$('#s1').cycle('fade');
  جستجو

 صفحه نخست  |  راهنمای فروشگاه  |  تماس با ما  |نحوه خرید  |  سبد خرید   |        ثبت شده در سايت ساماندهي كشور

مقالات رایگان دانشجویی > معماری

Bank Sepah:5892-1010-5735-6012

Email: dociran.pdfiran@gmail.com

09153255543  عالم زاده

 مقالات رايگان معماري
معماري ديناميك

تاریخ ایجاد 1389/10/18  تعدادمشاهده  2350

 

معماري ديناميك
ديناميك در فيزيك به معناي حركت است . در معماري نيز ديناميك به عنوان يك سبك و هم به عنوان يك پديده خارق العاده مطرح مي شود . ساختمانهايي كه دائما در حال حركت و تغييرند و در عين حال شكل خود را براي انطباق با تصورات انساني تغيير مي دهند ، اندام ها و اشكالشان تغيير مي كند تاهمخواني بهتري به افكار و تخيلات ما و همچنين طبيعت داشته باشد . بناهاي ما در معرض خورشيد و باد هستند ، بنابراين طبيعت به تنهايي تمام انرژي مورد نياز را به ساختمان مي دهد . اين ساختمانها جهت حركت خورشيد را تعقيب مي كنند ( سازگاري با محيط طبيعي ) . بنابراين همساز شدن با طبيعت باعث مي شود اين بناها انرژي مورد نياز خود را تامين كنند .
در اين سبك از معماري با چرخش 360 درجه اي ، چشم اندازي باز و ديد گسترده و عميق از جهان طبيعت آينده و زندگي دريافت مي شود .
بناهاي معماري ديناميك دائما در حال تعديل و تغيير در شكل و كالبد خود است .
در اين بناها هرطبقه به صورت مجزا در حال چرخش است . و همزمان با آن فرم كلي بنا در حال تغيير و تحول است و نماهاي متفاوت از زواياي متفاوت را به ارمغان مي آورد . اين رويكرد جديد ، در واقع نوعي قالب با معماري معاصرهاست كه تا به حال تمام اتفاقات آن را براساس قانون گرانش زمين بوده است و به عبارت ديگر بينش و ديدگاه جديد اين سبك معماري بر اساس مجموعه نيروهاي محرك پايه ريزي شده كه درواقع معماري سنتي كه تاكنون بر اساس ثقل و جاذبه استوار بوده است را به چالش مي كشد . معماري ديناميك سمبل فلسفه جديدي بوده كه سيماي شهرها و ايده زندگي ماراتغيير خواهد داد. از اين به بعد بناها و ساختمان ها داراي بعد چهارم مي شوند كه همان زمان است . پس ديگر فرم آنها به اجسام صلب و سخت محدود نمي شود و بناها داراي رويكرد و گرانشي نوين و انعطاف پذير خواهند شد و در نتيجه شهرها سريع تر از آنچه تصور مي كنيم تغيير خواهند كرد .
با اين معماري نوظهور خانه هايي كه ما در آن زندگي مي كنيم و نحوه زندگي ما شروع به تغيير اساسي مي كند و ساختمان ها ديگر محصول افكار فسيل شده و قديمي معماران نخواهند بود . بلكه تبديل به بناهايي مي شوند كه در حال دگرگوني هستند و دائما براي ما چشم اندازها و تجارب جديدي همراه با زمان را به ارمغان مي آورم درنتيجه قلم معماران نمي تواند محيطي را بر ما تحميل كند ، هرساختمان داراي نوعي آزادي ، اختيار و خاستگاه خاص خود مي شود . روشهاي پيشرفته ساخت و توانايي توليد انرژي توسط خود بنا كه همان خودكفايي درتوليد برق است دوفاكتور و ويژگي شاخص در معماري ديناميك مي باشد .
