$('#s1').cycle('fade');
  جستجو

 صفحه نخست  |  راهنمای فروشگاه  |  تماس با ما  |نحوه خرید  |  سبد خرید   |        ثبت شده در سايت ساماندهي كشور

مقالات رایگان دانشجویی > کارآفرینی و خط تولید

Bank Sepah:5892-1010-5735-6012

Email: dociran.pdfiran@gmail.com

09153255543  عالم زاده

 مجموعه مقالات علمي خط توليد و كارآفريني
شركت صنعتي كاوش صنعت توس

تاریخ ایجاد 1389/08/10  تعدادمشاهده  2765

 

 
معرفی مورد پروژه
 
 
شرکت کاوش صنعت توس در سال 1382 به صورت سهامی خاص با هدف تامین بخشی از نیاز صنعت در زمینه قطعات ریختگی سبک ونیمه سنگین وارد بازار پر رفابت صنعت شد.
استفاده از نیروهای کارامد و جوان دانش فنی روز و مدیریت صحیح باعث شد که این واحد صنعتی خیلی زود بتواند با  صنعت روبه پیشرفت روز همراه شود. اساس تولیدات این شرکت بر پایه ریخته گری و ماشینکاری قطعات است.
 
                موقعیت جغرافیایی
 
  
شرکت کاوش صنعت توس در محل کارگاه دانشگاه آزاد واحد مشهد فعالیت میکند.
 نزدیکی نسبی به شهر مشهد، مجاورت با بزرگراه آسیایی و شرکتهایی مثل جهاد نصر و آلومینیوم رضا از نظر موقعیت جغرافیایی این شرکت را در منطقه مناسبی قرار داده است. شایان ذکر است که این شرکت دارای دفتر تحقیق و توسعه (R&D ) در پارک علم و فناوری خراسان نیز هست که با توجه به نوع فعالیت این شرکت میتواند به نوبه خود امتیازی بزرگ در این زمینه محسوب شود.
  
تغییرات تکامل مجموعه
 
 
از آنجایی که اکثر شرکتهای صنعتی در آغاز کار خود را از کارگاههای کوچک شروع کرده و بتدریج کامل شده اند این شرکت نیز از این قاعده مستثنا نبوده و بر حسب نیاز روز سعی در تکامل هرچه بیشتر خود را دارد.
یکی از اولین اهداف تشکیل این شرکت تولید پروانه های پیشران سطحی و زیر سطحی بوده است که مدیران این مجموعه سعی در گردآوری تمامی مراحل تولید این قطعات در داخل خود شرکت را دارند ولی در پاره ی موارد مثل عملیات حرارتی، بالانس و مواردی از خانکشی های مورد نیاز شرکت را با استفاده از خدمات کارگاههای غیر وابسته به شرکت انجام میدهند.
بطور کلی تلاش برای بروز کردن و اعمال استانداردهای روز دنیا در این واحد صنعتی بوضوح قابل مشاهده است و پایبندی به اصول رعایت استانداردها یکی از نقاط قوت این شرکت است. بعنوان نمونه میتوان به برگذاری کلاسهای آموزشی در زمینه مدیریت کیفیت و منابع انسانی و همچنین کلاسهای آموزشی استاندارد در این واحد صنعتی اشاره کرد.
قابل ذکر است که شرکت در نظر دارد طی سالهای آتی واحد عملیات حرارتی را نیز در محل کارخانه افتتاح نماید. از جدیدتری واحدهای افتتاح شده در این شرکت میتوان به واحد آزمایشگاه متالوگرافی و سنگزنی دقیق اشاره کرد.
  
 
بررسی نیروی انسانی
 
 
مهندسین موئسس این شرکت دارای تحصیلات عالیه در رشته متالورژی هستند ولی با توجه به وجود بخشهای مختلفی که در این شرکت مشغول فعالیت می باشند نیاز به تخصص های مختلف بوضوح قابل مشاهده است.
 در بخش مهندسی این واحد صنعتی دو مهندس متالورژی و یک مهندس
 نقشه کشی و طراحی صنعتی، در بخش حسابداری و کارگزینی دو نفر کارشناس حسابداری و در بخش مدیریت ، مدیر اجرایی، مدیر برنامه ریزی و مسئول کنترل مستندات و منشی شرکت حضور دارند.
اما در بخش کارگاهی شرکت که خود به چهار بخش:
1-  قالبگیری و ذوب، که مدیریت این واحد بر عهده یک نفر کارشناس متالورژی است و وظایف این واحد را به همراه سه کارگر ماهر و دو کارگر نیمه ماهر به انجام می رساند.
2- بخش ماشینکاری که سرپرستی این بخش را یک کارشناس ساخت و تولید بر عهده دارد. در این بخش چهار کارگر ماهر انجام وظیفه می کنند.
3- بخش سنگزنی نیز با چهار کارگر ماهر بطور کامل زیر نظر واحد ماشینکاری است.
4- انبار که توسط یک اپراتور انبار با مدرک کاردانی اداره میشود.
 
