو مطلوب انجام دهند. سوّم، به نوعی رفتار خلاقه، خودجوش و ابتکاری نائل شوند. برای پاسخگویی به این نیازمندیها به انگیزش احتیاج است. تکنیکهای انگیزشی باید افراد را تشویق به پیوستن و ماندن در سازمان کند و موقعیتهایی فراهم آورد تا افراد به طریقی مطمئن عمل کنند، بیندیشند و از فرصتهای منحصر به فرد بهره برداری کنند.
همچنین مدیران نباید از حضور دائمی فرایندهای انگیزشی در سازمان غافل بمانند. انگیزش از عوامل گوناگون در محیط شغلی تأثیرپذیر است. آگاهی جامع از عملکرد سازمان و بقای آن مستلزم آگاهی عمیق از چرایی رفتار افراد به نحوی است که انجام وظیفه می کنند.
از دیدگاه افراد، انگیزش کلیدی برای زندگی مولد و سودمند است. کار قسمت عمده ای از اوقات بیداری ما را به خود اختصاص می دهد. اگر این اوقات حائز اهمیت باشد و سهمی در پرورش یک شخصیت سالم داشته باشد، فرد علاقه مند خواهد بود تا تلاش خود را در جهت انجام وظایف مبذول کند. انگیزش در این زمینه نقش اساسی را ایفا می کند.
 
ماهیت انگیزش
انگیزش را می توان نیرویی تعریف کرد که باعث می شود مردم به شیوه خاص رفتار کنند. نگرش جامعتر، انگیزش را انرژی بخش، هدایت کننده و حفظ کننده رفتار انسانی تعریف می کند. این تعریف بر سه جنبه متمایز انگیزش تکیه دارد. اول این که انگیزش معرف نیروی انرژی زایی است که مردم را به روش خاص رفتار سوق می دهد. دوم، این سائق در جهت چیزی هدایت می شود. سوم، انگیزش در نگرش سیستمی بهتر شناخته می شود. بدین معنی که برای آگاهی از انگیزش انسان، ضروری است تا نیروهای باطنی افراد و محیطهایی که فراهم کننده بازیافت و تقویت و هدایت آنهاست مورد بررسی قرار گیرد.
 
اهمیت انگیزش
یکی از وظایف اولیه مدیر این است که موجبات انگیزش کارکنان را در سطح بالایی از عملکرد فراهم سازد. بدین معنی که اطمینان یابد افراد کار می کنند، به طور منظم در سر کار حاضر می شوند و سهم مثبتی در رسالت سازمان دارند. لیکن عملکرد شغلی به توانایی و محیط و همچنین انگیزش مرتبط است. این رابطه را می توان به شرح زیر بیان کرد:
 
(که در آن عملکرد=P، انگیزش=M، توانایی=A و محیط=E می باشد.)
طبیعتاً در یک سازمان خبری مانند خبرگزاری، فراهم شدن این موجبات انگیزش و توجه به سه عامل توانایی، محیط و انگیزش، از آنجا که با خبر و اطلاع رسانی به جامعه مرتبط است، اهمیتی دو چندان می یابد.
چارچوب انگیزش
اندیشه معاصر درباره انگیزش بر مفاهیم نیاز و رفتار هدفگرا مبتنی است. نگاره زیر چارچوب اساسی این بحث را تشکیل می دهد.
 
(مدل اساسی انگیزش)

بازنگری و ارزیابی مجدد نیازها

 
جستجو و انتخاب استراتژی ارضای نیازها
 
نیازها – عدم تعادل درونی   تعادلتعت ردرونی
کارمند

 

عملكرد

 
پاداش یا تنبیه
رفتار هدفگرا
کارمند

فصل سوم

 

روش شناسي
-هدف كلي: هدف كلي اين تحقيق، شناخت ابزارهاي انگيزشي براي خبرنگاران، در ارتقاء كيفي اخبار از ديدگاه خبرنگاران خبرگزاري هاست.
-روش تحقيق: در اين تحقيق از روش پيمايشي (survey) استفاده شده است.
-تكنيك تحقيق: در اين تحقيق از دو ابزار مصاحبه و پرسشنامه براي جمع آوري اطلاعات استفاده شده است.
-جامعه آماري: خبرنگاران خبرگزاري هاي ايرنا، ايسنا، ايلنا و فارس، جامعة آماري اين تحقيق را تشكيل مي دهند.
-روش نمونه گيري: روش نمونه گيري در اين تحقيق، طبقه‌اي نسبي (به تناسب جمعيت موجود در هر مجموعه) است.
-برآورد حجم نمونه: بر اساس فرمول برآورد حجم نمونه كوكران انجام شده است.                                                                
-روش جمع آوري اطلاعات: در اين تحقيق از روش استفاده از منابع مكتوب و سپس طرح سوال بر اساس متغيرهاي شناسايي شده در قالب پرسشنامه استفاده شده است. همچنين براي به دست آوردن اطلاعات كامل و به روز از خبرگزاري هاي مورد بررسي، با يكي از مسؤولان هركدام از آنها مصاحبه شده است.
-معرفي متغيرها: متغير وابسته در اين تحقيق «ارتقاء كيفي اخبار (از ديدگاه خبرنگاران خبرگزاري ها)» است و متغيرهاي مستقل عبارتند از: سن، جنس، ميزان تحصيلات، رشتة تحصيلي، ميزان درآمد، ميزان برخورداري از تسهيلات و امكانات رفاهي، مناسب بودن محيط كار (از نظر فيزيكي، رفتار مديران، مديريت مشاركتي، احساس صميمانه با همكاران و ...)، نوع سيستم ارتقاء شغل،جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري، احساس امنيت شغلي، رضايت از محتواي كار خبري، مشاركت در تصميم گيري هاي خبري، ميزان و نحوة بازتاب اخبار توليدي، نظارت كامل مديران بر امور تحت مديريتشان، احساس موفقيت در كار، احساس توانايي و قدرت لازم براي انجام كار.
 
سؤال هاي تحقيق
-سؤال هاي اصلي:
-چه عواملي (ابزارهايي) بيشترين انگيزه را براي بالا بردن كيفيت اخبار، براي خبرنگاران ايجاد مي كند؟
-آيا مناسب بودن محيط كار بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-آياجايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
- آيا احساس امنيت شغلي بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-آيا مشاركت خبرنگار در تصميم گيري هاي خبري بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-آيا ميزان حقوق و مزاياي مادي بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-آيا ميزان و نحوة بازتاب اخبار بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-آيا ميزان امكانات و تسهيلات رفاهي ي بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-آيا نوع سيستم ارتقاء شغل بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-آيا رضايت از محتواي كار خبري بر كيفيت كار خبرنگاران تأثير دارد؟
-كدام خبرگزاري، بيشترين و كدام، كمترين ابزارهاي انگيزشي را براي ارتقاء كيفي كار خبرنگاران (اخبار) دارا هستند.
-سؤال هاي فرعي:
-آيا خبرنگاران خبرگزاري ها در تصميم گيري هاي خبري نقش دارند؟
-خبرنگاران خبرگزاري ها تا چه حد از درآمد خود راضي هستند؟
-خبرنگاران خبرگزاري ها تا چه حد از تسهيلات و امكانات رفاهي برخوردارند؟
-كاربرد كدام نوع سيستم ارتقاء شغل در خبرگزاري‌ها بيشتر است؟
-آيا خبرنگاران از سيستم ارتقاء شغل در خبرگزاري محل كارشان رضايت دارند؟
-ازنظر خبرنگاران خبرگزاري ها، جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري چگونه است؟
-خبرنگاران خبرگزاري ها تا چه حد احساس امنيت شغلي مي كنند؟
-آيا خبرنگاران خبرگزاري ها از محتواي كار خبري خود رضايت دارند؟
-آيا خبرنگاران از ميزان و نحوه بازتاب اخبارشان رضايت دارند؟
-ازنظر خبرنگاران، مديرانشان تا چه حد بر امور تحت مديريتشان كنترل دارند؟
-خبرنگاران خبرگزاري ها تا چه حد خود را در كارشان موفق مي دانند؟
-خبرنگاران خبرگزاري ها تا چه حد خود را داراي توانايي و قدرت لازم براي انجام اين كار مي دانند؟
-بيشتر خبرنگاران خبرگزاري ها در چه رده سني هستند؟
-جنسيت غالب در ميان خبرنگاران كدام است؟
-بالاترين درصد مربوط به كدام يك از مدرك تحصيلي است؟
-بالاترين درصد مربوط به چه مقدار درآمد است؟
 
-تعاريف مهم‌ترين متغيرهاي به كار رفته در سؤال هاي تحقيق
ابزارهاي انگيزشي: انگيزش را مي توان به عنوان نيروي محرك فعاليت هاي انسان و عامل جهت دهنده آن تعريف كرد. در اين تحقيق، عوامل و شرايطي كه مي تواند محرك خبرنگاران براي فعاليت بهتر و ارائه اخباري با كيفيت برتر شوند، ابزارهاي انگيزشي ناميده شده اند.
ارتقاء كيفي اخبار: افزايش كيفيت خبرها از لحاظ محتوايي، اصول خبرنويسي و ... از سوي خبرنگاران
خبرنگاران خبرگزاري ها: منظور، خبرنگاران چهار خبرگزاري ايرنا، ايسنا، ايلنا و فارس به عنوان نمونه اي از خبرنگاران خبرگزاري هاي موجود در ايران است.
 
تسهيلات و امكانات رفاهي: منظور، امكاناتي است كه غير از حقوق ماهانه ممكن است به خبرنگاران تعلق گيرد. مانند بيمه، اضافه حقوق، خانه هاي سازماني و ...
مناسب بودن محيط كار: بدين معني است كه فضا و امكانات به حد كافي و مناسب براي انجام كار خبرنگاران وجود داشته باشد.
 
مديريت مشاركتي
مشاركت دادن و استفاده از نظرات و پيشنهادات خبرنگاران در نحوه اداره خبرگزاري، توسط مديران.
 
نوع سيستم ارتقاء شغل: سيستمي كه بر مبناي آن خبرنگاران، ارتقاء شغلي مي يابند و ممكن است در هر خبرگزاري، متفاوت از ديگري باشد.
 
جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري: شان و جايگاهي كه شغل خبرنگاري در ميان مردم جامعه دارد.
 
احساس امنيت شغلي: وجود اين احساس كه شغل خبرنگاري، از نظر درآمد، تداوم كار و آيندة آن، داراي امنيت است.
 
رضايت از محتواي كار خبري: رضايت از تهيه و تنظيم خبر كه محتواي كار خبري را تشكيل مي دهد.
 
مشاركت در تصميم گيري هاي خبري: استفاده از نظرات خبرنگاران در تصميم گيريهاي خبري ازجمله تعيين سوژه، تعيين مصاحبه شوندگان، نحوة انجام مصاحبه، تعيين خط مشي خبري و ...
 
بازتاب اخبار توليدي: انعكاس اخبار توليد شده توسط خبرنگاران خبرگزاري ها در وسايل ارتباط جمعي بخصوص، مطبوعات.
 
نظارت كامل مديران بر امور تحت مديريتشان: تسلط و اطلاع داشتن كامل مديران از آن چه تحت مديريت آنها در خبرگزاري وجود دارد.
 
احساس موفق بودن در كار: بدين معناست كه خبرنگار احساس كند در كار تهيه و تنظيم خبر موفق است.
 
احساس توانايي و قدرت لازم براي انجام كار: بدين منظور كه خبرنگار، احساس كند از توانايي حرفه اي لازم براي تهيه و تنظيم خبر برخوردار است.
 

جدول شماره 1) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب نام خبرگزاري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
نام خبرگزاري
6/38
6/38
6/38
27
ايرنا
4/71
9/32
9/32
23
ايسنا
4/81
0/10
0/10
7
فارس
0/100
6/16
6/16
13
ايلنا
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 1، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب نام خبرگزاري، بيشترين نسبت يعني 6/38 درصد يا 27 مورد مربوط به خبرگزاري ايرنا بوده است و كمترين نسبت يعني 0/10 درصد يا 7 مورد مربوط به خبرگزاري فارس بوده است. در ضمن 23 مورد مربوط به خبرگزاري ايسنا و 13 مورد مربوط به خبرگزاري ايلنا بوده است.
 
