$('#s1').cycle('fade');
  جستجو

 صفحه نخست  |  راهنمای فروشگاه  |  تماس با ما  |نحوه خرید  |  سبد خرید   |        ثبت شده در سايت ساماندهي كشور

مقالات رایگان دانشجویی > هتلداری و گردشگری

Bank Sepah:5892-1010-5735-6012

Email: dociran.pdfiran@gmail.com

09153255543  عالم زاده

 مجموعه مقالات علمي هتلداري و گردشگري
Google earth و رونق فردای صنعت جهانگردی

تاریخ ایجاد 1389/10/23  تعدادمشاهده  1337

 

گوگل ارث و رونق فردای صنعت جهانگردی
در گذشته چنین  تصور می شد که دولت های بزرگ جهان از ماهواره ها صرفا برای اهدافسیاسی، برنامه ریزی های نظامی و عملیات جاسوسی استفاده خواهند کرد ولی امروزهکاربرد ماهواره ها چنان عمومیت یافته و با زندگی مردم آمیخته که تصور زندگی بدون آنها تقریبا غیر ممکن است.
ماهواره ها نقش مهمی در پیشبرد علوم مختلفی همچون هواشناسی، راهیابی، نقشهبرداری، محیط بانی، کشاورزی و همچنین برقراری  شبکه های ارتباط جمعی در سال هایاخیر ایفا کرده اند.
آغاز Google earth !
در ماه جون سال 2005  شرکت Google نرم افزاری را به نام Keyhole که با قیمت 90$ به کاربران عرضه می شد خریداری کرد و آن را به صورت رایگان با نام جدید Google Earth بر روی شبکه ی جهانی اینترنت قرار داد.
این برنامه با استقبال فراوانی روبرو شد و پس از "موتور جستجوی گوگل" به پرکاربَر ترین خدمات گوگل تبدیل گشت. با استفاده از این برنامه کاربران می توانندبوسیله ی کامپیوترهای شخصی خود تصاویر ماهواره ای را از هر نقطه ی جهان که مایلباشند، تهیه کنند.
اگر کامپیوتر شما زیاد قدیمی نیست و از کارت گرافیکی خوبی نیز برخوردار هستید میتوانید نسخه ی اصلی آن را به طور رایگان از آدرس اینترنتی  "Google Earth" با حجمیدر حدود MB 11.2 دانلود کنید. هر چقدر اینترنتی که استفاده می کنید سرعت بالاتریداشته باشد از امکاناتی که بوسیله ی این برنامه برای شما فراهم گشته است لذت بیشتریمی برید.
اکثر کاربرانی که از برنامه ی "گوگل ارث" برای بار اول استفاده می کنند دوستدارند خانه و محله ی زندگی
خود را ببینند. کیفیت تصاویر گوگل در بعضی از نقاط آنچنان واضح است که کاربرانمی توانند حتی بر روی پشت بام منزل شان بزرگنمایی کنند و یا سنگفرش حیاط را تک بهتک بشمارند ولی در بعضی دیگر از مناطق وضوح تصاویر کمتر است و در صورت استفاده ازبزرگنمایی، تصاویر دریافتی ناواضح می شوند.
نگرانی‌های موجود
بر خلاف مردم عادی که با هیجانی وصف ناپذیر از امکانات جدیدی که شرکتگوگل در اختیار آن ها گذاشته بود، استقبال کردند؛ بسیاری از دولت های جهان بهمخالفت با آن برخاستند و از اینکه استفاده عمومی این
تصاویر ممکن است اطلاعات مهمی را در رابطه با نقاط حساس امنیتی کشورشان دراختیار افراد مختلف قرار دهد ابراز نگرانی کردند.
در پاسخ به این اعتراضات، شرکت گوگل ابراز داشت برنامه ای که در اختیار عمومقرار داده است معمولا تصاویر مربوط به سه سال گذشته را عرضه می کند و چنین اطلاعاتیبه کار خرابکاران و جاسوس ها نخواهد آمد.
از طرف دیگر گوگل در برنامه ی جدید خود از تصاویری استفاده می کند که از پیشوجود داشته اند و توسط سازمان ها ی مختلف دولتی و غیر دولتی جهت استفاده های علمی وهمچنین نظامی به کار برده می شده اند؛ شرکت گوگل تنها این تصاویر را گرد آورده،امکانات جدیدی به آن افزوده و به عنوان برنامه ی جدید "گوگل ارث" به کاربران عرضهداشته است. از جمله امکانات این برنامه آن است که کاربران می توانند نام مکانی راکه مایل به تماشای تصاویر ماهواره ای آن هستند در ستون مربوط به جستجو وارد کنندو با استفاده از حالتِ fly to در منوی "گوگل ارث" همچون پرندگان بر فراز کره ی زمینبه پرواز در آیند و به مکان مورد نظر خود برسند.
 