دوويژگي شاخص درمعماري اين بنا :
1.      نحوه ساخت
2.      خودكفائي در توليد انرژي
 اين سبك معماري در چگونگي ساخت نيز داراي نوآوري است . درواقع ساخت نيز داراي نوآوري است . در واقع اولين ساختماني است كه دركارخانه و بدون سايت ساخته مي شود ( به جز هسته مركزي بتني ساختمان )كه در محل بنا واقع مي شود و قطعات پيش ساخته و واحدهاي پيش ساخته به هسته الصاق مي گردد . اين اجزا ( لونيت ها ) با استاندارد كيفي بالا دركارخانه ساخته مي شود و تمام لوله كشي ها ، سيم كشي ها ، سيستم تعويه و نازك كاري آن انجام مي شود كه خود مزيتي بزرگ محسوب مي گردد . جون در اين روش نازك كاري داراي كيفيت بالايي است و همچنين لونيت ها در سايت به هسته بتني متصل مي شود به تعداد كمتري كارگر ساختماني در سايت نياز است درنتيجه تلفات جاني و صدمات كمتري دارد .
تعداد كارگران ساخت مورد نياز از 2000 كارگر به 90 نفر كاهش مي يابد همچنين در مخارج و زمان ساخت ساختمان صرفه جويي مي شود . بنابراين اين روش داراي تضمين صرفه جويي 20 درصدي در هزينه هاست كه تاثير عظيمي در ساخت و ساز جهاني خواهد داشت . در حقيقت سه ويژگي خاص معماري ديناميك يعني تغيير شكل ، روشهاي پيشرفته توليد صنعتي قطعات و خودكفايي بنا در توليد انرژي ، مي تواند مزاياي بسيار زيادي در سطح ساخت و ساز جهاني به دنبال داشته باشد . در داخل اين بناها از سيستم دي كنترل الكتريكي و طراحي داخلي و مبلمان بسيار لوكس استفاده خواهد شد .
در واقع در يك برج گردان كارخانه 90 درصد كارها در كارخانه ها انجام مي شود ورودي هسته مركزي در سايت مونتاژ و هزينه تمام شده آن 23% كمتر از روشهاي متداول امروزي ساخت و سا ز در محل بناست. و به جاي 2000 نفر 700 نفر در كارخانه در شرايط مطلوب كارمي كنند و 90 نفر هم در سايت كار مونتاژ را انجام مي دهند .
3.      خودكفايي در توليد انرژي الكتريكي : در اين نوع از معماري توربين هاي بادي كه به صورت افقي بين طبقات نصب مي شود بهره مي برند كه علاوه بر تامين برق كل ساختمان برق مورد نياز چندين ساختمان مجاور و در مقياس خودش را نيز فراهم مي كند .
اين بناها متغير قادر به تامين دروني الكتريكي خود خواهند بود و توربين هاي بادي به همراه پانل هاي خورشيدي با استفاده از باد و نورخورشيد درون ايجاد هرگونه الودگي تمام انرژي مورد نياز خود را فراهم مي كنند كه ارزش آن در سال معادل 7 ميليون دلار خواهد بود .
هرتوربين مي تواند 3% مگاوات برق توليد كند مثلا باتوجه به وجود 4 هزار ساعت باد سالانه در دبي ،‌بهترين هاي استفاده شده در بنا مي توانند 1200000 كيلووات ساعت انرژي توليد كنند . باتوجه به اينكه مصرف متوسط انرژي هرخانواده 24 هزار كيلووات ساعت تخمين زده مي شود . هر توربين مي تواند انرژي 50 خانواده را تامين كند .
 