جدول شماره 2) توزيع فراواني پاسخگويان بر حسب سن
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
سن
5/1
5/1
14
1
زير بيست سال
5/78
9/76
4/71
50
بيست و يك تا سي سال
5/98
0/20
6/18
13
سي و يك تا چهل سال
0/100
5/1
4/1
1
چها سال و بالاتر
 
0/100
9/92
65
جمع
 
 
1/7
5
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 2، بايد اظهار داشت كه از مجموع 65 نفر پاسخگو برحسب سن، بيشترين نسبت يعني 9/76 درصد يا 50 نفر در گروه سني 21 تا 30 سال سن بوده اند و كمترين نسبت يعني 5/1 درصد يا 1 نفر در گروه سني چهل سال و بالاتر بوده است. ضمناً 5 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده اند.
 
جدول شماره 3) توزيع فراواني پاسخگويان بر حسب جنس
 
 
جدول شماره 3) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب جنس
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
جنس
6/.68
6/68
6/68
48
زن
0/100
4/31
4/41
22
مرد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 3، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب جنس، 6/68 درصد يا 48 نفر از افراد پاسخگو زن بوده اند و 4/31 درصد يا 22 نفر از افراد پاسخگو مرد بوده اند.
 
جدول شماره 4) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تحصيلات
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان تحصيلات
3/4
3/4
3/4
3
ديپلم و كمتر
0/20
7/15
7/15
11
دانشجو
3/84
3/64
3/64
45
كارشناسي
0/20
7/15
7/15
11
كارشناسي ارشد و بالاتر
0/100
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 4 بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان تحصيلات،بيشترين نسبت يعني 3/64 يا 45 نفر ميزان تحصيلاتشان در حد كارشناسي بوده است و كمترين نسبت يعني 3/4 درصد يا 3 نفر ميزان تحصيلاتشان در حد ديپلم و كمتر بوده است.

 
 جدول شمارة 5 توزيع فراواني پاسخگويان بر حسب رشتة تحصيلي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
رشته تحصيلي
7/1
7/1
4/1
1
مديريت بيمه
3/10
6/8
1/7
5
ادبيات فارسي
9/25
5/15
9/12
9
ارتباطات
5/34
6/8
1/7
5
علوم سياسي
9/37
4/3
9/2
2
روزنامه نگاري
4/41
4/3
9/2
2
روابط بين الملل
1/43
7/1
4/1
1
علوم تجربي
8/44
7/1
4/1
1
مديريت بازرگاني
4/53
6/8
1/7
5
علوم اجتماعي
2/67
8/13
4/11
8
خبرنگاران
0/69
7/1
4/1
1
مديريت آموزشي
4/72
4/3
9/2
2
مترجمي زبان انگليسي
1/74
7/1
4/1
1
جامعته شناسي
3/79
2/5
3/3
3
فقه و حقوق
0/81
7/1
4/1
1
محيط زيست
8/82
7/1
4/1
1
اقتصاد
5/84
7/1
4/1
1
تاريخ
2/86
7/1
4/1
1
امور فرهنگي
9/87
7/1
4/1
1
الهيات
7/89
7/1
4/1
1
حسابداري
4/91
7/1
4/1
1
طراحي صنعتي
1/93
7/1
4/1
1
معماري
8/94
7/1
4/1
1
رياضي
6/96
7/1
4/1
1
مديريت صنعتتي
3/98
7/1
4/1
1
مهندسي مكانيك
0/100
7/1
4/1
1
كامپيوتر
 
7/1
9/82
58
جمع
 
0/100
1/17
12
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 5، بايد اظهار داشت كه از مجموع 58 نفر پاسخگو بر حسب رشته تحصيلي، بيشترين نسبت يعني 5/15 درصد يا 9 نفر رشته تحصيليشان ارتباطات بوده است و كمنترين نسبت يعني 4/1 درصد يا 1 نفر رشته تحصيلي اش مديريت بيمه بوده است.ضمناً 12 نفر نيز به اين سؤال پاسخ نداده‌اند.
 
 
 
 
جدول شماره 6) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان درآمد از خبرگزاري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان درآمد
1/17
1/17
1/17
12
كمتر از صد هزار تومان
1/67
0/50
0/50
35
صد تا صد و پنجاه هزار تومان
4/91
3/24
3/24
17
صد و پنجاه تا دويست هزار تومان
0/100
6/8
6/8
6
بيش از 200 هزار تومان
 
0/100
0/100
70
 
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 6، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو بر حسب ميزان درآمد از خبرگزاري بيشترين نسبت يعني 0/50 درصد يا 35 نفر ميزان درآمدشان از خبرگزاري 100 تا 150 هزار تومان بوده است و كمترين نسبت يعني 6/8 درصد يا 6 نفر ميزان درآمدشان از خبرگزاري بيش از 200 هزار تومان بوده است.
 
 
 
جدول شماره 7) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان رضايت از درآمد
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان رضايت از درآمد
3/34
3/34
3/34
24
خيلي كم
9/62
6/28
6/28
20
كم
1/97
3/34
3/34
24
تا حدودي
0/100
9/2
9/2
2
زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 7، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو بر حسب ميزان رضايت از درآمد، بيشترين نسبت يعني 3/43 درصد يا 24 نفر ميزان رضايت از درآمدشان را در حد خيلي كم و تا حدودي ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر ميزان رضايت از درآمدشان را در حد زياد ذكر كرده اند.
 
جدول شماره 8) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تاثير درآمد در كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
تأثير ميزان درآمد بر كيفيت كار
6/8
6/8
6/8
6
كم
1/27
6/18
6/18
13
تا حدودي
0/60
9/32
9/32
23
زياد
0/100
0/40
0/40
28
خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 8، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو بر حسب ميزان تأثير درآمد بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 0/40 درصد يا 28 نقر ميزان تاثير درآمد بر كيفيت كار را در حد خيلي زياد و كمترين نسبت يعني 6/8 درصد يا 6 نفر آنرا در حد كم ذكر كرده اند.
 

جدول شماره 9) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب برخورداري از تسهيلات و امكانات رفاهي غير از حقوق در خبرگزاري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان برخورداري از امكانات و تسهيلات رفاهي
0/10
0/10
0/10
7
بله
3/64
3/54
3/54
38
خير
0/100
7/35
7/35
25
از بعضي‌از‌اين‌امكانات برخورداريم
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 9، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو بر حسب برخورداري از تسهيلات و امكانات رفاهي ديگر غير از حقوق در خبرگزاري، بيشترين نسبت يعني 3/54 درصد يا 38 نفر اظهار داشته اند كه از تسهيلات و امكانات رفاهي ديگر غير از حقوق برخوردار نيستند و كمترين نسبت يعني 0/10 درصد يا 7 نفر اظهار داشته اند كه از اين تسهيلات و امكانات برخوردار هستند. در ضمن 7/35 درصد يا 25 نفر ديگر اظهار داشته اند كه از بعضي از اين امكانات برخوردارند.
 
 
جدول شماره 10) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تاثير وجود تسهيلات رفاهي بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان تأثير امكانات و تسهيلات رفاهي بر كيفيت كار
3/4
3/4
3/4
3
كم
3/20
9/15
7/15
11
تا حدودي
2/65
9/44
3/44
31
زياد
0/100
8/34
3/34
24
خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 10، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو بر حسب ميزان تاثير وجود تسهيلات و امكانات رفاهي بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 9/44 درصد يا 31 نفر ميزان تاثير وجود تسهيلات و امكانات رفاهي بر كيفيت كار را در حد زياد و كمترين نسبت يعني 3/4 درصد يا 3 نفر آنرا در حد كم ذكر كرده اند. ضمنا 1 نفر به اين سوال پاسخ نداده است.
 
 
جدول شماره 11) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان مطلوب بودن محيط كار از نظر فيزيكي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان مطلوب بودن محيط كار از نظر فيزيكي
0/20
0/20
0/20
14
خيلي كم
3/44
3/24
3/24
17
كم
3/84
0/40
0/40
28
تا حدودي
1/97
9/12
9/12
9
زياد
0/100
9/2
9/2
2
خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 11 بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو بر حسب ميزان مطلوب بودن محيطز كار از نظر فيزيكي، بيشترين نسبت يعني 0/40 درصد يا 28 نفر ميزان مطلوب بودن محيط كار از نظر فيزيكي را در سطح تا حدودي و كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر آنرا در حد خيلي زياد ذكر كرده اند.
 
 
جدول شماره 12) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان رضايت از رفتار مديران، از نظر رعايت اصول حرفه اي و مديريتي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان رضايت از رفتار مديران
 
5/23
9/22
16
خيلي كم
5/23
8/11
4/11
8
كم
3/35
1/44
9/42
30
تا حدودي
4/79
6/17
1/17
12
زياد
1/97
9/2
9/2
2
خيلي زياد
0/100
0/100
1/97
68
جمع
 
 
9/2
2
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 12، بايد اظهار داشت كه از مجموع 68 نفر پاسخگو برحسب ميزان رضايت از رفتار مديران، از نظر رعايت اصول حرفه اي و مديريتي، بيشترين نسبت يعني 1/44 درصد يا 30 نفر ميزان رضايت از رفتار مديران را در سطح تاحدودي و كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر آنرا در حد خيلي زياد ذكر كرده اند. ضمنا 2 نفر به اين سوال پاسخ نداده اند.
 
جدول شماره 13) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان وجود همبستگي، همدلي و حس همكاري ناشي از مديريت مشاركتي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان‌وجود همبستگي، همدلي و ...
4/11
4/11
4/11
8
خيلي كم
7/25
3/14
3/14
10
كم
6/68
9/42
9/42
30
تا حدودي
9/92
3/24
3/24
17
زياد
0/100
1/7
1/7
5
خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 13، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان وجود همبستگي، همدلي، و حس همكاري ناشي از مديريت مشاركتي، بيشترين نسبت يعني 9/42 درصد يا 30 نفر ميزان وجود همبستگي را در سطح تا حدودي و كمترين نسبت يعني 1/7 درصد يا 5 نفر آنرا در حد خيلي زياد ذكر كرده اند.
 
 
جدول شماره 14) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان وجود احساس صميمانه با همكاران
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان‌وجود احساس صميمانه با همكاران
4/1
4/1
4/1
1
خيلي كم
6/8
1/7
1/7
5
كم
1/47
6/38
6/38
27
تا حدودي
9/82
7/35
7/35
25
زياد
0/100
1/17
1/17
12
خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 14، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان وجود احساس صميمانه با همكاران، بيشترين نسبت يعني 6/38 درصد يا 27 نفر ميزان وجود احساس صميمانه با همكاران را در سطح تاحدودي ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 4/1 درصد يا 1 نفر آنرا در حد خيلي كم ذكر كرده است.
 
جدول شماره 15) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تاثير مناسب بودن محيط كار بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان‌تأثير مناسب بودن محيط كار بر كيفيت كار
4/1
4/1
4/1
1
خيلي كم
7/5
3/4
3/4
3
تا حدودي
4/51
7/45
7/45
32
زياد
0/100
6/48
6/48
34
خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 15، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان تأثير مناسب بودن محيط كار بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 6/48 درصد يا 34 نفر ميزانم تأثير تأثير مناسب بودن محيط كار بر كيفيت كار، بيشترين مسبت يعني 6/48 درصد يا 34 نفر ميزان تأثير مناسب بودن محيط كار بر كيفيت كار را در حد خيلي زياد ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 4/1 درصد يا 1 نفر آنرا در حد خيلي كم ذكر كرده است.
 
جدول شماره 1-16) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت اول
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
مؤلفه هاي ارتقاء شغل - 1
2/7
2/7
1/7
5
سابقه كار
4/17
1/10
0/10
7
سطح و نوع تحصيلات
3/91
9/73
9/72
51
توانايي ها و شايستگي هاي شغلي
1/97
8/5
7/5
4
شناخت شخصي مديران
0/100
9/2
9/2
2
موارد ديگر
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 1-16، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت اول، بيشترين نسبت يعني 9/73 درصد يا 51 نفر اظهار داشتند كه توانايي ها و شايستگيهاي شغلي بايد اساس ارتقاء شغل قرار گيرد. كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر موارد غير از موارد ذكر شده را عنوان كرده اند. ضمنا 1 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
 
جدول شماره 2-16) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت دوم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
مؤلفه هاي ارتقاء شغل - 2
7/27
7/27
6/18
13
سابقه كار
3/72
7/44
0/30
21
سطح و نوع تحصيلات
5/91
1/19
9/12
9
توانايي ها و شايستگي هاي شغلي
0/100
5/8
7/5
4
شناخت شخصي مديران
 
0/100
1/67
47
جمع
 
 
9/32
23
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 2-16، بايد اظهار داشت كه از مجموع 47 نفر پاسخگو برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت دوم، بيشترين نسبت يعني 7/44 درصد يا 21 نفر سطح و نوع تحصيلات را اساس ارتقاء شغل قرار داده اند و كمترين نسبت يعني 5/8 درصد يا 4 نفر شناخت شخصي مديران را اساس ارتقاء شغل قرار داده اند. ضمنا 23 نفر به اين سوال اولويت دوم نداده اند.
 