 
 
 
در استفاده از این برنامه کاربران حتی می توانند نقشه ی ماهواره ای کره ی زمینرا در کامپیوترهای شخصی شان به میل خود تغیر دهند و به طور مثال مکان هایی را کهمایل به بازدید مجددّ آن ها هستند بر روی نقشه علامت گزاری کنند. برنامه ی"گوگلارث" تمام کره ی زمین را پوشش می دهد ولی در بعضی از کشور ها همچون آمریکا، کاناداو انگلیس تصاویر از کیفیت بیشتری برخوردار هستند و در نتیجه کاربران می توانند بهجزییات بیشتری دست پیدا کنند.
به عنوان مثال از 38 شهر بزرگ آمریکا تصاویر سه بعدی تهیه گشته است و می توان باکلیک کردن بر روی تصویر مغازه ی کوچکی در یکی از خیابان های فرعی شهر به نام، شمارهتلفن و برخی اطلاعات دیگر  مربوط به آن مکان دسترسی یافت. همچنین در اروپای غربینیز نقشه ی دقیق  راه ها با نام کامل شان موجود است. در بقیه ی نقاط دنیا اطلاعاتبا چنین دقتی عرضه نمی شود.
ایران و  Google earth
این نقص تا حدی است که به عنوان مثال امکان دارد نام تمامی خیابان ها را در نقشهی خود نیابید و یا دستگیرتان نشود که چند رستوران در فلان خیابان شهر وجود دارد. بهاین ترتیب باید اظهار داشت علی رغم اینکه از طریق نرم افزار "گوگل ارث" نمی توان بهنام دقیق برخی از خیابان ها و همچنین به تعداد و تنوع فروشگاه های موجود در محلههای شهری ایران(همچون بسیاری دیگر از نقاط جهان) دسترسی پیدا کرد و همچنین تصاویرماهواره ای در برخی از مناطق کیفیت چندان خوبی ندارند؛ ولی در بیشتر شهرهای بزرگهمچون تهران، اصفهان، مشهد، تبریز و رشت تصاویر از شفافیت خوبی برخوردار هستند و میتوان مانند دیگر شهرهای جهان از طریق این برنامه به اطلاعات آماری جغرافیایی،اجتماعی و سیاسی تمامیِ شهرها دست یافت؛ این مطلب می تواند حداقل برای دست اندرکاران صنعت گردشگری در ایران خبر خوشی محسوب گردد. چرا که “گوگل ارث” موفق گشته استتمامی نقاط دنیا و حتی مکان های بکر و دست نیافتنی را که تا دیروز مجهول و ناشناخته بود به سیطره ی قلمرو انسان ها در آورد و آرزوی سفر به دور دنیا را از جامهی یک رویای صرف، رنگی از حقیقت بخشد.
 
 
 