پايه گذاري معماري ديناميك :
باشروع كارهاي ساختماني اولين بناي متحرك توسط معمار ايتاليايي تبار ديويد فيشر عصر تازه اي در معماري آغاز مي شود به نام عصر معماري ديناميك
فيشر 58 ساله كه داراي مدرك دكتراي افتخاري كازا از موسسه پروديو در دانشگاه كلمبيا از نيويورك است مي گويد : او حتي وقتي يك پسر بچه ي كوچك بوده اين افكار را در ذهن خود داشته است . او به ياد دارد روزي كه مادرش او را به اطراف درياي مديترانه براي تعطيلات برده و از او پرسيده بود كه كجا مي خواهد زندگي كند ، او درست در همان موقع دريافته بود كه نمي خواست در مكان معيني زندگي كند يا در جايي كه زندگي خواهد كرد محصور نباشد.
پس از همانجا بود كه نظريه زندگي در يك مكان ولي داشتن منظره هاي مختلف شكل گرفت فيشر مي گويد " من هميشه معتقد بودم كه معماري بايد بخشي از زندگي باشد ، پس من دنبال وجه و بعد چهارم مي گشتم كه زمان است . اين داراي هما ن فضا و مكان است رو به منظره هاي مختلف .
 
او به فلورانس رفته بود تا يك هنرمند شود و وقتي حركت دوره رنسانس ( تولد دوباره هنر و فرهنگ ) شروع شد او با درجه افتخاري از دانشگاه فلورانس در سال 1976 فارغ التحصيل شد . سپس در همان دانشگاه معماري را تدريس كرد . فيشر ميگفت كه طرح او به مستاجران اجازه استفاده نوعي آسانسور مخصوص را خواهد داد كه بتوانند ماشينشان را در طبقه فوقاني ساختمان يا هركدام طبقه اي كه در اشتغال خود دارند پارك كنند . اين ساختمان قابليت فهم حداقل سه زبان انگليسي ، ايتاليايي و عربي را خواهد داشت .
 