 
جدول شماره 3-16) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت سوم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
مؤلفه هاي ارتقاء شغل – 3
7/53
7/53
4/31
22
سابقه كار
8/87
1/34
0/20
14
سطح و نوع تحصيلات
1/95
3/7
3/4
3
توانايي ها و شايستگي هاي شغلي
 
9/4
9/2
2
شناخت شخصي مديران
 
0/100
6/58
41
جمع
 
 
4/41
29
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 3-16، بايد اظهار داشت كه از مجموع 41 نفر پاسخگو برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت سوم، بيشترين نسبت يعني 7/53 درصد يا 22 نفر سابقه كار را اساس ارتقاء شغل قرار داده اند و كمترين نسبت يعني 9/4 درصد يا 2 نفر شناخت شخصي مديران را اساس ارتقاء شغل قرار داده اند. ضمنا 29 نفر به اين سوال اولويت سوم نداده اند.
 

جدول شماره 4-16) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت چهارم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
مؤلفه هاي ارتقاء شغل - 4
7/16
7/16
7/5
4
سابقه كار
0/25
3/8
9/2
2
سطح و نوع تحصيلات
0/100
0/75
7/25
18
شناخت شخصي مديران
 
0/100
3/34
24
جمع
 
 
7/65
46
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 4-16، بايد اظهار داشت كه از مجموع 24 نفر پاسخگو برحسب مولفه هاي اساسي ارتقاء شغل در اولويت چهارم بيشترين نسبت يعني 0/75 درصد يا 18 نفر شناخت شخصي مديران را اساس ارتقاء شغل قرار داده اند و كمترين نسبت يعني 3/8 درصد يا 2 نفر سطح و نوع تحصيلات را اساس ارتقاء شغل قرار داده اند. ضمناً 46 نفر به اين سوال اولويت چهارم نداده اند.
 
 
 
جدول شماره 17) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب مولفه هاي مبناي ارتقاء شغل در خبرگزاري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
مؤلفه هاي مبناي ارتقاء شغل در خبرگزاري ها
3/23
3/23
0/20
14
1- الف) سابقه كار
3/28
0/5
3/4
3
2- ب) سطح و نوع تحصيلات
7/41
3/13
4/11
8
3- ج) توانايي‌ها و شايستگي‌هاي شغلي
0/85
3/43
1/37
26
4- د) شناخت شخصي مديران
0/100
0/15
9/12
9
5- هـ) موارد ديگر
 
0/100
7/85
60
جمع
 
 
3/14
10
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 17، بايد اظهار داشت كه از مجموع 60 نفر پاسخگو برحسب مولفه هاي مباني ارتقاء شغل در خبرگزاري، بيشترين نسبت يعني 3/43 درصد يا 26 نفر شناخت شحصي مديران را مبناي ارتقاء شغل در خبرگزاري ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 0/5 درصد يا 3 نفر سطح و نوع تحصيلات را مبناي ارتقاء شغل در خبرگزاري ذكر كرده اند. ضمنا 10 نفر به اين سوال پاسخ نداده اند.
 
 

جدول شماره 18) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان رضايت از نوع سيستم ارتقاء شغل در محل كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان رضايت از سيستم ارتقاء شغل
4/35
4/35
9/32
23
1-خيلي كم
9/56
5/21
0/20
14
2-كم
4/95
5/38
7/35
25
3-تاحدودي
5/98
1/3
9/2
2
4-زياد
0/100
5/1
4/1
1
5-خيلي زياد
 
0/100
9/92
65
جمع
 
 
1/7
5
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 18، بايد اظهار داشت كه از مجموع 65 نفر پاسخگو برحسب ميزان رضايت از نوع سيستم ارتقاء شغل در محل كار، بيشترين نسبت يعني 5/38 درصد يا 25 نفر ميزان رضايت از نوع سيستم ارتقاء شغل را در سطح تاحدودي ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 5/1 درصد با 1 نفر آنرا در حد خيلي زياد ذكر كرده است. ضمنا 5 نفر به اين سوال پاسخ نداده است.
 
 
جدول شماره 19) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تأثيرگذاري نوع سيستم ارتقاء شغل بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان تأثيرگذاري سيستم ارتقاء شغل بر كيفيت كار
1/19
1/19
6/18
13
3-تاحدودي
9/55
8/36
7/35
25
4-زياد
0/100
1/44
9/42
30
5-خيلي زياد
 
0/100
1/97
68
جمع
 
 
9/2
2
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 19، بايد اظهار داشت كه از مجموع 68 نفر پاسخگو برحسب ميزان تأثيرگذاري نوع سيستم ارتقاء شغل بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 1/44 درصد يا 30 نفر ميزان تأثيرگذاري را در حد خيلي زياد و كمترين نسبت يعني 1/19 درصد يا 13 نفر آنرا در سطح تا حدودي ذكر كرده اند. ضمنا 2 نفر به اين سوال پاسخ نداده اند.
 
 
 

جدول شماره 20) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري
1/7
1/7
1/7
5
1-بسيار بد
1/17
0/10
0/10
7
2-بد
0/50
9/32
9/32
23
3-متوسط
1/87
1/37
1/37
26
4-خوب
0/100
9/12
9/12
9
5-بسيار خوب
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 20، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري، بيشترين نسبت يعني 1/37 درصد يا 26 نفر جايگاه اجتماعي خبرنگاري را خوب مي دانند و كمترين نسبت يعني 1/7 درصد يا 5 نفر جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري را بسيار بد مي دانند.
 
 
 
جدول شماره 21) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تأثير جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان تأثير جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري بر كيفيت كار
3/4
3/4
3/4
3
2-كم
4/31
1/27
1/27
19
3-تاحدودي
3/74
9/42
9/42
30
4-زياد
0/100
7/25
7/25
18
5-خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 21، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان تاثير جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 9/42 درصد يا 30 نفر ميزان تأثير جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري بر كيفيت كار را در حد زياد و كمترين نسبت يعني 3/4 درصد يا 3 نفر آن را درحد كم ذكر كرده اند.
 
جدول شماره 22) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان احساس امنيت شغلي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان وجود احساس امنيت شغلي
7/37
7/37
1/37
26
1-خيلي كم
2/65
5/27
1/27
19
2-كم
8/92
5/27
1/27
19
3-تاحدودي
6/98
8/5
7/5
4
4-زياد
0/100
4/1
4/1
1
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 22، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو برحسب ميزان احساس امنيت شغلي، بيشترين نسبت يعني 5/27 درصد يا 19 نفر ميزان احساس امنيت شغلي را در حد كم و تا حدودي ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 4/1 درصد يا 1 نفر آنرا در حد خيلي زياد ذكر كرده است. ضمنا 1 نفر به اين سوال پاسخ نداده است.
 
جدول شماره 23) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تأثير احساس امنيت شغلي بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان تأثير احساس امنيت شغلي بر كيفيت كار
9/2
9/2
9/2
2
1-خيلي كم
6/8
7/5
7/5
4
2-كم
4/21
9/12
9/12
9
3-تاحدودي
7/55
3/34
3/34
24
4-زياد
0/100
3/44
3/44
31
5-خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 23، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان تأثير احساس امنيت شغلي بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 3/44 درصد يا 31 نفر ميزان تأثير احساس امنيت شغلي بر كيفيت كار را در حد خيلي زياد و كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر آنرا در حد خيلي كم ذكر كرده اند.
 
جدول شماره 24) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان رضايت از محتواي كار خبري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان رضايت از محتواي كار خبري
4/1
4/1
4/1
1
1-خيلي كم
4/11
0/10
0/10
7
2-كم
9/52
4/41
4/41
29
3-تاحدودي
7/85
9/32
9/32
23
4-زياد
0/100
3/14
3/14
10
5-خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 24، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان رضايت از محتوي كار خبري، بيشترين نسبت يعني 4/41 درصد يا 29 نفر ميزان رضايت از محتواي كار خبري خود را در سطح تا حدودي ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 4/1 درصد آنرا در حد خيلي كم ذكر كرده است.

جدول شماره 25) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تاثير رضايت از محتواي كار خبري بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان تأثير رضايت از محتواي كار خبري بر كيفيت كار
4/11
4/11
4/11
8
1-تاحدودي
3/64
9/52
9/52
37
2-زياد
0/100
7/35
7/35
25
3-خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 25، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان تأثير رضايت از محتواي كار خبري، بيشترين نسبت يعني 9/52 درصد يا 37 نفر ميزان تاثير رضايت از محتواي كار خبري بر كيفيت كار را در حد زياد و كمترين نسبت يعني 4/11 درصد يا 8 نفر آنرا در سطح تا حدودي ذكر كرده اند.
 
 
جدول شماره 26) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان اثرگذاري خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان اثرگذاري خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
3/4
3/4
3/4
3
1-خيلي كم
6/8
3/4
3/4
3
2-كم
1/47
6/38
6/38
27
3-تا حدودي
0/80
9/32
9/32
23
4-زياد
0/100
0/20
0/20
14
5-خيلي زياد
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 26، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان اثرگذاري خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري، بيشترين نسبت يعني 6/38 درصد يا 27 نفر ميزان اثرگذاري خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري را در سطح تاحدودي و كمترين نسبت يعني 3/4 درصد يا 3 نفر آنرا در حد خيلي كم و كم ذكر كرده اند.
 
 
جدول شماره 27) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تأثير ايفاي نقش خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان تأثير ايفاي نقش خبرنگار در تصميم‌گيري‌هاي‌خبري‌بر‌كيفيت‌كار
5/1
5/1
4/1
1
2-كم
7/14
2/13
9/12
9
3-تاحدودي
2/63
5/48
1/47
33
4-زياد
0/100
8/36
7/35
25
5-خيلي زياد
 
0/100
1/97
68
جمع
 
 
9/2
2
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 27، بايد اظهار داشت كه از مجموع 68 نفر پاسخگو برحسب ميزان تاثيرگذاري ايفاي نقش خبرنگار در تصميم گيري هاي خبري بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 5/48 درصد يا 33 نفر ميزان تاثير ايفاي نقش خبرنگار در تصميم گيري هاي خبري بر كيفيت كار را در حد زياد ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 5/1 درصد يا 1 نفر آنرا در حد كم ذكر كرده اشت. مضنا 2 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده اند.
 
 
جدول شماره 28) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان رضايت از ميزان و نحوه بازتاب اخبار در رسانه ها
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
رضايت از ميزان و نحوة بازتاب اخبار در رسانه ها
8/5
8/5
7/5
4
1-خيلي كم
5/14
7/8
6/8
6
2-كم
0/58
5/43
9/42
30
3-تاحدودي
3/91
3/33
9/32
23
4-زياد
0/100
7/8
6/8
6
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 28، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو برحسب ميزان رضايت از ميزان و نحوه بازتاب اخبار در رسانه ها، بيشترين نسبت يعني 5/43 درصد يا 30 نفر ميزان رضايت از ميزان و نحوه بازتاب اخبار در رسانه ها را در سطح تا حدودي و كمترين نسبت يعني 8/5 درصد يا 4 نفر آنرا در حد خيلي كم ذكر كرده اند. ضمنا 1 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
 
جدول شماره 29) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان رضايت از ميزان و نحوه بازتاب اخبار در رسانه ها بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
تأثير رضايت از ميزان و نحوة بازتاب اخبار بر كيفيت كار
3/4
3/4
3/4
3
2-كم
3/20
9/15
7/15
11
3-تاحدودي
4/75
1/55
3/54
38
4-زياد
0/100
6/24
3/24
17
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 29، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو برحسب ميزان تاثير رضايت از ميزان و نحوه بازتاب اخبار در رسانه ها بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 1/55 درصد يا 38 نفر ميزان تاثير رضايت از ميزان و نحوه بازتاب اخبار در رسانه ها بر كيفيت كار در حد زياد و كمترين نسبت يعني 3/4 درصد يا 3 نفر آنرا در حد كم ذكر كرده اند. ضمنا 1 نفر به اين سوال پاسخ نداده است.
 