زمانی که شما برنامه ی "گوگل ارث" را استفاده می کنید و در کمتر از چند ثانیه بهیک گردش مجازی هیجان انگیز بر گرد کره ی زمین دست میآزید، در خواهید یافت که کره یزمین بسیار کوچک تر از آن چیزی است که تا پیش از این تصور می کرده اید و خود را دربرابر این اندیشه ی بنیادین هزاره ی سوم که تمامی مردم دنیا شهروندان یک سیاره راتشکیل می دهند، قرار می دهید.
جهانگردی اینترنتی
کاربران "گوگل ارث" با استفاده از این برنامه خانه و محله ی زندگی خود و عزیزانشان را در نقشه ی ماهواره ای کره ی زمین می یابند؛ به تماشای برج ایفل، اهرام مصر وبنای زیبای تاج محل می نشینند؛ سری به مکان های خاطره انگیزی که پیش از این سفر  کرده اند می زنند و از تجسس در خیابان های هالیوود و یا محله ی منهتن نیویورک لذتمی برند.
آن ها هر بار تصویر جالب جدیدی را در میان تصاویر بی‌شمار ماهواره ای می‌یابند،همچون بار‌های پیشین خشنود می‌گردند. این موضوع سبب اقبال نرم افزار جدید شرکت گوگلگردید و در همان اولین ماه های ورود به بازار آن را به یک سرگرمی تمام اعیار مخصوصانزد جوانان اروپای غربی و آمریکای شمالی تبدیل کرد.
امکاناتی که این برنامه برای کاربران عرضه می دارد باعث شده است که این نرمافزارِ بسیار سرگرم کننده به شکل غیر قابل انکاری سبب افزایش معلومات سیاسی،جغرافیایی و اجتماعی کاربران اش گردد. چنانچه ملاحظه می شود علاوه بر هر گونهاستفاده علمی، پژوهشی و کاربردی،  "گوگل ارث" برنامه ای است که با به تصویر کشیدننقاط مختلف دنیا، آرزوی سفر گردشگران را به منطقه ای خاص، در کمتر از چند ثانیه وتنها با یک کلیک بر روی تصویر مورد نظر در مقابل چشمان آن ها تجسم می بخشد.
استفاده ی فراگیر این برنامه در ماه های اخیر، بدون ِ اینکه چنین سیاست گزاری ازطرفِ بانیان آن صورت گرفته باشد ، می رود تا جنب و جوش شدیدی را در آینده ی  صنعتتوریسم دنیا رقم زند.
فردای دنیا متعلق به نسلی است که در اتاق های شان می نشینند و برای تعطیلات ِخود بر اساس تصاویری که از ماهواره ها دریافت می کنند، تصمیم می گیرند. حال نوبتِماست که با فرصت شناسی و اقدامات سنجیده، روی جهانگردان را به سوی کشور مقدس و عزیزمان برگردانیم و حقّ خود را بر گردن تمامی جاذبه ها ی بی نظیری که همچون موهبتیخداوندی نزد ما به ودیعه نهاده شده است ادا کنیم .
ایران کشوری است که با پیشینه ی تاریخی، وسعت جغرافیایی و  بالطبع تنوع زیستیفراوان از زمان های بسیار دور خاستگاه اقوام مهاجری بوده است که به شکل اعجابانگیزی سنت ها و عادات قومی خود را در دنیای امروز حفظ کرده اند.
ایرانگردی با Google earth
چنین جذابیت های فرهنگی و ساختار اجتماعی متفاوت در کنار طبیعتِ بکر و غنی اینمرز و بوم، از ایران کشوری بی نظیر پدید آورده است که همچون گنجینه ای گرانبهامجموعه ای از شگفت ترین شگفتی های جهان را در اختیار دارد: گذراندن تعطیلات درسواحل ماسه ای  بزرگترین دریاچه ی دنیا، دیدار از کهن ترین سکونتگاه بشر در دشت،بزرگترین گنبد آجری جهان، گشت و گذار در کهنسال ترین جنگل های دنیا ، تجربه ی زندگیبه قدیمی ترین شیوه ی معیشتی بشر، تماشای بزگترین الماس دنیا، دیدار از جنگل هایهیجان انگیز ِ حرا، صرفِ اشرافی ترین صبحانه ی دنیاخاویارِ سیاه ...
اینها هیچ کدام عناوین ساده ای نیستند که کسی بتواند بی اعتنا از کنار آنهابگذرد. شور سفر به سرزمینی اینچنین پر رمز و راز، نه تنها ماجراجویان، بلکه بسیاریاز فرهنگ دوستان، طبیعت گردان، محققان اجتماعی، ورزشکاران و حتی آن دسته ازمسافرانی که تنها طالب گذراندنِ تعطیلاتی خاطره انگیز در کشوری متفاوت می باشند رابه ایران می کشاند.
متاسفانه بسیاری از جاذبه های گردشگری ایران، بخصوص قسمت اعظمی از جاذبه هایمنحصر به فرد در زمینه ی طبیعت گردی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و دسترسی دشوارآنطور که باید معرفی نشده اند؛ این مناطق دیدنی و ناب، سَوای چندین گروه جوانِماجراجو و دوستدار سفر، پذیرای هیچ گردشگر دیگری از داخل و خارج از ایران نیستند.
چنانکه گفته شد " گوگل ارث" به راحتی این امکان را در اختیار  کاربران اش قرارداده است که تابوی ورود به بسیاری از مناطق دست نیافتنی کره ی ارض را از دریچه ینگاه ماهواره ها بشکنند.
وقت آن رسیده است که بجای رویا پردازی جهت تدارک سفری به کره ی ماه ، برنامه ایبرای دیدار از گرمترین چاله ی حرارتی کره ی زمین (معروف به شعبه ی ماه در زمین)،واقع در کویر ِ خیال انگیز لوت، تهیه گردد. آیا ممکن است بشر پس از هزاران سالاقامت در این سیاره بالاخره بتواند تمامی قلمرو آن را تحت ِ فرمانروایی خود درآورد؟
با در نظر گرفتن این مهمّ که در هزاره ی سوم، صنعت جهانگردی نیز همچون تمامیمظاهرِ دیگر تمدن مدرن، بدون بهره گیری از دانش و تکنولوژی روز، صنعتی پویا و زندهنخواهد بود؛ متخصصان و کارگزارن این حرفه وظیفه دارند با اتکا به یافته های علمیمعتبر، تمامی دانش خود را در برنامه ریزی سفرهایی که برای گردشگران تدارک می بینندبکار برند.
استفاده از ماهواره ها در دنیای امروز می توانند ما را در بدست آوردن نقشه هایبسیار دقیق از مکان های گردشگری (حتی در پرت افتاده ترین نقاط جهان) یاری دهند.