کلیه بخشهای مربوط به کارگاهها و نت زیر نظر مدیر تولید است.
در بخش کنترل کیفیت که شامل آزمایشگاه و بازرسی کنترل است هر دو وظیفه توسط یک کارشناس آزمایشگاه انجام میشود.
برای آشنایی بیشتر چارت سازمانی این شرکت به صورت ضمیمه می آید.

 

بررسی فنی
 
از نظر فضا:
 
از نظر فضای موجود کارخانه همانطور که پیشتر به آن اشاره شد شرکت دارای دو ساختمان اداری و کارگاهی است.
ساختمان اداری سه طبقه به مساحت تقریبی 100 متر مربع که شامل:             واحد مهندسی ،آزمایشگاه، مدیریت و ...
بخش کارگاهی که سوله ای به مساحت تقریبی 1500 متر مربع که شامل: بخشهای قالبگیری و ذوب، ماشینکاری، سنگزنی و انبار است که در آینده بخشهای دیگری نیز به آن افزوده می شود.   


 

از نظر نوع تولید:
 
 
با توجه به نوع تولید این شرکت یعنی( تولید بر اساس سفارش) نمی توان فرآیند تولید یکنواختی را برای تولیدات این مجموعه در نظر گرفت.
اصول کلی برنامه ریزی برای تولید یک محصول در این شرکت به شرح زیر است:
پس از این که شرکت تولید یک محصول را بصورت مزایده و یا سفارش قبول می کند،نقشه های محصول بعنوان سفارش اولیه به تیم برنامه ریزی ارجاع داده میشود که این تیم متشکل از چند مدیر ارشد و مدیر برنامه ریزی شرکت است، پس از این که توانایی شرکت در تولید این محصول، قیمت تمام شده و دیگر مراحل  تولید محصول(OPC) به شرکت سفارش دهنده اطلاع داده شد ،در صورت توافق بین دو شرکت واحد مهندسی وارد طراحی مراحل تولید میشود، واحد مهندسی طرح تکوین را که حاوی مواد اولیه مورد نیاز(BOM) و فرآیند های تولید(OPC) و ... است را به تیم مدیریت و بر نامه ریزی پیشنهاد میکند. در صورت تصویب در تیم برنامه ریزی واحد تولید طبق روشی که در طرح تکوین مشخص شده شروع به تولید نمونه های اولیه و در صورت موفقیت در جلب نظر مشتری دست به تولید انبوه قطعه میزند.
البته فرآیندهای تولید خاصی برای تولید هر سفارش وجود دارد که با توجه به نوع سفارش تغییر می کند. تعدد نوع تولیدات در این مجموعه باعث شده که مدیران این مجموعه برای همسان سازی فرآیندهای تولید خود دست به اقداماتی بزنند که تا حدودی نیز موفق بوده اند.
وجود تولیدات متنوع باعث شده که دست مهندسین این شرکت برای ارائه ایده های نوآورانه تا حد زیادی باز باشد و ما در طی یک بازدید ساده می توانیم موارد زیادی از ایده های جدید در زمینه نوع فعالیت های تولیدی را مشاهده کرد.
از فرآیند های تولیدی که بطور متوسط در تمام قطعات تولیدی این شرکت وجود دارد می توان بوارد زیر اشاره کرد:
 
قالب گیری بر اساس مرحله- مونتاژ قالب- ذوب ریزی – تخلیه قالب ها- تمیز کاری قطعات- جدا کردن راهگاه و تغذیه- کنترل ظاهری – سنگ زنی اولیه- خشن تراشی- ظریف تراشی- کنترل ابعادی- کنترل نهایی- بسته بندی محصول
 
 
البته بیشتر کنترل های بین فرآیند در بخشهای ماشینکاری انجام میشود.
 