 
جدول شماره (1-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت اول
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 1
8/35
8/35
3/34
24
1-ميزان حقوق و دستمزد
3/43
5/7
1/7
5
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
2/52
0/9
6/8
6
3-مناسب بودن محيط كار
7/65
4/13
9/12
9
4-سيستم ارتقاء شغل
6/74
0/9
6/8
6
5-جايگاه‌اجتماعي شغل خبرنگاري
1/88
4/13
9/12
9
6-احساس امنيت شغلي
0/97
0/9
6/8
6
7-رضايت از محتواي كار خبري
5/98
5/1
4/1
1
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
5/1
4/1
1
10-موارد ديگر
 
0/100
7/95
67
جمع
 
 
3/4
3
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 1-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 67 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت اول، بيشترين نسبت يعني 8/35 درصد يا 24 نفر ميزان حقوق و دستمزد را يكي از موارد مؤثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 5/1 درصد يا 1 نفر مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري ذكر كرده اند. ضمنا 3 نفر به اين سوال پاسخ نداده اند.

جدول شماره (2-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت دوم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 2
9/16
9/16
3/14
10
1-ميزان حقوق و دستمزد
9/33
9/16
3/14
10
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
2/49
3/15
9/12
9
3-مناسب بودن محيط كار
2/54
1/5
3/4
3
4-سيستم ارتقاء شغل
4/64
2/10
6/8
6
5-جايگاه‌اجتماعي شغل خبرنگاري
7/84
3/20
1/17
12
6-احساس امنيت شغلي
5/91
8/6
7/5
4
7-رضايت از محتواي كار خبري
6/96
1/5
3/4
3
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
4/3
9/2
2
9-ميزان‌و‌نحوة‌بازتاب‌اخبار‌توليدي
 
0/100
3/84
59
جمع
 
 
7/15
11
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 2-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 59 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت دوم، بيشترين نسبت يعني 3/20 درصد يا 12 نفر احساس امنيت شغلي را يكي از موارد مؤثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 4/3 درصد يا 2 نفر ميزان و نحوة بازتاب اخبار توليدي را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري ذكر كرده اند. ضمنا 11 نفر به اين سوال اولويت دوم نداده اند.

جدول شماره (3-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت سوم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 3
1/16
1/16
9/12
9
1-ميزان حقوق و دستمزد
4/30
3/14
4/11
8
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
1/41
7/10
6/8
6
3-مناسب بودن محيط
1/57
1/16
9/12
9
4-سيستم ارتقاء شغل
6/69
5/12
0/10
7
5-جايگاه‌اجتماعي شغل خبرنگاري
9/83
3/14
4/11
8
6-احساس امنيت شغلي
3/89
4/5
3/4
3
7-رضايت از محتواي كار خبري
2/98
9/8
1/7
5
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
8/1
4/1
1
9-ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي
 
0/100
0/80
56
جمع
 
 
0/20
14
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 3-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 56 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت سوم، بيشترين نسبت يعني 1/16 درصد يا 9 نفر ميزان حقوق و دستمزد را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 8/1 درصد يا 1 نفر ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند. ضمنا 14 نفر نيز به اين سوال اولويت سوم نداده اند.

جدول شماره (4-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت چهارم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 4
2/13
2/13
0/10
7
1-ميزان حقوق و دستمزد
5/24
3/11
6/8
6
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
2/30
7/5
3/4
3
3-مناسب بودن محيط
9/50
8/20
7/15
11
4-سيستم ارتقاء شغل
7/71
8/20
7/15
11
5-جايگاه‌اجتماعي شغل خبرنگاري
2/79
5/7
7/5
4
6-احساس امنيت شغلي
1/81
9/1
4/1
1
7-رضايت از محتواي كار خبري
6/90
4/9
1/7
5
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
4/9
1/7
5
9-ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي
 
0/100
7/75
53
جمع
 
 
3/24
17
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 4-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 53 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت چهارم، بيشترين نسبت يعني 8/20 درصد يا 11 نفر سيستم ارتقاء شغل را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 9/1 درصد يا 1 نفر رضايت از محتواي كار خبري را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند. ضمنا 17 نفر به اين سوال اولويت چهارم نداده‌اند.
 

جدول شماره (5-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت پنجم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 5
3/4
3/4
9/2
2
1-ميزان حقوق و دستمزد
3/28
9/23
7/15
11
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
1/39
9/10
1/7
5
3-مناسب بودن محيط
7/58
6/19
9/12
9
4-سيستم ارتقاء شغل
6/69
9/10
1/7
5
5-جايگاه‌اجتماعي شغل خبرنگاري
8/84
2/15
0/10
7
6-احساس امنيت شغلي
3/91
5/6
3/4
3
7-رضايت از محتواي كار خبري
0/100
7/8
7/5
4
9-ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي
 
0/100
7/65
46
جمع
 
 
3/34
24
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 5-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 46 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت پنجم، بيشترين نسبت يعني 9/23 درصد يا 11 نفر تسهيلات و امكانات رفاهي را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 3/4 درصد يا 2 نفر ميزان حقوق و دستمزد را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند. ضمنا 24 نفر به اين سوال اولويت پنجم نداده اند.
 
 

جدول شماره (6-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت ششم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 6
0/7
0/7
3/4
3
1-ميزان حقوق و دستمزد
0/14
0/7
3/4
3
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
9/34
9/20
9/12
9
3-مناسب بودن محيط
2/44
3/9
7/5
4
4-سيستم ارتقاء شغل
8/62
6/18
4/11
8
5-جايگاه‌اجتماعي شغل خبرنگاري
1/79
3/16
0/10
7
6-احساس امنيت شغلي
4/88
3/9
7/5
4
7-رضايت از محتواي كار خبري
3/95
0/7
3/4
3
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
7/4
9/2
2
9-ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي
 
0/100
4/61
43
جمع
 
 
6/38
27
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 6-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 43 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت ششم، بيشترين نسبت يعني 9/20 درصد يا 9 نفر مناسب بودن محيط را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 7/4 درصد يا 2 نفر ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند. ضمنا 27 نفر به اين سوال اولويت ششم نداده اند.
جدول شماره (7-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت هفتم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 7
6/2
6/2
4/1
1
1-ميزان حقوق و دستمزد
8/15
2/13
1/7
5
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
3/26
5/10
7/5
4
3-مناسب بودن محيط
9/28
6/2
4/1
1
5-جايگاه‌اجتماعي شغل خبرنگاري
6/31
6/2
4/1
1
6-احساس امنيت شغلي
9/57
3/26
3/14
10
7-رضايت از محتواي كار خبري
5/89
6/31
1/17
12
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
5/10
7/5
4
9-ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي
 
0/100
3/54
38
جمع
 
 
7/54
32
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 7-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 38 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت هفتم بيشترين نسبت يعني 6/31 درصد يا 12 نفر مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني
6/2 درصد يا 1 نفر ميزان حقوق و دستمزد را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند. ضمنا 32 نفر به اين سوال اولويت هفتم نداده اند.
جدول شماره (8-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت هشتم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري- 8
8/2
8/2
4/1
1
1-ميزان حقوق و دستمزد
3/8
6/5
9/2
2
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
8/27
4/19
0/10
7
3-مناسب بودن محيط
3/33
6/5
9/2
2
4-سيستم ارتقاء شغل
7/41
3/8
3/4
3
6-احساس امنيت شغلي
9/63
2/22
4/11
8
7-رضايت از محتواي كار خبري
3/83
4/19
0/10
7
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
7/16
6/8
6
9-ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي
 
0/100
4/51
36
جمع
 
 
6/48
34
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 8-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 36 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت هشتم، بيشترين نسبت يعني 2/22 درصد يا 8 نفر رضايت از محتواي كار خبري را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند ضمنا 34 نفر به اين سوال اولويت هشتم نداده اند.

جدول شماره (9-30) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت نهم
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
موارد موثر دركيفيت‌كار خبري-95
2/3
2/3
4/1
1
2-تسهيلات و امكانات رفاهي
7/9
5/6
9/2
2
3-مناسب بودن محيط
1/16
5/6
9/2
2
4-سيستم ارتقاء شغل
8/25
7/9
3/4
3
5-جايگاه اجتماعي شغل خبرنگاري
3/32
5/6
9/2
2
7-رضايت از محتواي كار خبري
9/41
7/9
3/4
3
8-مشاركت خبرنگار در تصميم گيريهاي خبري
0/100
1/58
7/25
18
9-ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي
 
0/100
3/44
31
جمع
 
 
7/55
39
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره9-30، بايد اظهار داشت كه از مجموع 31 نفر پاسخگو برحسب موارد موثر در كيفيت كار خبري در اولويت نهم، بيشترين نسبت يعني 1/58 درصد يا 18 نفر ميزان و نحوه بازتاب اخبار توليدي را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 2/3 درصد يا 1 نفر تسهيلات و امكانات رفاهي را يكي از موارد موثر در كيفيت كار خبري خود ذكر كرده است. ضمنا 39 نفر به اين سوال اولويت نهم نداده اند.
 
جدول شماره 31) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد ميزان نظارت كامل مديران خبرگزاري براي امور تحت مديريتشان
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان نظارت كامل مديران
1/22
1/22
4/21
15
1-خيلي كم
7/39
6/17
1/17
12
2-كم
1/97
4/32
4/31
22
3-تاحدودي
0/100
0/25
3/24
17
4-زياد
 
9/2
9/2
2
5-خيلي زياد
 
0/100
1/97
68
جمع
 
 
9/2
2
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 31، بايد اظهار داشت كه از مجموع 68 نفر پاسخگو برحسب ميزان نظارت كامل مديران خبرگزاري براي امور تحت مديريتشان، بيشترين نسبت يعني 4/32 درصد يا 22 نفر ميزان نظارت كامل مديران براي امور تحت مديريتشان را در سطح ناحدودي و كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر آنرا در حد زياد ذكر كرده اند. ضمنا 2 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده اند.
 
جدول شماره 32) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تأثير نظارت كامل مديران خبرگزاري بر امور تحت مديريتشان در ارتقاء كيفيت اخبار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
تأثير نظارت كامل مديران در كيفيت كار
9/2
9/2
9/2
2
2-كم
8/18
9/15
7/15
11
3-تاحدودي
6/69
7/50
0/50
35
4-زياد
0/100
4/30
0/30
21
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 32، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو بر حسب ميزان تاثير نظارت كامل مديران خبرگزاري بر امور تحت مدريتشان در ارتقاء كيفيت اخبار، بيشترين نسبت يعني
7/50 درصد يا 35 نفر ميزان تأثير نظارت مديران بر امور تحت مديريتشان را در ارتقاء كيفيت اخبار در حد زياد و كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر آنرا در حد كم ذكر كرده اند ضمنا 1 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
 
جدول شماره 33) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان موفق بودن در كار خبرنگاري
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان موفق بودن در كار خبرنگاري
3/4
3/4
3/4
3
2-كم
1/55
7/50
0/50
35
3-تاحدودي
4/88
3/33
9/32
23
4-زياد
0/100
6/11
4/11
8
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 33، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو برحسب ميزان موفق بودن در كار خبرنگاري، بيشترين نسبت يعني 7/50 درصد يا 35 نفر ميزان موفق بودن در كار خبرنگاري را در سطح تا حدودي و كمترين نسبت يعني 3/4 درصد يا 3 نفر آنرا در حد كم ذكر كرده اند. ضمنا 1 نفر به اين سوال پاسخ نداده است.
 