 
 
 
با استفاده از نقشه های دقیق، بررسی راه های دسترسی آسان به  محل های موردبازدید توسط کارشناسان ممکن می گردد. دستگاه های GPS که با استفاده از ماهواره هاکار می کنند امکان خطا در یافتن راه و گم شدن افراد را حتی در بیابان های بیکران وبی انتها، به حداقل کاهش می دهند
این وظیفه ی کارگزاران صنعت جهانگردی است که با برنامه ریزی های اصولی در چهارچوب زمانبندی بهینه و صحیح و همچنین در نظر گرفتن احتیاط های لازم برای انجام سفریبی خطر، لذت بخش و در عین حال ماجراجویانه، اعتماد افراد مختلف را با توانایی هایمتفاوت جسمی و روحی و همچنین امکانات مالی و علایق گوناگون، جلب کنند و آن ها راحتی جهت بازدید از مناطق گردشگری بی شماری که به جهت دور از دسترس بودن بسیار مهجورمانده اند ترغیب گردانند.
در صورت داشتن چنین رویکردی جهت معرفی جاذبه های گردشگری با استفاده از تصاویرماهواره ای، ایران در زمره ی نخستین کشورهای دنیا خواهد بود که از این مظهر جدید ونو پای دنیای امروز در این راه بهره خواهد گرفت. با نظر به طبیعت ِ بکر، جاذبه هایفرهنگی و تنوع زیستی گسترده ی این سرزمین چنین پیشتازی ای از طرف مسوولان صنعتجهانگردی ایران بی سبب نخواهد بود.
معرفی جاذبه‌ای ایران
"گوگل ارث"  کار ما را ساده کرده است. زیاد سخت نیست، فقط کافی است مختصات دقیقجغرافیایی آن دسته از جذابیت های ایران زمین که در عرصه ی تبلیغات بین المللی بدونرقیب و همواره پیشتاز می باشند نظیر: جنگل های حیرت آور هیرکانی واقع در شمال شرقیایران(مربوط به دوره ی ژوراسیک)، اولین اقامتگاه بشر در دشت( تپّه سیلک) ، زیگوراتچغازنبیل(بزرگترین بنای خشتی جهان)، آثار تاریخی با ارزشی در مسیر جاده ی ابریشمهمچون ارگ بم ، تخت جمشید و میدان نقش جهان، قله ی مخروطی شکل زیبا و اساطیریدماوند(با ویژگی دسترسی آسان)، شهر خیالی لوت و مرتفع ترین هرم های ماسه ای دنیا ،جنگل های حرا، بندر گواتر، غار آبی بزرگ قابل قایقرانی علی صدر و غار آهکی چند طبقهو طویل کتله خور، دهکده ی صخره ای سه هزار ساله ی کندوان، دهکده ی ابر و بسیاریدیگر از دیدنی های شور انگیز  ایران زمین را در اختیار جوانان مشتاق آنسوی مرزهاقرار دهیم و در آینده ی دور یا نزدیک شاهد رونق راه های آمد و شد طیف جدیدی ازمسافران به مهجورترین نقاط کشور باشیم.
مسافرانی که  "گوگل اِرث" خواب را از چشمان  آنان ربوده است و تشنه ی  تجربه یزندگی ی متفاوتی با جاذبه های اسرار آمیز و پرهیجان، بی نظیر و تکرار ناشدنی میباشند. مسافرانِ ایران با علایق متفاوت فرهنگی ـ اجتماعی و یا مشتاق دیدار ازشگفتیهای طبیعی با توانمندی های متفاوت جسمی و روحی می توانند سفری پر شور و به یادماندنی با هزینه ای مناسب را در خاک ایران تجربه کنند و با ارزش ترین سوغات هایجهان قالیچه و خاویار ایرانی برای عزیزترین های خود هدیه ببرند.
نویسنده: آناهیتا امینی علوی
این مقاله در ماهنامهاقتصادی کوثر ـ شماره ی ششم، آبان ماه 85 انتشار یافته است
 


Label
نظرات در مورد:Google earth و رونق فردای صنعت جهانگردی

نام شما:
نظر شما:
افزودن نظر



ورود به سايت | ثبت نام كاربر


صفحه نخست | تماس با ما
تمامی حقوق این سایت سایت متعلق به سایت DocIran.COM می باشد
طراحی شده توسط فراتک