 

از نظر دستگاههای موجود:
 
همانطور که اشاره شد بعلت وسعت دامنه تولیدات این واحد صنعتی، طبیعتا نوع دستگاههای هم که در این شرکت مورد استفاده قرار میگیرد ار دامنه تنوع زیادی برخوردار است.
بطور کلی دستگاههایی که در این واحد صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد را میتوان به دو دسته ، دستگاههای بخش ذوب و قالبگیری و دستگاههای ماشینکاری تقسیم کرد که لیست کامل آنها در زیر آمده است:
 
·       سنگین تراش
·       تراش دروازه ای
·       فرز ایونیورسال
·       جوش پلاسما
·       فیکسر CO2
·       جرسقیل سقفی
·       لیفتراک
·       سنگ رومیزی
·       نگهدارنده 5 تن
·       کوره 500 کیلو گرمی
·       کوره 250کیلو گرمی
·       دستگاه جوش DC
·       دستگاه جوشAC
·       تانکر چسب سیلیکات
·       پرس هیدرولیک
·       اره لنگ
·       دریل رو میزی
·       کوره عملیات حرارتی
·       کمپرسور اسکرو


 

از نظر امکانات کنترل کیفیت
 
در کنارماشین آلات و ادوات تولید در هر شرکت صنعتی نیارز به ابزاری که صحت ابعاد و اندازه های تولیدی توسط اپراتور ها را کنترل کند بشدت احساس میشود.
چه بسا تولیداتی که بعلت نا صحیح بودن یک اندازه بظاهر ناچیز تمام قطعه ضایعات شده است.
از نظر ابزار و ادوات کنترل دقیق میتوان این شرکت را یک شرکت بسیار کامل دانیت، وجود آزمایشگاههای کنترل کیفیت و ابزار هایی که تماما بتازگی خریداری شده است، حاکی از وجود دغدغهء استفاده از استاندارد در بین مدیران این شرکت است.
ابزارهای کنترل کیفیت و نوع استفاده از آن هر دو با هم یک نتیجه مناسب را بدست میدهد و این مهم میسر نیست بجز با استفاده از یک اپراتور با تجربه و کار آزموده که این وظیفه را در این شرکت بر عهده یک اپراتور آزمایشگاه با تجربه است.
البته شایان ذکر است که هم اکنون اپراتور آزمایشگاه شرکت مشغول گذراندن دوره کالیبراسیون ابزار اندازه گیری در یک آموزشگاه مربوط به همین مورد است.
 


 

بررسی مالی
 
 از آنجایی که مسائل مالی از جمله مسائل محرمانه هر شرکت است در این مورد به اطلاعات خاصی دست پیدا نکردم.
تنها مواردی که موفق به کسب اطلاعاتی در آنها شدم مواد زیر است.
 
 
1-   تمامی شرایط کلی کارگران در این شرکت از قانون کار پیروی میکند.
2-   حقوق پایه از قانون کار پیروی میکند ولی مدیران ارشد حقوق های اضافی از قبیل حق مسئولیت و حق فنی دریافت میکنند.
3-   میزان سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکتی مشابه 9000000000 ریال است.
4-   سرمایه در گردش شرکت در سال جاری 1200000000 ریال است.


 

مصاحبه
 
مهندس مجید رضایی
سمت: مدیر تحقیق و توسعه
 
1-             نظر شما در باره آینده صنعت متالورژی در ایران چیست؟
با توجه به اینکه کشور ما در تحریم است، ما در صنعت متالورژی رو به پیشرفت هستیم، در واقه همین تحریم باعث شده صنعت گران ما بیشتر به دانش خود تکیه کنند.
2-             بنظر شما در چه جایگاهی از صنعت متالورژی در دنیا قرار داریم؟
   خیلی عقب هستیم اگر امتیاز متالورژی دنیا را 100 بگیریم ما زیر بیست به خود امتیاز میدهیم زیرا دانش متالورژی را داریم ولی کاربردی نکردیمش.
 3- چه آینده ای را برای واحد صنعتی تحت سرپرستی خود پیش بینی می کنید؟
ما آینده خوبی پیشه رو داریم، زیرا  ما به آموزش، توسعه امکانات آزمایشگاهی و استفاده از دانش روز خیلی اهمیت میدهیم.
4-نظر شما راجع به منابع موجود علم متالورژی در ایران چیست؟
نسبتا خوب است و از صد نمره 70 را به منابع علمی موجود میدهم البته دو مشکل عمده وجود دارد، یکی ترجمه های غیر حرفه ای و قدیمی بودن است.


5- بنظر شما صنعت و دانشگاه تا چه حد در زمینه متالورژی هماهنگی دارند.
خیلی کم. زیرا دانشگاه مشکل صنعت را درک نمی کند زیرا علم موجود در دانشگاهها کاربردی نیست. همچنین صنعت به دانشگاه اعتماد ندارد.


 

 

 



Label
نظرات در مورد:شركت صنعتي كاوش صنعت توس

نام شما:
نظر شما:
افزودن نظر



ورود به سايت | ثبت نام كاربر


صفحه نخست | تماس با ما
تمامی حقوق این سایت سایت متعلق به سایت DocIran.COM می باشد
طراحی شده توسط فراتک