 

جدول شماره 34) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تأثير احساس موفقيت در كار بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
تأثير احاس موفقيت در كار بر كيفيت كار
4/1
4/1
4/1
1
1-خيلي كم
3/20
8/18
6/18
13
3-تاحدودي
7/66
4/46
7/45
32
4-زياد
0/100
3/33
9/32
23
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 34، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو بر حسب ميزان تاثير احساس موفقيت در كاربر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 4/46 درصد را 32 نفر ميزان تأثير احساس موفقيت در كار را بر كيفيت كار در حد زياد ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 4/1 درصد يا 1 نفر آنرا در حد خيلي كم ذكر كرده است. ضمناً 1 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
 
جدول شماره 35) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان احساس توانايي و قدرت براي انجام كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
ميزان احساس توانايي در انجام كار
3/20
3/20
0/20
14
3-تاحدودي
4/59
1/39
6/38
27
4-زياد
0/100
6/40
0/40
28
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 35، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو بر حسب ميزان احساس توانايي و قدرت براي انجام كار، بيشترين نسبت يعني 6/40 درصد يا 28 نفر ميزان احساس توانايي و قدرت براي انجام كار را در حد زياد و كمترين نسبت يعني 3/20 درصد يا 14 نفر آنرا در سطح تا حدودي ذكر كرده اند. ضمنا 1 نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
 

جدول شماره 36) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب ميزان تاثير احساس توانايي و قدرت در كار بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
تأثير احساس توانايي در انجام كار بر كيفيت كار
0/13
0/13
9/12
9
3-تاحدودي
3/49
2/36
7/35
25
4-زياد
0/100
7/50
0/50
35
5-خيلي زياد
 
0/100
6/98
69
جمع
 
 
4/1
1
بدون پاسخ
 
 
0/100
70
جمع
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 36، بايد اظهار داشت كه از مجموع 69 نفر پاسخگو بر حسب ميزان تاثير احساس توانايي و قدرت در كاربر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 7/50 درصد يا 35 نفر ميزان تأثير احساس توانايي و قدرت در كار را بر كيفيت كار در حد خيلي زياد و كمترين نسبت يعني 0/13 درصد يا 9 نفر آنرا در سطوح تاحدودي ذكر كرده اند. ضمنا 1 نفر به اين سوال پاسخ نداده است.
 
جدول شماره (37) توزيع فراواني پاسخگويان برحسب موارد ميزان تأثير همه عوامل ذكر شده قبلي بر كيفيت كار
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
تأثير همه عوامل ذكر شده قبلي بر كيفيت كار
9/2
9/2
9/2
2
1-زير بيست درصد
6/8
7/5
7/5
4
2-بيست و يك تا چهل درصد
3/44
7/35
7/35
25
3- چهل و يك تا شصت درصد
3/84
0/40
0/40
28
4-شصت و يك تا هشتاد درصد
0/100
7/15
7/15
11
5-هشتاد و يك درصد بالاتر
 
0/100
0/100
70
جمع
 
با توجه به جدول توزيع فراواني شماره 37، بايد اظهار داشت كه از مجموع 70 نفر پاسخگو برحسب ميزان تأثير همه عوامل ذكر شده قبلي بر كيفيت كار، بيشترين نسبت يعني 0/40 درصد يا 28 نفر ميزان تأثير همه عوامل ذكر شده قبلي بر كيفيت كار را شصت و يك تا هشتاد درصد ذكر كرده اند و كمترين نسبت يعني 9/2 درصد يا 2 نفر آنرا زير بيست درصد ذكر كرده اند.

جدول 1-رابطه بين نام خبرگزاري با ميزان تأثير عوامل ذكر شده در پرسشنامه در ارتقاء كيفي فعاليتهاي خبري پاسخگويان
 
ميزان تأثير همة موارد ذكر شدة قبلي در ارتقاء كيفي كار
نام خبرگزاري
 
1- زير بيست درصد
2-بيست و يك تا چهل درصد
3-چهل و يك تا شصت درصد
4-شصت و يك تا هشتاد درصد
5-هشتاد و يك درصد و بالاتر
جمع
ايرنا
فراواني
1
2
6
13
5
27
 
درصد ستوني
7/3%
4/7%
2/22%
1/48%
5/18
0/100%
 
درصد سطري
0/50%
0/50%
0/24%
4/46%
5/45
6/38%
 
درصد كل
4/1%
9/2%
6/8%
6/18%
1/7
6/38%
ايسنا
فراواني
 
2
11
8
2
23
 
درصد ستوني
 
7/8%
8/47%
8/34%
7/8
0/100%
 
درصد سطري
 
0/50%
0/44%
6/28%
2/18
9/32%
 
درصد كل
 
9/2%
7/15%
4/11%
9/2
9/32%
فارس
فراواني
 
 
2
4
1
7
 
درصد ستوني
 
 
6/28%
1/57%
3/14
0/100%
 
درصد سطري
 
 
0/8%
3/14%
1/9
0/10%
 
درصد كل
 
 
9/2%
7/5%
4/1
0/10%
ايلنا
فراواني
1
 
6
3
3
13
 
درصد ستوني
7/7%
 
2/46%
1/23%
1/23
0/100%
 
درصد سطري
0/50%
 
0/24%
7/10%
3/27
6/18%
 
درصد كل
4/1%
 
6/8%
3/4%
¾
6/18%
 
 
جمع
 
2
4
25
28
11
70
 
9/2%
7/5%
7/35%
0/40%
7/15
0/100%
 
0/100%
0/100%
0/100%
0/100%
0/100
0/100%
 
9/2%
7/5%
7/35%
0/40%
7/15
0/100%
 
 
Asymp. Sig
(2-sided)
df
Value
 
633/0
12
a 806/9
Persoin Chi-Square
473/0
12
660/11
LINEAR_BY_LINEAr
761/0
1
093
Association
 
 
70
N of Calid Cases

 
با توجه به آزمون كاي اسكواير محاسبه شده به ميزان 9/806 و درجه ازادي 12 با 5 درصد خطا و 95 درصد اطمينان رابطه 2 متغير معني دار نمي باشد. به عبارت ديگر بين نام خبرگزاري‌هاي مورد بررسي و تاثير عوامل ذكر شده در ارتقا كيفي فعاليتهاي خبري پاسخگويان رابطه وجود ندارد
 
در توصيف اين جدول بايد اظهار داشت كه به لحاظ نام خبرگزاري، بيشترين نسبت يعني 38/6 درصد افراد متعلق به خبرگزاري ايرنا و كمترين نسبت يعني 10 درصد افراد متعلق به خبرگزاري فارس بوده اند. به لحاظ ميزان تاثير عوامل ذكر شده در ارتقاء كيفي فعاليت‌هاي خبري پاسخگويان بيشترين نسبت يعني 35/7 درصد پاسخگويان ميزان تاثير اين عوامل را چهل و يك تا شصت درصد و كمترين نسبت يعني 2/9 درصد پاسخگويان اين ميزان تاثير را زير بيست درصد اظهار كرده اند.

جدول شماره 1: توزيع فراواني خبرنگاران به تفكيك هبرگزاري مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
2/4
42
7/3
1
زير بيست سال
ايرنا
8/45
7.41
0/37
10
بيست و يك تا سي سال
 
8/95
0/50
4/44
12
سي و يك تا چهل سال
 
0/100
2/4
7/3
1
چهل سال و بالاتر
 
 
0/100
9/88
24
جمع
 
 
 
1/11
3
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
27
 
 
0/100
0/100
3/91
21
بيست و يك تا سي سال
.ايسنا
 
 
7/8
2
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
23
 
 
0/100
0/100
0/100
7
بيست و يك تا سي سال
فارس
3/92
3/92
3/92
12
بيست و يك تا سي سال
ايلنا
0/100
7/7
7/7
1
سي و يك تا چهل سال
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
 
 
 
 
 
 
طبق جدول شماره 1:
در ايرنا خبرنگاران سي و يك تا چهل ساله با 4/44 درصد (12 نفر) بيشترين و زير بيست ساله ها و بالاي چهل ساله ها هركدام با 7/3 درصد (يك نفر) كمترين تعداد را از نظر سن دارا هستند. ضمنا 1/11 درصد (3 نفر) به اين سوال پاسخ نداده‌اند.
در مورد خبرنگاران ايسنا بيشترين تعداد يعني 3/91 درصد (21 نفر) بين بيست و يك تا سي سال سن دارند و 7/8 درصد (2 نفر) باقي مانده نيز به اين سوال پاسخ نداده اند.
100 درصد (7 نفر) خبرنگاران فارس، بيست يك تا سي سال سن دارند
در ايلنا نيز بيشترين تعداد يعني 3/92 درصد (12 نفر) بيست و يك تا سي سال سن دارند و 7/7 درصد (1 نفر) بين سي و يك تا چهل سال سن دارد.
 

جدول شماره 2: توزيع فراواني جنس خبرنگاران به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
0/63
0/63
0/63
17
زن
ايرنا
0/100
0/37
0/37
10
مرد
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
3/78
3/78
3/78
18
زن
ايسنا
0/100
7/21
7/21
5
مرد
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
1/.57
1/57
1/57
4
زن
فارس
0/100
9/42
9/42
3
مرد
 
 
0/100
0/100
4
جمع
 
2/69
2/69
2/69
9
زن
ايلنا
0/100
8/30
8/30
4
مرد
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 2، در همه خبرگزاري هاي مورد بررسي خبرنگاران زن بيش از مردان بوده است كه ترتيب آنها به شرح زير است:
در ايرنا زنان با 63 درصد (17 نفر) بيشترين تعداد خبرنگاران را تشكيل مي دهند.
خبرنگاران زن ايسنا با 3/78 درصد (18 نفر) بيشترين فراواني را به خود اختصاص مي داده اند.
خبرنگاران زن فارس با 1/57 درصد (4 نفر) بيشترين تعداد را در ميان خبرنگاران دارا هستند.
در ايلنا خبرنگاران زن با 2/69 درصد (9 نفر) بيشترين تعداد خبرنگاران را تشكيل مي دهند.

جدول شماره 3: توزيع فراواني ميزان تحصيلات خبرنگاران در خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
4/7
4/7
4/7
2
ديپلم و كمتر
ايرنا
5/18
1/11
1/11
3
دانشجو
 
5/81
0/63
0/63
17
كارشناسي
 
0/100
5/18
5/18
5
كارشناسي ارشد و بالاتر
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
3/4
3/4
3/4
1
ديپلم و كمتر
ايسنا
8/34
4/30
4/30
7
دانشجو
 
0/87
2/52
2/52
12
كارشناسي
 
0/100
0/13
0/13
3
كارشناسي ارشد و بالاتر
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
1/57
1/57
1/57
4
كارشناسي
فارس
0/100
9/42
9/42
3
كارشناسي ارشد و بالاتر
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
7/7
7/7
7/7
1
دانشجو
ايلنا
0/100
3/92
3/92
12
كارشناسي
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 3:
خبرنگاران با مدرك كارشناسي با 63 درصد (17 نفر) بيشترين و خبرنگاران، با مدرك ديپلم و كمتر با 4/7 (2 نفر) كمترين ميزان تحصيلات را در ميان خبرنگاران «ايرنا» دارا هستند. ضمنا 1/11 درصد (3 نفر) دانشجو و 5/18 درصد (5 نفر) داراي مدرك كارشناسي ارشد هستند.
در «ايسنا»خبرنگاران با مدرك كارشناسي با 2/52 درصد (12 نفر) بيشترين و با مدرك ديپلم و كمتر 3/4 (1 نفر) كمترين تعداد را به خود اختصاص داده اند. ضمنا 4/30 درصد (7 نفر) دانشجو و 13 درصد (3 نفر) داراي مدرك كارشناسي ارشد و بالاتر هستند.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس را از نظر مدرك تحصيلي، خبرنگاران با مدرك كارشناسي با 1/57 درصد (4 نفر) تشكيل مي دهند و 9/42 درصد (3 نفر) نيز داراي مدارك كارشناسي ارشد و بالاتر هستند.
در ميان خبرنگاران ايلنا مدرك كارشناسي با 3/92 (12 نفر) بيشترين و دانشجو با (7/7) درصد (1 نفر) كمترين تعداد خبرنگاران را به خود اختصاص داده است.