آسمان خراش متحرك داوينچي دردبي :
اين روزها عصر معماري متحرك است . ساختمانهايي چهاربعدي درحال تولد هستند كه شكل خود را تغيير مي دهند و به زبانهاي مختلف صحبت مي كنند . براي خود انرژي توليد مي كنند يا حتي اتاق خوابهايي كه با فشردن يك دكمه يا به وسيله گوش دادن به صدا منظره خود را تغيير مي دهد و اين اتفاق درحال جريان است در شهر دبي واقع در امارات متحده عربي :
شهر دبي توسط معمار ايتاليايي به نام ديويد فشير براي راه اندازي برج هاي داوينچي انتخاب شده است كه در آينده پروژه در 11 پايتخت اقتصادي ديگر دردنيا راه خواهد يافت و ممكن است حتي اين پروژه توسط مهندسان و معماران شهري ونقشه كشان ديگر تكرار شود . فيشر كه بيشتر از 30 سال با عشق و علاقه در حال منقلب كردن هنري و فني و تكنيكي طرحهاي مختلف در مراكز شهرهاي سرتاسرجهان است گفت : ما به اين ماموريت باور كامل داريم و به افراد و شركت ها و مهندسان ديگر كه راه ما را ادامه دهند و از ما پيروي كنند يا از ما تقلي كنند حسادت نمي كنيم و اين باعث افتخار من خواهد بود اگر معماران ديگر طرح هاي مخصوص به خود را به الهام گرفتن از اين طرح شروع كنند .
نه اينكه دراينجا بازارهاي معاملات املاك درزمينه طرح هاي ساختماني و معماري بسيار فراتر از زمان خود در حال حركت است . فيشر در يك كنفرانس مطبوعاتي در سالن" الفلك " واقع در هتل 7 ستاره "برج العرب " درمنطقه جميرا خاطرنشان كرد كه" شهر دبي خانه آسمانخراشهايي با معماري مبتكرانه كه قادر به تغيير شكل مدام خودهستند و همچنين توليد انرژي پاكيزه و خالي از آلودگي گرفته شده از خورشيد و وزش باد خواهد بود" همچنين فيشر تاكيد كرد كه معماري متحرك يك انقلاب تمام و كمال در زمينه 3000 سال تاريخچه خانه سازي بشر است . او همچنين گفت : تصور كلي اين نظريه قبلا در شهر رينسيانس فلورانس واقع درايتاليا متولد شده و اكنون اين نظريه براي اولين بار در ربي شهر آينده به حقيقت مي پيوندند .
فيشر و همكاران مختلفش قبلا توضيحاتي درمورد نظريه هاي انقلاب برانگيز و پروژه هاي ساختماني خود با هتل هاي زنجيره اي " هيلتون " دبي و " شانگاري – لا " دبي ارائه كرده بودند . با اين حال هنوز آن موقع بر روي چيزي موافقت نشده بود . او و همكارانش همچنان طرح هايي را براي ساخت در شهرهاي نيويورك ، مسكو ، ميلان ، پاريس ، توكيو ، شانگهاي ، هنگ كنگ ، و ديگر شهرهاي مراكز اقتصادي دنيا برنامه ريزي مي كنند او گفت " برج هاي متحرك " كه به افتخار لئوناردو داوينچي مبتكر بزرگ و هنرمند فيلسوف و دانشمند ايتاليايي عنوان برج هاي داوينچي را برخود گرفته است .
حداقل قيمتي درحدود 350 ميليون دلار خواهد داشت تقريبا 25 درصد گرانتر از ساختمانهاي معمولي او اضافه كرد كه فروش اين آ‌سمان خراش به معاملات املاك " گوويلشي " كه يكي از عمده ترين و برجسته ترين ها در اين زمينه در دبي شناخته شده است واگذار خواهد شد نمونه پيش ساخته اولين آسمانخراش ساخته فيشر كه 90 درصد آن تكميل شده واقع در شهرك صنعتي " جبل علي " دبي است . وسپس ساختمان اصلي كه در حال حاضر درمحوطه مشخص شده برايش در حال شكل گرفتن درقسمت هسته مركزي خود كه قسمتي از تكيه گاه وسطي و اصلي كه حركت عمودي را مقدور ميسازد كه تنها قسمتي است كه شكل تكنيك هاي قديمي دور محل واقع انجام خواهد شد .
اين آسمانخراش بلندي 313 متر يا 1027 فوت 68 طبقه خواهد داشت كه 2 قسمت پيش ساخته آن به محل ساختمان منتقل و كامل خواهد شد . به همراه سيم كشي الكتريكي و لوله كشي و سيستم هاي تهويه هوا و كولر ، اين مدلهاي پيش ساخته به صورت مكانيكي سرهم خواهد شد به نسبت هر يك طبقه درهر هفت روز فيشر گفت كه اين پيش ساخت درجايي ديگر و سرهم كردن در محل ويژگيهاي خاص خو را داراست .به طور مثال اطمينان از كنترل كيفيت . امكان به دلخواه ساختن آپارتمانها ،‌كاهش زنان و قيمت توليد و كاهش ميزان تصادفات احتمالي و آسيب ديدگي در محل كار .