جدول شماره 4: توزيع فراواني ميزان درآمد خبرنگاران به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
8/14
8/14
8/14
4
كمتر از صد هزار تومان
ايرنا
9/51
0/37
0/37
10
صد تا صد و پنجاه هزار تومان
 
2/85
3/33
3/33
9
صدو.پنجاه تا دويست هزار تومان
 
0/100
8/14
8/14
4
بيش از 200 هزار تومان
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
7/21
7/21
7/21
5
كمتر از صد هزار تومان
ايسنا
3/91
6/69
6/69
16
صد تا صد و پنجاه هزار تومان
 
0/100
7/8
7/8
2
صد و پنجاه تا دويست هزار تومان
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
4/71
4/71
4/71
5
صد و پنجاه تا دويست هزار تومان
فارس
0/100
6/28
6/28
2
بيش از 200 هعزار تومان
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
1/23
1/23
1/23
3
كمتر از صد هزار تومان
ايلنا
3/92
2/69
2/69
9
صد تا صد و پنجاه هزار تومان
 
0/100
7/7
7/7
1
صد و پنجاه تا دويست هزار تومان
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 4:
در خبرگزاري «ايرنا» خبرنگاران با درآمد صد تا صد و پنجاه هزار تومان با 37 درصد (10 نفر) بيشترين و با درآمد كمتر از صد هزار تومان و بيش از دويست هزار تومان به طور مساوي با 8/14 درصد (4 نفر) كمترين تعداد را تشكيل مي‌دهندو ضمنا 3/33 درصد (9 نفر) بين صد و پنجاه تا دويست هزار تومان درآمد دارند.
در «ايسنا» خبرنگاران با درآمد صد تا صد و پنجاه هزار تومان با 6/69 درصد (16 نفر) بيشترين و با درآمد صد و پنجاه تا دويست هزار تومان با 7/8 درصد (2 نفر) كمترين تعداد را از نظر ميزان درآمد دارا هستند. ضمنا 7/21 درصد (5 نفر) كمتر از صد هزار تومان در ماه درآمد دارند.
در ميان خبرنگاران «فارس» درآمد صد و پنجاه تا دويست هزار تومان با 4/71 درصد (5 نفر) بيشترين تعداد و درآمد بيش از دويست هزار تومان با 6/28 درصد (2 نفر) كمترين تعداد را به خود اختصاص داده است.
خبرنگاران «ايلنا» با درآمد صد تا صد و پنجاه هزار تومان با 2/69 درصد (9 نفر) بيشترين و با درآمد صد و پنجاه تا دويست هزار تومان با 7/7 درصد (1 نفر) كمترين تعداد را تشكيل مي دهند. ضمنا 1/23 درصد (3 نفر) كمتر از صدهزار تومان درآمد دارند.

جدول شماره 5: توزيع فراواني رضايت خبرنگاران از درآمد خود به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
0/37
0/37
0/37
10
خيلي كم
ايرنا
0/63
9/25
9/25
7
كم
 
3/96
3/33
3/33
9
تا حدودي
 
0/100
7/3
7/3
1
زياد
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
1/26
1/26
1/26
6
خيلي كم
ايسنا
6/69
5/43
5/43
10
كم
 
0/100
4/30
4/30
7
تا حدودي
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
7/85
7/85
7/85
6
تا حدودي
فارس
0/100
3/14
3/14
1
زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
5/61
5/61
5/61
8
خيلي كم
ايلنا
6/84
1/23
1/23
3
كم
 
0/100
4/15
4/15
2
تا حدودي
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 5:
در ميان خبرنگاران «ايرنا» بيشترين تعداد يعني 37 درصد (10 نفر)، به ميزان «خيلي كم» و كمترين تعداد يعني 7/3 درصد (1 نفر) به ميزان «زياد» از درآمد خود رضايت دارند. ضمنا 9/25 درصد (7 نفر) «كم» و 3/33 درصد (9 نفر) «تا حدودي» از درآمد خود رضايت دارند.
در ميان خبرنگاران «ايسنا»، بيشترين تعداد يعني 5/43 درصد (10 نفر) يه ميزان «كم» و كمترين تعداد يعني 1/26 درصد (6 نفر) به ميزان «خيلي كم» از درآمد خود رضايت دارند. ضمنا 4/30 درصد «تا حدودي» از ميزان درآمد خود راضي اند.
در ميان خبرنگاران «فارس» بيشترين تعداد يعني 7/85 درصد (6 نفر) «تا حدودي» و كمترين تعداد يعني 3/14 درصد (1 نفر) به ميزان «زياد» از درآمد خود راضي اند.
در ميان خبرنگاران «ايلنا» بيشترين تعداد يعني 5/61 درصد (8 نفر) «خيلي كم» و كمترين تعداد يعني 4/15 درصد (2 نفر) «تا حدودي» از ميزان درآمد خود رضايت دارند. ضمنا 1/23 درصد (3 نفر) به ميزان «كم» از درآمد خود راضي اند.
 

جدول شماره 6: توزيع فراواني برخورداري خبرنگاران از تسهيلات و امكانات رفاهي به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
5/18
5/18
5/18
5
بله
ايرنا
3/59
7/40
7/40
11
خير
 
0/100
7/40
7/40
11
از بعضي از اين امكانات برخورداريم
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
3/4
3/4
3/4
1
بله
ايسنا
6/69
2/65
2/65
15
خير
 
0/100
4/30
4/30
7
از بعضي از اين امكانات برخورداريم
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
3/14
3/14
3/14
1
بله
فارس
6/28
3/14
3/14
1
خير
 
0/100
4/71
4/71
5
از بعضي از اين امكانات برخورداريم
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
6/84
6/84
6/84
11
خير
ايلنا
0/100
4/15
4/15
2
از بعضي از اين امكانات برخورداريم
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 6:
بيشترين تعداد خبرنگاران «ايرنا» يعني 7/40 درصد (11 نفر) به طور مساوي به اين سوال پاسخ «خير» و «از بعضي از اين امكانات برخورداريم» و كمترين تعداد يعني 5/18 درصد (5 نفر) به اين سوال پاسخ «بله» داده اند.
بيشترين خبرنگاران ايسنا با 2/65 درصد (15 نفر) به اين سوال پاسخ «خير» و كمترين تعداد با 3/4 درصد (1 نفر) پاسخ «بله» داده اند. ضمنا 4/30 درصد (7 نفر) از بعضي از اين امكانات برخوردارند.
خبرنگاران فارس با 4/71 درصد (5 نفر) بيشترين پاسخ را به گزينه «از برخي از اين امكانات برخورداريم» داده اند و به طور مساوي با 3/4 درصد (1 نفر) جواب «بله» و «خير» داده اند.
خبرنگاران ايلنا با 6/84 درصد (11 نفر) بيشترين انتخاب «خير» را دارند و
4/15 درصد (2 نفر) از بعضي از اين امكانات برخوردارند.
 
جدول شماره 7: توزيع فراواني مطلوب بودن محيط كار از نظر فيزيكي به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
1/11
1/11
1/11
3
خيلي كم
ايرنا
2/22
1/11
1/11
3
كم
 
8/77
6/55
6/55
15
تا حدودي
 
3/96
5/18
5/18
5
زياد
 
0/100
7/3
7/3
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
7/21
7/21
7/21
5
خيلي كم
ايسنا
9/60
1/39
1/39
9
كم
 
7/95
8/34
8/34
8
تا حدودي
 
0/100
3/4
3/4
1
زياد
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
1/57
1/57
1/57
4
تا حدودي
فارس
7/85
6/28
6/28
2
زياد
 
0/100
3/14
3/14
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
2/46
2/46
2/46
6
خيلي كم
ايلنا
6/84
5/38
5/38
5
كم
 
3/92
7/7
7/7
1
تا حدودي
 
0/100
7/7
7/7
1
زياد
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 7:
بيشترين تعداد خبرنگاران «ايرنا» يعني 6/55 درصد (15 نفر) «تاحدودي» و كمترين تعداد يعني 7/3 درصد (1 نفر) «خيلي زياد» از محيط كار از نظر فيزيكي رضايت دارند ضمنا 5/18 درصد (5 نفر) «زياد» و 1/11 درصد (5 نفر) «زياد» و 1/11 درصد (3 نفر) به طور مساوي «خيلي كم» و «كم» از محيط كار خود از نظر فيزيكي رضايت دارند.
بيشترين تعداد خبرنگاران «ايسنا» يعني 1/39 درصد (9 نفر) «كم» و كمترين تعداد، يعني 3/4 درصد (1 نفر) «زياد» از محيط كار از نظر فيزيكي رضايت دارند.
ضمنا 8/34 درصد (8 نفر) «تا حدودي» و 7/21 درصد (5 نفر) «خيلي كم» از محيط كار از نظر فيزيكي راضي هستند و هيچ كس گزينه «خيلي زياد» را انتخاب نكرده است.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 1/57 درصد (4 نفر) «تا حدودي» و كمترين تعداد يعني 3/14 درصد (1 نفر) «خيلي زياد» از محيط كار از نظر فيزيكي رضايت دارند. ضمنا 6/28 درصد (2 نفر) گزينه «زياد» را انتخاب كرده اند و هيچ كدام از خبرنگاران گزينه هاي «كم» و «خيلي كم» را علامت نزده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران «ايلنا» يعني 2/46 درصد (6 نفر) «خيلي كم» و كمترين تعداد يعني 7/7 درصد (1 نفر) به طور مساوي «تاحدودي» و «زياد» از محيط كار از نظر فيزيكي رضايت دارند. ضمنا 5/38 درصد (5 نفر) گزينه «كم» را انتخاب كرده اند و هيچ كدام از خبرنگاران گزينه «خيلي زياد» را انتخاب نكرده است.
 

جدول شماره 8: توزيع فراواني رضايت از رفتار مديران به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
6/34
6/34
3/33
9
خيلي كم
ايرنا
2/46
5/11
1/11
3
كم
 
8/80
6/34
3/33
9
تا حدودي
 
0/100
2/19
5/18
5
زياد
 
 
0/100
3/96
26
جمع
 
 
 
7/3
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
27
 
 
7/8
7/8
7/8
2
خيلي كم
ايسنا
1/26
4/17
4/17
4
كم
 
6/69
5/43
5/43
10
تا حدودي
 
7/95
1/26
1/26
6
زياد
 
0/100
3/4
3/4
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
3/14
3/14
3/14
1
خيلي كم
فارس
6/28
3/14
3/14
1
كم
 
4/71
9/42
9/42
3
تا حدودي
 
7/85
3/14
3/14
1
زياد
 
0/100
3/14
3/14
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
3/33
3/33
8/30
4
خيلي كم
ايلنا
0/100
7/66
5/61
8
تا حدودي
 
 
0/100
3/92
12
جمع
 
 
 
7/7
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
13
 
 
طبق جدول شماره 8:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 3/33 درصد (9 نفر) به طور مساوي هركدام از گزينه هاي «خيلي كم» و «تا حدودي» را در مورد اين سوال انتخاب كرده اند و كمترين تعداد يعني 1/11 درصد (3 نفر) گزينه «كم» را انتخاب كرده اند.
ضمنا 5/18 درصد (5 نفر) به ميران «زياد» از رفتار مديريتي مديران خبرگزاري راضي هستند و يك نفر نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 5/43 درصد (10 نفر) «تا حدودي» و كمترين تعداد يعني 3/4 درصد (1 نفر) «خيلي زياد» از رفتار مديريتي مديرانشان رضايت دارند. ضمنا 1/26 درصد (6 نفر) «زياد»، 4/17 درصد (4 نفر) «كم» و 7/8 درصد (2 نفر) «خيلي كم» از رفتار مديريتي مديران خبرگزاري رضايت دارند.
بيشترين تعداد خبرنگاران خبرنگاران فارس يعني 9/42 درصد (3 نفر) «تاحدودي» از رفتار مديريتي مديران رضايت دارند و بقيه گزينه ها يعني «خيلي كم»، «كم»، «زياد» و «خيلي زياد» هركدام با 3/14 (1 نفر) به طور مساوي در رده بعدي قرار مي گيرند.
بيشترين خبرنگاران ايلنا يعني 5/61 درصد (8 نفر) «تاحدودي» و كمترين تعداد يعني 8/30 درصد (4 نفر) «خيلي كم» از رفتار مديريتي مديرانشان رضايت دارند. ضمنا يك نفر به اين سوال پاسخ نداده است و گزينه هاي ديگر هم اصلا انتخاب نشده اند.

جدول شماره 9: توزيع فراواني وجود احساس صميمانه با همكاران به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
7/3
7/3
7/3
1
خيلي كم
ايرنا
5/18
8/14
8/14
4
كم
 
1/74
6/55
6/55
15
تا حدودي
 
6/92
5/18
5/18
5
زياد
 
0/100
4/7
4/7
2
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
3/4
3/4
3/4
1
كم
ايسنا
1/39
8/34
8/34
8
تا حدودي
 
6/82
5/43
5/43
10
زياد
 
0/100
4/17
4/17
4
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
3/14
3/14
3/14
1
تا حدودي
فارس
4/71
1/57
1/57
4
زياد
 
0/100
6/28
6/28
2
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
1/23
1/23
1/23
3
تا حدودي
ايلنا
2/69
2/46
2/46
6
زياد
 
0/100
8/30
8/30
4
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 9:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 6/55 درصد (15 نفر) «تا حدودي» و كمترين تعداد، يعني 7/3 درصد (1 نفر) «خيلي كم» با همكارانشان احساس صميمانه دارند. ضمنا 5/18 درصد (5 نفر) «زياد» و 8/14 درصد (4 نفر) «كم» و 4/7 درصد (2 نفر) «خيلي زياد» را براي اين سوال انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 5/43 درصد (10 نفر) «زياد» و كمترين تعداد يعني 3/4 (1 نفر) «كم» با همكارانشان احساس صميمانه دارند. ضمنا 8/34 درصد (8 نفر) «تا حدودي» و 4/17 درصد (4 نفر) «خيلي زياد» با همكارنشان احساس صميمانه دارند.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 1/57 درصد (4 نفر) «زياد» و كمترين تعداد يعني 3/14 درصد (1 نفر) «تاحدودي» با همكارانشان احساس صميمانه دارند. ضمناً 6/28 درصد (2 نفر) گزينه «خيلي زياد» را انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايلنا يعني 2/46 درصد (6 نفر) «زياد» و كمترين تعداد يعني 1/23 درصد (3 نفر) «تاحدودي» با همكارانشان احساس صميمانه دارند. ضمنا 8/30 درصد (4 نفر) «خيلي زياد» اين احساس را دارا هستند.
 

جدول شماره 10: توزيع فراواني مبناي ارتقاء شغل از نظر خبرنگاران به تفكيك خبرگزاري هاي ورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
5/12
5/12
1/11
3
الف - سابقه كار
ايرنا
8/20
3/8
4/7
2
ج – توانايي ها و شايستگي هاي شغلي
 
2/79
3/58
9/51
14
د – شناخت شخصي مديران
 
0/100
8/20
5/18
5
هـ - موارد ديگر
 
 
0/100
9/88
24
جمع
 
 
 
1/11
3
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
27
جمع
 
3/26
3/26
7/21
5
الف - سابقه كار
ايسنا
1/42
8/15
0/13
3
ب- سطح و نوع تحصيلات
 
2/63
1/21
4/17
4
ج – توانايي ها و شايستگي هاي شغلي
 
5/89
3/26
7/21
5
د – شناخت شخصي مديران
 
0/100
5/10
7/8
2
هـ - موارد ديگر
 
 
0/100
6/82
19
جمع
 
 
 
4/17
4
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
23
جمع
 
0/80
0/80
1/57
4
الف - سابقه كار
فارس
0/100
0/20
3/14
1
د – شناخت شخصي مديران
 
 
0/100
4/71
5
جمع
 
 
 
6/28
2
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
7
جمع
 
7/16
7/16
4/15
2
الف - سابقه كار
ايلنا
3/33
7/16
4/15
2
ج – توانايي ها و شايستگي هاي شغلي
 
3/83
0/50
2/46
6
د – شناخت شخصي مديران
 
0/100
7/16
4/15
2
هـ - موارد ديگر
 
 
 
3/92
12
جمع
 
 
0/100
7/7
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 10
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 9/51 درصد (14 نفر) «شناخت شخصي مديران» و كمترين تعداد يعني 4/7 درصد (2 نفر) توانايي ها و شايستگي هاي شغلي را مبناي ارتقاء شغل در خبرگزاري متبوعشان مي دانند. ضمنا 1/11 درصد (3 نفر) «سابقه كار» و 5/18 درصد (5 نفر) «موارد ديگر» را مبناي ارتقاء شغل ذكر كرده اند. 1/11 درصد (3 نفر) به اين سوال پاسخ نداده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 7/21 درصد (5 نفر) گزينه ي «سابقه كار» و همين تعداد نيز شناخت شخصي مديران را به عنوان مبناي ارتقاء شغل در اين خبرگزاري دانسته اند. ضمناً 4/17 درصد (4 نفر) توانايي ها و شايستگي هاي شغلي، 13 درصد (3 نفر) سطح و نوع تحصيلات و 7/8 درصد (2 نفر) موارد ديگر را به عنوان مبناي ارتقاء شغل در اين خبرگزاري ذكر كرده اند و 4/17 درصد (4 نفر) يه اين سوال پاسخ نداده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 1/57 درصد (4 نفر) «سابقه كار» و كمترين تعداد 3/14 درصد (1 نفر) «شناخت شخصي مديران» را مبناي ارتقاء شغل در اين خبرگزاري دانسته اند و 6/28 درصد (2 نفر) به اين سوال پاسخ نداده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايليا يعني 2/46 درصد (6 نفر) «شناخت شخصي مديران را ميناي ارتقاء شغل در اين خبرگزاري دانسته اند و بقيه موارد هركدام با 4/15 درصد (2 نفر) رتبه بعدي را به دست آورده اند. 7/7 درصد (1 نفر) به اين سوال پاسخ نداده است.

جدول شماره 11: توزيع فراواني رضايت از نوع سيستم ارتقاء شغل به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
0/52
0/52
1/48
13
خيلي كم
ايرنا
0/80
0/28
9/25
7
كم
 
0/100
0/20
5/18
5
تا حدودي
 
 
0/100
6/92
25
جمع
 
 
 
4/7
2
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
27
جمع
 
7/22
7/22
7/21
5
خيلي كم
ايسنا
5/45
7/22
7/21
5
كم
 
5/95
0/50
8/47
11
تا حدودي
 
0/100
5/4
3/4
1
خيلي زياد
 
 
0/100
7/95
22
جمع
 
 
 
3/4
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
23
جمع
 
7/16
7/16
3/14
1
كم
فارس
7/66
0/50
9/42
3
تا حدودي
 
./100
3/33
6/28
2
زياد
 
 
0/100
7/85
6
جمع
 
 
 
3/14
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
7
جمع
 
7/41
7/41
5/38
5
خيلي كم
ايلنا
0/50
3/8
7/7
1
كم
 
0/100
0/50
2/46
6
تا حدودي
 
 
0/100
3/92
12
جمع
 
 
 
7/7
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
13
جمع
 
 
طبق جدول شماره 11:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 1/48 درصد (13 نفر) «خيلي كم» و كمترين تعداد يعني 5/18 درصد (5 نفر) «تاحدودي» از سيستم ارتقاء شغل در اين خبرگزاري رضايت دارند. ضمنا 9/25 درصد (7 نفر) گزينه «كم» را انتخاب كرده اند و 4/7 درصد (2 نفر) به اين سوال پاسخ نداده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 8/47 درصد (11 نفر) «تاحدودي» و كمترين تعداد يعني 3/4 درصد (1 نفر) «خيلي زياد» از سيستم ارتقاء شغل در اين خبرگزاري رضايت دارند. ضمنا گزينه هاي «كم» و «خيلي كم» هركدام توسط
7/21 درصد (5 نفر) انتخاب شده اند و 3/4 درصد (1 نفر) نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 9/42 درصد (3 نفر) «تا حدودي» و كمترين تعداد يعني 3/14 درصد (1 نفر) به ميزان «كم» از سيستم ارتقاء شغل در اين خبرگزاري راضي هستند. ضمنا 6/28 درصد (2 نفر) «زياد» از اين سيستم رضايت دارند و 3/14 درصد (1 نفر) نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
بيشترين خبرنگاران ايلنا يعني 2/46 درصد (6 نفر) «تاحدودي» و كم‌ترين تعداد يعني 7/7 درصد (1 نفر) «كم» از سيستم ارتقاء شغل اين خبرگزاري رضايت دارند.
ضمنا 5/38 درصد (5 نفر) «خيلي كم» از اين سيستم راضي اند و 7/7 درصد (1 نفر) به اين سوال پاسخ نداده است.

جدول شماره 12: توزيع فراواني احساس امنيت شغلي به تفكيك خبرگزاريهاي هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
2/22
2/22
2/22
6
خيلي كم
ايرنا
3/59
0/37
0/37
10
كم
 
2/85
9/25
9/25
7
تا حدودي
 
3/96
1/11
1/11
3
زياد
 
0/100
7/3
7/3
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
8/34
8/34
8/34
8
خيلي كم
ايسنا
9/60
1/26
1/26
6
كم
 
7/95
8/34
8/34
8
تا حدودي
 
0/100
3/4
3/4
1
زياد
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
3/33
3/33
6/28
2
خيلي كم
فارس
0/50
7/16
3/14
1
كم
 
0/100
0/50
9/42
3
تا حدودي
 
 
0/100
7/85
6
جمع
 
 
 
3/14
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
7
 
 
9/76
9/76
9/76
10
خيلي كم
ايلنا
3/92
4/15
4/15
2
كم
 
0/100
7/7
7/7
1
تا حدودي
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
 
طبق جدول شماره 12:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 37 درصد (10نفر) «كم» و كمترين تعداد يعني 7/3 درصد (1 نفر) «خيلي زياد» احساس امنيت شغلي مي كنند. ضمنا
9/25 درصد (7 نفر) «تاحدودي»، 2/22 درصد (6 نفر) «خيلي كم» و 1/11 درصد (3 نفر) «زياد» احساس امنيت شغلي مي كنند
در ميان خبرنگاران ايسنا گزينه هاي «خيلي كم» و «تاحدودي» هركدام با 8/34 درصد (8 نفر) بيشترين انتخاب بوده اند و كمترين تعداد يعني 3/4 درصد (1 نفر) گزينه «زياد» را انتخاب كرده است. ضمنا 1/26 درصد (6 نفر) به ميزان «كم» احساس امنيت شغلي مي كنند.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 9/42 درصد (3 نفر) تاحدودي و كمترين تعداد يعني 3/14 درصد (1 نفر) به ميزان «كم» احساس امنيت شغلي مي كنند. ضمنا 6/28 درصد (2 نفر) «خيلي كم» را انتخاب كرده‌اند و 3/14 درصد (1 نفر) نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايلنا يعني 9/76 درصد (10 نفر) «خيلي كم» و كمترين تعداد يعني 4/15 درصد (2 نفر) «كم» احساس امنيت شغلي مي كنند و 7/7 درصد (1 نفر) نيز به اين سوال پاسخ نداده است.

جدول شماره 13: توزيع فراواني ميزان رضايت از محتواي كار خبري به تفكيك خبرگزاريهاي هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
8/14
8/14
8/14
4
كم
ايرنا
9/51
0/37
0/37
10
تا حدودي
 
8/77
9/25
9/25
7
زياد
 
0/100
2/22
2/22
6
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
7/8
7/8
7/8
2
كم
ايسنا
9/60
2/52
2/52
12
تا حدودي
 
0/100
1/39
1/39
9
زياد
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
6/28
6/28
6/28
2
تا حدودي
فارس
7/85
1/57
1/57
4
زياد
 
0/100
3/14
3/14
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
7/7
7/7
7/7
1
خيلي كم
ايلنا
4/15
7/7
7/7
1
كم
 
8/53
5/38
5/38
5
تا حدودي
 
9/76
1/23
1/23
3
زياد
 
0/100
1/23
1/23
3
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
 
طبق جدول شماره 13:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 37 درصد (10 نفر) «تاحدودي» و كمترين تعداد يعني 8/14 درصد (4 نفر) «كم» از محتواي كار خبري خود رضايت دارند. ضمناً 9/25 درصد (7 نفر) «زياد» و 2/22 درصد (6 نفر) «خيلي زياد» از محتواي كار خبري خود راضي هستند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 2/52 درصد (12 نفر) «تاحدودي» و كمترين تعداد يعني 7/8 درصد (2 نفر) «كم» از محتواي كار خبري خود رضايت دارند. ضمنا 1/39 درصد (9 نفر) به ميزان «زياد» از محتواي كار خبري خود راضي هستند.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 1/57 درصد (4 نفر) «زياد» و كمترين تعداد يعني 3/14 درصد (1 نفر) «خيلي زياد» از محتواي كار خبري خود رضايت دارند. ضمنا 6/28 درصد (2 نفر) «تاحدودي» از محتواي كار خبري خود راضي هستند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايلنا يعني 5/38 درصد (5 نفر) «تاحدودي» از محتواي كار خبري خود رضايت دارند و گزينه هاي «كم» و «خيلي كم» هركدام با 7/7 درصد (1 نفر) كمترين تعداد را به خود اختصاص داده اند. ضمنا گزينه هاي «زياد» و «خيلي زياد» نيز هركدام توسط 1/23 درصد (3 نفر) انتخاب شده اند.