اين به خاطر اين است كه در اين روش مرحله توليد و نصب كردن فقط نياز به 90 متخصص فني و كارگر دارد درصورتيكه اگر مقايسه شود با يك ساختمان عادي به صورت ميانگين 2000 نيروي كار لازم است . ابتكار ديگر در اين آسمانخراش با اشكال بي حد استفاده ديناميك و متحرك از فضاست .وفق دادن خود با محيط اطراف و همچنين نيازمنديهاي مستاجران وحتي به صورت تمايل و خيال براي يك لحظه ممكن است يك مستاجر تمايل به تماشاي طلوع خورشيد درهنگام صرف صبحانه داشته باشد و در وقت شام برسرهمان ميز تمايل به تماشاي ساحل دريا و لذت بردن از آن منظره را داشته باشد.فشير گفت : بايد تشكر كرد از اين طرزكار كه اجازه مي دهد كه ما درهرطبقه به صورت خودگردان به فصيلت فناوري يا همان كنترل توسط صدا و ما قادر به انتخاب منظره پنجره درهرلحظه خواهيم بود . ما مي توانيم كه با استفاده از هر چرخيدن آهسته با تماشاكردن از مناظر اطراف ساختمان لذت ببريم .
او اضافه كرد : شكل خارجي و فرم اين برج مي تواند به طور مداوم تغيير يا بد و امكان يك ديد جديد معماري را به وجود مي آورد نه بي حركت بلكه در حال تحرك .
برجهاي داوينچي فيشر جزو ساختمانهاي سبزخواهد بود به اين معني كه قادر به توليد نيروي برق براي خود و 5 ساختمان مشابهش خواهد بو د48 توربين بادي وجود خواهد داشت كه به صورت افقي بين يك طبقه و طبقه بعديش قرار خواهد گرفت و باطريهاي قدرت زاي نوري بر بام هر آپارتمان واقع خواهد شد . فيشر با هيجان و كمي پريشاني گفت :"هرگز تابه حال هيچ ساختماني با قابليت توليد انرژي بسيار بسيار بيشتر از مصرفش طرح ريزي نشده بود" اين آسمان خراش داراي يك هتل 6 ستاره در خود خواهد بود . همچنين دفاتر تجارتي و خدماتي و آپارتمانهايي با اندازه هاي متنوع و 5 ويلا درقسمت طبقه فوقاني . ويلاي بالا خانه ( پنت هوس ) واقع بر بام ساختمان داراي استخر شنا و باغچه و يك مجلس خانه عربي خواهد بود ، فيشر هرگز روي ساكن شدن مستاجرها در اسرع وقت حسابي نكرده بود مگر اينكه تمايل يا ضرورتي وجود داشته باشد . او همچنان ساختمان را طوري طراحي كرده بود كه داراي يك فرودگاه جمع شدني براي هليكوپتر باشد . يك سكو كه از پوشش لايه طبق 64 ام درهنگام فرود قابل بازشدن است . از اين ساختمان كه به نام نيروگاه سبز نيز ياد مي شود در زمينه توليد نيرو به طريق زير عمل مي كند :
اين آسمانخراش با معماري متحرك كه دائما درحال تغيير شكل است قادر به توليد نيروي انرژي الكتريكي براي استفاده خود و همچنان ساختمانهاي ديگر خواهد بود تعداد48 توربين بادي در بين هرطبقه چرخان و همچنان ورقه هاي جذب كننده انرژي خورشيد درسربام ساختمان واقع مي شوند كه از انرژي باد و خورشيد با هم و بدون هيچگونه آلودگي بهره مند مي شوند .ا نرژي توليد شده توسط اين نيروگاه ساخته شده درون ساختمان حدود هفت ميليون دلار قيمت خواهد داشت .
هرتوربين مي تواند به اندازه 3 مگا وات برق توليد كند كه درمقايسه با يك توربين بادي عمودي در حالت عادي كه 5-1 و 1 مگاوات توليد برق دارد با درنظر گرفتن اينكه شهر دبي 4000 ساعت باد را در سال دارد اين توربين هاي داخل ساختمان 1200000 كيلووات درساعت انرژي توليد كند . اگر ميانگين برق مصرفي يك خانواده 24000 كيلووات تخمين زده شود هر توربين مي تواند جوابگوي تقريبا 50 خانواده باشد. خود اين ساختمان داراي 200 آپارتمان خواهد بود . بنابراين تنها چهار توربين مي تواند انرژي موردنياز آنها را توليد كند تعداد 44 توربين باقيمانده مي تواند با انرژي توليدي بدون آلودگي محيط زيست تمام منطقه اطراف درهمسايگي اين ساختمان را به درخشش در مي آورد .
هرچند در زمينه عملي ميانگين سرعت وزش باد در دبي فقط 16 كيلومتر برساعت است و آنها شايد نياز به دوبرابر كردن تعداد توربينها براي روشنايي ساختمان داشته باشند كه در جمع هشت هدد خواهد شد و هنوز هم 40 توربين براي توليد انرژي هشت آسمانخراش ديگر به همين اندازه كافي خواهد بود .
توربينهاي افقي ساختمان متحرك به سادگي بين طبقات جاسازي شده و در واقع غيرقابل ديد هستند . اونها نه نياز به تيز و نه نيازي به پايه و بتون د ارند درجمع آنها در يك مسافت صفر كيولمتري نسبت به مصرف كننده قرار دارند كه اين واقعه كار نصب و راه اندازي را بسيار ساده تر مي سازد . طرح منحصر به فرد اين ساختمان و فيبرهاي كربني باشد كل مخصوص بال از مسئله انتشار انرژي صوتي مراقبت مي كند و توليد انرژي الكتريسيته به اين اندازه بدون در نظر گرفتن ظرافت هاي ظاهري ساختمان يك قدم انقلابي درگردهمايي منابع انرژي متناوب به شمار مي آيد . اين توليد انرژي بدون آلودگي تاثير مثبتي بر محيط زيست و اقتصاد خواهد داشت .
 