جدول شماره 14: توزيع فراواني ايفاي نقش خبرنگاران در تصميم گيري هاي خبري به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
4/7
4/7
4/7
2
خيلي كم
ايرنا
1/11
7/3
7/3
1
كم
 
0/37
9/25
9/25
7
تا حدودي
 
5/81
4/44
4/44
12
زياد
 
0/100
5/18
5/18
5
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
3/4
3/4
3/4
1
خيلي كم
ايسنا
7/8
3/4
3/4
1
كم
 
9/60
2/52
2/52
12
تا حدودي
 
6/82
7/21
7/21
5
زياد
 
0/100
4/17
4/17
4
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
24
جمع
 
1/57
1/57
1/57
4
تا حدودي
فارس
7/85
6/28
6/28
2
زياد
 
0/100
3/14
3/14
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
7/7
7/7
7/7
1
كم
ايلنا
5/38
8/30
8/30
4
تا حدودي
 
2/69
8/30
8/30
4
زياد
 
0/100
8/30
8/30
4
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
 
طبق جدول شماره 14:
بيشترين تعداد خبرنگاران «ايرنا» يعني 4/44 درصدذ (12نفر) به ميزان «زياد» و كمترين تعداد يعني 7/3 درصد (1 نفر) به ميزان «كم» در تصميم گيري هاي خبري نقش دارند.
ضمناً 9/25 درصد (7 نفر) تا حدودي و 4/7 (2 نفر) «خيلي كم» معتقدند كه در تصيم گيريهاي خبري نقش دارند.
بيشترين تعداد خبرنگاران «ايسنا» يعني 2/52 درصد ( نفر12) تاحدودي و كمترين تعداد يعني 3/4 درصد (1 نفر) به طور مساوي «خيلي كم» و «كم» در تصميم گيريهاي خبري نقش دارند. ضمناً 7/21 درصد (5 نفر) «زياد» و 4/17 درصد (4 نفر) «خيلي زياد» معتقدند كه در تصميم گيري هاي خبري نقش دارند.
بيشترين تعداد خبرنگاران «فارس» يعني 1/57 درصد (4 نفر) «تا حدودي» و كمترين تعداد يعني 3/14 درصد (1 نفر) «خيلي زياد» در تصميم گيري هاي خبري نقش دارند. ضمنا 6/28 درصد (2 نفر) «خيلي زياد» معتقدند كه در نصميم گيريهاي خبري نقش دارند.
خبرنگاران «ايلنا» گزينه هاي «تاحدودي»، «زياد» و «خيلي زياد» را به طور مساوي هركدام با 8/30 درصد (4 نفر) انتخاب كرده اند و كمترين تعداد مربوط به گزينه «كم» با 7/7 درصد (1 نفر) است.

جدول شماره 15: توزيع فراواني رضايت از ميزان و نحوه بازتاب اخبار در رسانه ها به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
7/7
7/7
4/7
2
خيلي كم
ايرنا
4/15
7/7
4/7
2
كم
 
4/65
0/50
1/48
13
تا حدودي
 
0/100
6/34
3/33
9
زياد
 
 
0/100
3/96
26
جمع
 
 
 
7/3
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
27
جمع
 
7/8
7/8
7/8
2
كم
ايسنا
2/52
5/43
5/43
10
تا حدودي
 
6/82
4/30
4/30
7
زياد
 
0/100
4/17
4/17
4
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
3/14
3/14
3/14
1
كم
فارس
4/28
3/14
3/14
1
تا حدودي
 
7/85
1/57
1/57
4
زياد
 
0/100
3/14
3/14
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
4/15
4/15
4/15
2
خيلي كم
ايلنا
1/23
7/7
7/7
1
كم
 
2/69
2/46
2/46
6
تا حدودي
 
3/92
1/23
1/23
3
زياد
 
0/100
7/7
7/7
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
 
طبق جدول شماره 15:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 1/48 درصد (13 نفر) «تا حدودي» از ميزان و نحوه بازتاب اخبارشان در رسانه ها رضايت دارند و گزينه هاي «كم» و «خيلي كم» هر كدام با 4/7 درصد (2 نفر) كمترين تعداد را به خود اختصاص داده اند. ضمنا 9/33 درصد (9 نفر) گزينه «زياد» را انتخاب كرده اند و 7/3 درصد (1 نفر) هم به اين سوال پاسخ نداده است.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 5/43 درصد (10 نفر) «تا حدودي» و كمترين تعداد يعني 7/8 درصد (2 نفر) به ميزان «كم» از ميزان و نحوة بازتاب اخبارشان در رسانه ها رضايت دارند. ضمنا 4/30 درصد (7 نفر) «زياد» و 4/17 درصد (4 نفر) «خيلي زياد» را انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 1/57 درصد (4 نفر) به ميزان «زياد» از ميزان و نحوه بازتاب اخبارشان رضايت دارند و گزينه هاي «كم»، «تا حدودي» و «خيلي زياد» را هركدام 3/14 درصد (1 نفر) انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايلنا يعني 2/46 درصد (6 نفر) «تا حدودي» از ميزان و نحوه بازتاب اخبارشان رضايت دارند و گزينه هاي «كم» و «خيلي زياد» هركدام با 7/7 درصد (1 نفر) كمترين تعداد را به خود اختصاص داده اند. ضمنا 1/23 درصد (3 نفر) «زياد» و 4/15 درصد (2 نفر) «خيلي كم» از ميزان و نحوه بازتاب اخبارشان راضي هستند.

جدول شماره 16: توزيع فراواني نظارت كامل مديران بر امور تحت مديرتشان به تفكيك خبرگزاري هاي مورد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
5/38
5/38
0/37
10
خيلي كم
ايرنا 1.
5/61
1/23
2/22
6
كم
 
5/88
9/26
9/25
7
تا حدودي
 
0/100
5/11
1/11
3
زياد
 
 
0/100
3/96
26
جمع
 
 
 
7/3
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
27
جمع
 
5/4
5/4
3/4
1
خيلي كم
ايسنا 2.
2/18
6/13
0/13
3
كم
 
1/59
9/40
1/39
9
تا حدودي
 
5/95
4/36
8/34
8
زياد
 
0/100
5/4
3/4
1
خيلي زياد
 
 
0/100
7/95
22
جمع
 
 
 
3/4
1
بدون پاسخ
 
 
 
0/100
23
جمع
 
3/14
3/14
3/14
1
كم
فارس 3.
9/42
6/28
6/28
2
تا حدودي
 
7/85
9/42
9/42
3
زياد
 
0/100
3/14
3/14
1
خيلي زياد
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
8/30
8/30
8/30
4
خيلي كم
ايلنا 4.
2/46
4/15
4/15
2
كم
 
9/76
8/30
8/30
4
تا حدودي
 
0/100
1/23
1/23
3
زياد
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
طبق جدول شماره 16:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 37 درصد (10 نفر) معتقدند كه مديرانشان «خيلي كم» بر امور تحت مديريتشان نظارت كامل دارند و كمترين تعداد يعني 1/11 درصد (3 نفر) گزينه «زياد» را در پاسخ به اين سوال انتخاب كرده اند. ضمنا 9/25 درصد (7 نفر) گزينه «تا حدودي» و 2/22 درصد (6 نفر) گزينه «كم» را انتخاب كرده اند. 7/3 درصد (1 نفر) نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 1/39 درصد (9 نفر) معتقدند مديرانشان «تاحدودي» بر امور تحت مديرتشان نظارت كامل دارند و گزينه هاي «خيلي كم» و «خيلي زياد» هركدام با 3/4 درصد (1 نفر) كمترين تعداد را تشكيل مي‌دهند. ضمنا 8/34 درصد (8 نفر) گزينه «زياد» و 13 درصد (3 نفر) گزينه «كم» را انتخاب كرده اند و 3/4 درصد (1 نفر) نيز به اين سوال پاسخ نداده است.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 9/42 درصد (3 نفر) معتقدند مديرانشان به ميزان «زياد» بر امور تحت مديريتشان نظارت كامل دارند گزينه هاي «خيلي زياد» و و «كم» هركدام با 3/14 درصد (1 نفر) كمترين تعداد را به خود اختصاص داده اند. ضمنا 6/28 درصد (2 نفر) گزينه «تا حدودي» را انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد يعني 8/30 درصد (4 نفر) خبرنگاران ايلنا گزينه «خيلي كم» و همين تعداد نيز گزينه «تاحدودي» را در پاسخ به اين سوال انتخاب كرده اند و كمترين تعداد يعني 4/15 درصد (2 نفر) گزينه« كم» را انتخاب كرده اند. ضمنا 1/23 درصد (3 نفر) معتقدند مديرانشان به ميزان «زياد» بر امور تحت مديريتشان نظارت كامل دارند.

جدول شماره 17: توزيع فراواني تأثير موارد ذكر شده در سوالات تحقيق تحقيق در ارتقاء كيفي اخبار به تفكيك خبرگزاري هاي مرد بررسي
درصد فراواني تجمعي
درصد خالص
درصد
فراواني
 
 
نام خبرگزاري
 
7/3
7/3
7/3
1
زير بيست درصد
 
ايرنا
1/11
4/7
4/7
2
بيست و يك تا چهل درصد
 
 
3/33
2/22
2/22
6
چهل و يك تا شصت درصد
 
 
5/81
1/48
1/48
13
شصت و يك تا هشتاد درصد
 
 
0/100
5/18
5/18
5
هشتاد و يك درصد و بالاتر
 
 
 
0/100
0/100
27
جمع
 
 
7/8
7/8
7/8
2
بيست و يك تا چهل درصد
 
ايسنا
5/56
8/47
8/47
11
چهل و يك تا شصت درصد
 
 
3/91
8/34
8/34
8
شصت و يك تا هشتاد درصد
 
 
0/100
7/8
7/8
2
هشتاد و يك درصد و بالاتر
 
 
 
0/100
0/100
23
جمع
 
 
6/28
6/28
6/28
2
چهل و يك تا شصت درصد
 
فارس
7/85
1/57
1/57
4
شصت و يك تا هشتاد درصد
 
 
0/100
3/14
3/14
1
هشتاد و يك درصد و بالاتر
 
 
 
0/100
0/100
7
جمع
 
 
7/7
7/7
7/7
1
زير بيست درصد
 
ايلنا
8/53
2/46
2/46
6
چهل و يك تا شصت درصد
 
 
9/76
1/23
1/23
3
شصت و يك تا هشتاد درصد
 
 
0/100
1/23
1/23
3
هشتاد و يك درصد و بالاتر
 
 
 
0/100
0/100
13
جمع
 
 
 
طبق جدول شماره 17:
بيشترين تعداد خبرنگاران ايرنا يعني 1/48 درصد (13 نفر) معتقدند موارد مطرح شده در سؤالات تحقيق، «چهل و يك تا شصت درصد» و كمترين تعداد يعني 7/3 درصد (1 نفر) معتقدند «زير بيست درصد» در ارتقاء كيفي اخبار مؤثرند. ضمنا 2/22 درصد (6 نفر) «چهل و يك تا شصت درصد»، 5/18 درصد (5 نفر) «هشتاد و يك درصد و بالاتر» و 4/7 درصد (2 نفر) «بيست و يك تا چهل درصد» را انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايسنا يعني 8/47 درصد (11 نفر) معتقدند موارد مطرح شده در سؤالات تحقيق «چهل و يك تا شصت درصد» در ارتقاء كيفي اخبار مؤثرند و گزينه هاي «بيست و يك تا چهل درصد» و «هشتاد و يك درصد و بالاتر» هركدام با 7/8 درصد (2 نفر) كمترين تعداد را به خود اختصاص داده اند. ضمنا 8/34 درصد (8 نفر) «شصت و يك تا هشتاد درصد» را انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران فارس يعني 1/57 درصد (4 نفر) معتقدند موارد مطرح شده در سؤالات تحقيق «شصت و يك تا هشتاد درصد» و كمترين تعداد يعني 3/14 (ا نفر) معتقدست «هشتاد و يك درصد و بالاتر» در ارتقاء كيفي اخبار مؤثرند. ضمنا 6/28 درصد (2 نفر) گزينه «چهل و يك تا شصت درصد» را انتخاب كرده اند.
بيشترين تعداد خبرنگاران ايلنا يعني 2/46 درصد (6 نفر) معتقدند موارد مطرح شده در سؤالات تحقيق، «چهل و يك تا شصت درصد» و كمترين تعداد يعني 7/7 درصد (1 نفر) معتقد است «زير بيست درصد» در ارتقاء كيفي اخبار مؤثرند. ضمناً گزينه هاي «شصت و يك تا هشتاد درصد» و «هشتاد و يك درصد و بالاتر» هركدام توسط 1/23 درصد (3 نفر) انتخاب شده‌اند.


Label
نظرات در مورد:چه ابزارها وعواملی باعث انگیزش خبرنگاران خبرگزاری ها برای فعالیت بهتر و در نتیجه ارائه اخبار صحیح تر و دقیق تر و به یک معنا ارتقاء کیفی اخبار می شود

نام شما:
نظر شما:
افزودن نظر



ورود به سايت | ثبت نام كاربر


صفحه نخست | تماس با ما
تمامی حقوق این سایت سایت متعلق به سایت DocIran.COM می باشد
طراحی شده توسط فراتک