برج ترنينگ تورسو:
ترنينگ تورسو به هيجان انگيزترين ساختمان اروپاي شمالي تبديل خواهد شد . اين بنا تبديل به رويايي جسورانه به واقعيت است .
يك ساختمان مكعبي شكل كه در برابر دريا و مناظر اطراف قدعلم خواهد كرد . اينگونه بناسازي درنوع خود بي نظير است . احداث چنين ساختماني راهي نو براي مطرح كردن شهر مالمو به عنوان مكاني جذاب است . سانتياگو كالاتراوا ، مجسمه سازي و ديناميك را همراه با قدرت مهندسي براي خلق اين برج تركيب كرد . ترنينگ تورسو يك برج مسكوني و تجاري است كه براساس ديدگاه تنديس گرايانه و برمبناي تفكرات ساتنياگو كالاترا و مهندس برجسته اسپانيايي خلق شده است .
اين برج با بيش از پنجاه طبقه بزرگترين اثر معماري كالاتراواست كه اعتراضي جسورانه نسبت به طراحي بناهاي مسكوني محسوب مي شود .
يكي از ويژگيهاي برج ، فرم پيچ دارد و غير معمول آن است كه به ساكنين اين امكان را مي دهد تا چشم انداز منزل خود را به محيط پيراموني انتخاب كند ،‌آنان كه ديد به سمت دريا از اتاق خواب خود ترجيح مي دهند . مي توانند آپارتماني در يكي از طبقه ها برگزينند درصورتيكه ديگراني كه مايل هستند چشم اندازي از منظره اطراف داشته باشند آپارتماني مشابه در طبقه ديگر انتخاب كنند .
نكات ساخت برج :
ü    دومكعب زيرين برج اختصاص به فضاهاي اداري و تجاري دارد.
ü    يك فضاي چشم انداز شفاف درطبقه چهل و يكم بين هشتمين و نهمين مكعب واقع مي شود . اين ساختمان بلندترين آپارتمان اروپا مي باشد .
ü    برج ترنينگ تورسو از مكعب و از پنج طبقه تشكيل شده است بالاي هريك از آنها طبقه اي قرار دارد كه مكعب را از ديگري تفكيك مي كند .
ü    پيچش 90 درجه از بالا به پا ئين ، دليل نام گذاري ساختمان با عنوان TURNING است
ü    يكي از بزرگترين دستگاه هاي شمع كوب كه از دانمارك خريداري شده و براي قراردادن شمع هاي فلزي برج در بستر سنگ آهكي مورد استفاده قرار ميگيرد .
ü    تقريبا تمامي ميل گردهاي تقويتي ، ضخامتي معادل 32 ميلي متر ( ضخيم ترين نوع موجود در بازار ) دارند.
ü    بتن ريزي به مدت 3 روز بدون وقفه ادامه داشت تقربا هر يك از دو دستگاه بتن سازي نهصد بار بتن آماده كرده اند .
 
برج تورنينگ تورسو
معمار : سانتياگو كالاتراوا والس Vals Santiago Calatrava
مكان : شهر مالمو Malmo سوئد
كاربري بنا : برج چندمنظوره
سيستم سازه اي : اسكلت بتني
تعداد طبقات : 57 طبقه روي زمين و 3 طبقه زيرزمين
تعدادواحدهاي مسكوني : 140
تعداد آسانسو :5 دستگاه
زمان ساخت : 2001 تا 2004 ميلادي


Label
نظرات در مورد:معماري ديناميك

نام شما:
نظر شما:
افزودن نظر



ورود به سايت | ثبت نام كاربر


صفحه نخست | تماس با ما
تمامی حقوق این سایت سایت متعلق به سایت DocIran.COM می باشد
طراحی شده توسط فراتک